@istanbul inşallah Porsche'miz olurda abi oraya gemiyle gönderir onla gireriz piste, 136 ps lik atabayı oralara kadar götürdüğüne değmez
Bati avrupadan ornek verirsem, italyada ve ispanyada trafik pek sakin degil, insanlar zikzak yapiyor makas atiyor onune daliyor, adapte olana kadar tampon kazasi gecirmek olasi.. Avusturyada 120 ile giderken birden hiz siniri 40 oluyor ve tam orada radar oluyor hic acimiyorlar, fransada ispanyada otobanlar cok pahali, bazi tuneller kopruler 40-50 euro gecis parasi aliyor, otobanlarda fransada 100 km basina 9-10 euro ispanyada 6-7 euro, turkiye ne kadar da ucuz dedirtir insana, fransayi boydan boya gecince toplam 500 euro sadece otoban e kopru parasi bayilmak icten bile degil
Almanya, Belçika, Fransa'da araç kullandım. Almanya zaten tamamen ücretsiz. Yol kaliteleri bizden çok daha iyi. Ha bir de zaten hemen hemen her yere tren var. Avrupa'da durumun böyle olması bizde köprünün tünelin pahallı olduğu gerçeğini değiştirmez.Yani konu dışı bişey yazıp baltalamak istemem ama bir sürü çok bilmiş ülkedeki köprü,yol,tüp geçit ücretlerinden yakınır. Avrupada şöyle ucuz böyle kolay diye. Hatta nerdeyse 'Avrupada otobandan gidene devlet para ödüyo' diyecekler var. (Tabi ki mübalağa ediyorum.)
Buyrun işte avrupada ki fiyatları görün.
Yani konu dışı bişey yazıp baltalamak istemem ama bir sürü çok bilmiş ülkedeki köprü,yol,tüp geçit ücretlerinden yakınır. Avrupada şöyle ucuz böyle kolay diye. Hatta nerdeyse 'Avrupada otobandan gidene devlet para ödüyo' diyecekler var. (Tabi ki mübalağa ediyorum.)
Almanyada artik yollarini ucretli yapmayi konusuyor, muhtemelen taslak onaylanirsa 2018 itibariyle almanyada parali olacak, Bati avrupa yollari kaliteli ama pahali, tabi alinan maaslara gore gelire gore oranlamak lazim.Almanya, Belçika, Fransa'da araç kullandım. Almanya zaten tamamen ücretsiz. Yol kaliteleri bizden çok daha iyi. Ha bir de zaten hemen hemen her yere tren var. Avrupa'da durumun böyle olması bizde köprünün tünelin pahallı olduğu gerçeğini değiştirmez.
Avrupa'da kişi başına düşen geliri hesaplamayı unuttuğun için bu yorumu yaptığını var saymak istiyorum.. Orada ödediğin 40-50 euro tünel ve köprü parası ile Türkiye'de ödediğin ücretler denk değil. 40-50 euro ödenen ülkede minimum ve ortalama gelir düzeyi ne kadar önce onu bilmek lazım böyle bir yorum yapabilmek için.Yani konu dışı bişey yazıp baltalamak istemem ama bir sürü çok bilmiş ülkedeki köprü,yol,tüp geçit ücretlerinden yakınır. Avrupada şöyle ucuz böyle kolay diye. Hatta nerdeyse 'Avrupada otobandan gidene devlet para ödüyo' diyecekler var. (Tabi ki mübalağa ediyorum.)
haberleselim tarihi denk getirebilirsek belki beraber gireriz piste artik daha cok avrupadayim , trump saolsun amerika ofisini kapatiyoruz sayesinde.Neyse seneye kaldı artık, uçakla gidip gelmeyi planlıyorum, hepinizi şimdilik boş yere heyecanlandırdım, bir dahaki bahara konuşuruz