Mercedes Dizel skandalı !

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ardatunca

Profesör
8 Eyl 2016
103
76
1,085
29
Mersin
Son düzenleme:
  • Beğeni
Tepkiler: Porsche ve Kim?

mgdedeoglu

Reis
7 Eyl 2016
3,232
9,855
5,320
36
Stuttgart
Renault Opel Psa da böyle baskınlar yedi, soruşturma açıldı. Bur sonuç elde edilemedi bundan da büyük ihtimalle bir şey çıkmaz.
 
  • Beğeni
Tepkiler: Porsche

YaMaN

Göksel Yaman
Profesör
15 Eki 2016
208
819
2,085
40
İstanbul
Marka
Ford
Moda oldu bu emisyon skandalı. Önce hali hazırdaki çevre düşmanı arabaları temizlesinler. Euro 6 motor zaten emisyonları kirletmez.
 
  • Beğeni
Tepkiler: ihsan ve Porsche

Porsche

GALERİCİ
8 Eyl 2016
11,127
23,291
6,520
İstanbul
Marka
Zirai Traktör
Kusura bakmayın ama Dieselgate skandalının ilk gününden beridir söylüyorum VAG sadece buz dağının görünen parçası.

Ne hikmetse bu mevzu Amerikada bir üniversitede proje esnasında ortaya çıktı daha sonra milyar dolar cezalar kesildi. Buna karşılık Almanya ise Apple'a milyar dolar vergi cezası kesti. Artık savaş devletler üzerinden veya hükümetler üzerinden yürümüyor artık savaşlar globalleşmiş büyük şirketler üzerinden de yürütülüyor.

Hatırlatmak isterim Renault modellerinde de emisyon oranının fazla oldugu ortaya çıkmıştı zaten hemen ardından Fransa Renault'a baskınlar düzenlendi bir ton dosya bilgisayar polis tarafından el konuldu daha sonrada örtbas edildi. Opel'de CDTI üniteler için soruşturma altına alınmıştı ve hala soruşturma altında özelliklede Zafira'da emisyon normlarının anormal derecede aşıldığı söz ediliyor. Jeep Renegade ve 500X'in de aynı şekilde emisyon oranları fazla çıktı ama medyada pek söz edilmedi, kaynadı gitti. Mercedes modellerinde de bu durum yaklaşık 1 yıldır araştırılıyordu ve hala araştırılıyor. Bir ara Mazda'da emisyon kervanına katıldı dendi ama daha sonrasında bişey çıkmadı.

Bide Amerika dediğimiz ülke madem çevreye bu kadar saygılı, doğayı bu kadar korumak istiyor neden hala fi tarihinden kalmış motorların satışına izin veriyor? Neden emisyon değerleri yüksek, yakıt tüketimleri astronomik olan araçları üretiyor? Gerçekten merak ediyorum...

Bu arada amacım VAG'ı savunmak değil yaptıkları çok büyük bir hile. Benim savunduğum nokta ise bu tarz hileleri sadece VAG'ın yapmamış olmasıdır.
 
Son düzenleme:

ardatunca

Profesör
8 Eyl 2016
103
76
1,085
29
Mersin
dizel artık ömrünün sonların yaklaşıyor bununla ilgili ilk adımı volvo attı zaten peşinden diğer firmalarda gelecektir. dizellerin satılacağı ülkeler bizim gibi ülkeler olur oda ellerinde kalan dizel modelleri gönderirler. hibrit teknolojisi bence dizele göre çok çok iyi kendi ülkemizdeki fiyatlarla hala hibrit bile olsa dizele göre pahalı oluyor ama küçük bi umut yakıt fiyatları makul düzeye gelir inşallah. siyasete de girmek istemiyorum ama milletin parası çok herhalde kimseden büyük ölçüde ses çıkmadığına göre, ben lpg li olmasına rağmen gaz alamadığımı biliyorum arabaya yatıyordu evin önünde bu konular uzarda gider. belki böylece dizellerin sonu daha hızlı gelmiş olur iyi tarafından bakmak lazım :)
 
  • Beğeni
Tepkiler: Porsche
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım