Selam arkadaşlar,haftasonu malum yasaklarla beraber gelince,bizim Accent'i otoparka çekip üzerindeki sorunları teker teker halletmeye başladım.Son birkaç yıldır teypte navigasyon çalışmıyor GPS sinyali alamadığı için,bunu düzeltmek için epey uğraştım.İşe navigasyon yazılımını güncellemekle başladım,IGO8 kullanıyor navigasyon olarak,Daiichi RB3000 var.Navigasyon bir micro sd karta yüklenmiş durumda.İkinci olarak multimedya ekranına komple reset atıp sıfırladım,yine çalışmadı.Navigasyon dosyalarını kurcaladım,internetten IGO8 için sys.txt dosya örneklerine baktım benim karttaki olan dosyayla karşılaştırdım,GPS bölümü yoktu bendekinde.Onu ekledikten sonra navigasyon ekranında uydu işareti çıktı daha önce yoktu,fakat yine sinyal alamadım.Daha sonra bu GPS'lerde Port ve Baud ayarlarıyla oynamaya başladım,internette 9600,19200 gibi baud ayarlarını yazıp denedim bir baktım hiç olmayan sinyal tek diş olarak geldi fakat yine navigasyonun çalışmasına yetmedi,yani yüzdüm yüzdüm kuyruğuna geldim diyebilirim.Bu GPS'lerde ki baud ve port ayarı neye göre nasıl yapılır,benim navigasyonun çalışması için ben kaç yapmalıyım bunlara cevap arıyorum,3 saat boyunca arabada farklı farklı kombinasyonlar denedim ama tık demedi.Servise götürmek istemiyorum çünkü onlar da teybi söküp Daiichi'ye götürüyorlar,teybin gidip gelmesi en az 15 gün ve ücreti de cabası,kendim yapabileceğim bir şeyse çözmek istiyorum.Fiziksel olarak GPS anteninde problem olma ihtimalini min. tutuyorum çünkü durduk yere bir şey olmuş olma ihtimali zor gibi fiziksel olarak.Yardımcı olursanız sevinirim.