zararlı bir durum değil ama kafa meselesi,Peki kimisine göre olmazsa olmaz fakat yapılmasının nasıl zararı var?
zaten eskimiş olan triger kayışına sahip motorda aniden motor freni yaparsanız triger kayışınız kopar dediğim gibi ince hesaplara da girmemek lazım zararı yok yapabilirsinizYani debriyaj ve triger zorlayıp onun masrafından ziyade disk balata daha makul olabilir. Doğru anladı isem.
Yüksek devirme çevirme sırasında mı yoksa tam vites düşüp devir bi anda yükseldiğinde mi?üstelik motorun en çok yağ yaktığı durumdur
Bir düşük vitese geçilir ve debriyaj bırakılır hocam bu kadar o ''hönnn'' diye yığılma motor freni oluyor işteyapabilirim belki de birde anlatma şansınız var mı? Hala anlamadım nasıl olacak
kompresyona bindirme durumunda istersen 5000 devirde gaza basma rampa aşağıya gitsin ama motorun en çok yağ yaktığı zamandır o çünkü manifold vakumu çok artıyor ve subap gaydlarından yağ çekiyor pistonlarYüksek devirme çevirme sırasında mı yoksa tam vites düşüp devir bi anda yükseldiğinde mi?
yarıda tut diyen arkadaşa selam olsunTamam şimdi anladım debriyajı tamamen bıraaklıyoruz. Bazı forumlarda bırak diyen var yarıda tut diyen var. Teşekkürler.
Zannediyorum bu tamamen zararlı bire durum.yarıda tut diyen arkadaşa selam olsun
Peki normal yavaşlayıp, vites düşerken debriyajı hızlı mı bırakmak lazım yavaş mı?kompresyona bindirme durumunda istersen 5000 devirde gaza basma rampa aşağıya gitsin ama motorun en çok yağ yaktığı zamandır o çünkü manifold vakumu çok artıyor ve subap gaydlarından yağ çekiyor pistonlar
konfor beklentin nasılsa, ben her zaman vites düşürmeden önce motoru dolduruyorum ki devir hazır olsun diye hem daha sağlıklı oluyor yürüyen aksam için hem tatlı oluyıorYarıda tut diyen kişi debriyaj seti satıyor heralde
Peki normal yavaşlayıp, vites düşerken debriyajı hızlı mı bırakmak lazım yavaş mı?
Frene basmam gerekemiyorsa zaten ben de deviri ayarlayıp vites düşürüyorum ama ışığa falan yaklaşırken hill&toe yapamayacağım içib devir 1000e yaklaşırken bi alt vitese usulca geçiyorum debriyajı da ne hızlı ne yavaş olacak şekilde bırakıyorum, parçalar en az öyle zorlanıyor gibi geliyor bazen mesafe çoksa freni bırakıp gaz vererek vites düşüp sonra gene frene basıyorumkonfor beklentin nasılsa, ben her zaman vites düşürmeden önce motoru dolduruyorum ki devir hazır olsun diye hem daha sağlıklı oluyor yürüyen aksam için hem tatlı oluyıor