KAPALI Mercedes W204 C180 Motor-Şanzıman Sorunsalı :)

serkanbb06

Profesör
28 Ocak 2017
109
89
1,035
Arkadaşlar merhaba.
Sanırım biraz detay bilgiye ihtiyacım var :)
Şu anda Honda Civic FD6 sahibiyim 2007 model. Yakın zamanda olmasada bir süre sonra aracımı değiştireceğim.
İlk aklımda olan modelse Mercedes W204 Kasa C180 2012 model makyajlı olanı bütçeme uygun görünüyor.

Fakat bu modellerde birden fazla otomatik vites seçeneği var.
-1.8 cgi motor 7 ileri olanlar var
-1.6 kompresör 5 ileri olanlar var (sanırım bu tork konvertörlü)
-1.6 olup 7 ileri olanlar var

Yani kafam oldukça karışık...
Kısacası yakıt ve performans olarak beni üzmeyecek motor şanzıman kombinasyonu hangisi sizce? Ve bu kombinasyon 2012 modellerde var mı?

Teşekkür ederim şimdiden yorumlarınız için :)

Ve birde kafamı karıştıran ufak bir anket ekledim :)

Design-of-the-Mercedes-Benz-automatic-transmission-9G-TRONIC.jpg
 

chesteren

Profesör
19 Eyl 2016
125
247
1,385
Elazığ
Marka
Toyota
Oylamada 37 Mercedes tercihi yapılırken Honda 0 tercih almış. Başlı başına bir övgüdür bu W204'e..

Bir süre almayı düşündüğüm için izninizle ben de bilgilerimi aktarayım..

W204 bir araç almak istiyorsanız, öncelikle mutlaka FL(Face Lift) yani makyajlı kasa olanlara bakın. 2012 ve sonrasında gelen bu makyajla gerçekten araç altyapısı, iç ve dış kozmetiği, teknolojisi tamamen elden geçti. Mercedes 2012 ve 2013 yıllarında W212 E ve W204 serilerine yapmış olduğu bu makyaj işlemlerini sıradan bir makyaj işleminden ziyade aracı komple elden geçirip neredeyse yepyeni bir araç tasarlarcasına yaptı. Bu yüzden iki aracın da FL olanları aynı kasa koduna sahip olsalar da, FL ile kendilerine yepyeni bir kimlik kazandılar.

W204 FL kasalar ülkemize ilk olarak kompressor'lü 1.6 motorlar ile geldiler. Sadece 2012 yılında satılan bu motora sahip araçlar, LPG'ye olan uyumlulukları ile günümüzde yakıt ekonomisi yapmak isteyenlerin öncelikli tercihi.. 5 ileri otomatik ve sorunsuzluğu ile nam salmış MB üretimi şanzımana sahiptirler, bu şanzımana dair kötü sayılabilecek iki şey vardır; biri biraz hantal kalması, bir diğeri de yakıt tüketimi anlamında başarılı bir iş çıkaramamasıdır. Yoksa saat gibi çalışır.
2013 yılında ise, komressor motor satışı sonlandı ve yerini 1.6 cgi ve 1.8 cgi motorlara bıraktı. Bu iki motor da aynı güç verilerine ve benzer performanslara sahipken, 1.8 cgi kısmen ara hızlanmalar ve son sürat gibi konularda 1.6 hacmindeki kardeşini geride bıraktı. İki araç da 7 ileri 7 G-tronic şanzımana sahiptir, sorunsuz ve güzel bir şanzımandır. Bmw'nin 8 ileri ZF'ine göre hantal kalsa da, birçok markanın kullanmış olduğu otomatik şanzımanlara taş çıkarır. Bana sorarsanız, 1.6 cgi motor 1.8'e göre daha ideal, ki zaten MB Türkiye de aynı düşüncede olmuş olacak ki, 1.8 motoru kısa bir süre kullandıktan sonra bu motoru bu kasayla kullanmaktan vazgeçip sadece 1.6 cgi kullanmaya başladı.

Donanım paketi olarak Selection Plus en dolu paket olur. Ardından Selection paket gelir. Bu iki donanım seviyesi de Amg paketin üzerine ek donanımlar içerir. (Selection'da siyah deri koltuklar, anahtarsız giriş-çalıştırma, ön koltuklarda ısıtma, ön göğüs ve direksiyon altında beyaz deri kaplama, Selection plus'ta da bunlara ek olarak navigasyon ve geri görüş kamerası bulunur.)
Diamond Line adındaki paket de güzel doluluktadır, Amg pakete ek 18" bu pakete özel jantlar, sedef beyaz boya, ön göğüste karbon trim donanımları içerir..
Amg paket ve Avantgarde paket de bunların haricindeki yeterli doluluktaki diğer iki paket olup, ikisi de kullanıcısını hayli mutlu edecek özellikler barındırır. Amg pakete sahip araçlar yanılmıyorsam 2 cm daha alçak oldukları için, ülkemiz yollarında bazen kasislerden geçerken yahut araba tam doluyken engebeli yollarda yere sürtebilmesiyle bilinir.
Bilindik büyük kronik sorunları yoktur, şanzımanları ile ilgili problem yaşanmışlığı da pek görülmemiştir. Eski mercedes ruhunu ve dayanıklılığını gösteren son araçlardan olabilir niteliktedirler..

Mbclubtr'de W204 hakkında istenmeyecek kadar bilgi mevcut, burada yazılanlarla birlikte mutlaka oraya da göz atmanızı tavsiye ederim.

Şimdilik aklıma gelenler bu kadar :)

Edit: unutmadan, şu karşılaştırma videosu da tercihinizde fikir verici nitelikte olabilir
 
Son düzenleme:
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım