Merhabalar bir sorum olucak.2014 yılında araçlarda bulunması gereken zorunlu özellik olarak gündüz farı gelmişti(aynı yasayla 1300 kilo altına esp zorunluluğu da gelmişti).dikkat ederseniz o günden sonra üretilen tüm araçlarda zorunlu gündüz farı vardı micrada yok.şimdi hemen yorum yapıcak bazı arkadaşlar olabilir 100 liraya yaptır işte ne olucak falan diye.ben sadece piyasada i10(a segmenti)dan tutun daciaya(maliyeti ucuz) pejo 301(maliyeti ucuz) lere kadar tüm arabalarda olan zorunlu özellik neden 2018 micralarda bile yok.bu konu hakkında bilgisi olan var mı?
Aynen bu şekilde facebook grubuna da yazmıştım.sonrada yasanın 2014 değil 2011 de çıktığını öğrendim.Piyasada satılan araçlar içinde gündüz farı olmayan tek araç micra.(son senelerde üretilen)Otomobil aydınlatma mühendisi bir adamlada görüştüm.imkansız dedi zorunlu yasası da var cezası var dedi.herhangi bir servise başvurmak ve servisteki cahillerle uğraşmak istemiyorum sizce ne yapmalıyım
www.milliyet.com.tr
Aynen bu şekilde facebook grubuna da yazmıştım.sonrada yasanın 2014 değil 2011 de çıktığını öğrendim.Piyasada satılan araçlar içinde gündüz farı olmayan tek araç micra.(son senelerde üretilen)Otomobil aydınlatma mühendisi bir adamlada görüştüm.imkansız dedi zorunlu yasası da var cezası var dedi.herhangi bir servise başvurmak ve servisteki cahillerle uğraşmak istemiyorum sizce ne yapmalıyım

Kontağı çevirince far otomatik yanacak
Araçlara gündüzleri de far yakma zorunluluğu getirilmesi tartışılıyor. Avrupa’da 7 Şubat 2011’den itibaren üretilen araçlara, kontağı çevirince otomatik yanan far sistemi monte ediliyor.