Nürburgring deneyimi yaşamak istiyorum?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Youtubeda takip ettiğim bi kanal video paylaşmış yenice ben de denk geldim daha izlemedim ama işine yarayabilir. Bence uçakla gidip önce swift baktın kesmiyor bi tur da 125i ya da scirocco vs ile atsan daha güzel olur.

Cevap verebileceğim tek konu pasaport konusu diğerleri bende hayalden öteye geçemedi :D Bende babam üzerinden yeşil pasaport kullanıyorum, babamda emekli olduğu için sgk'dan emeklilik derecesi ve sicilini gösteren ıslak imzalı bi belge aldım sıkıntı yaşamadım. Arkadaşımın babası çalışıyordu oda il milli eğitimden yurt dışı çıkış yasağı yoktur diye bir kağıt aldı. Olur da çıkarsan bu belgelerin yeni olması lazım yani 16 martta çıkarım diyorsan 13 veya 14 martta belge alman lazım maksimum 3-4 günlük belge istiyorlar.

benimde 1-2 sene içinde almanyaya gitme planım var.
Eğer gidersem uçakla gidip, havalimanından araba kiralayıp önce nürburgring de 1-2 gün geçirip bmw ve mercedes müzelerine de uğrayarak geri dönerim

Ben ağustosta arabayla gittim. Arkadaşımla beraber. Varşovaya kadar gittik 2700 km. Planımızda Almanya'ya geçip nürbürgring girmek vardı ama bazı sebepler yüzünden girmedik.

- Yeni tip ehliyet tüm AB ülkelerinde geçerli. Eksta bişeye gerek yok. Eski ehliyetle ben yine bulgaristan üzerinden romanyaya girmiştim sorun olmamıştı ama ehliyetini yeniletmende fayda var.

-Aracına yeşil sigorta yaptırman lazım. Türkiyeden yaptırırsan 15 günlük 30 günlük ve daha fazlası içinde seçenekler var. Türkiyede 15 günlük 75 euro gibi bi rakamdı. Tüm Avrupa ülkelerinde geçerli. Kapıkulede arabayı bırakıp BG sınırını yürüyüp geçersen sol tarafta ufak bir baraka var orada da sigorta yapıyolar. 30 günlük 40 euro mu neydi. Ben orda yaptırdım ama Sırbistan'da sıkıntı çıktı. Bulgar tarafında yapılan sadece AB üyesi ülkeleri kapsıyor sanırım ama fiyatı uygun. Sırp sınır kapısında cins memur gelmezse büyük ihtimal onda da sıkıntı çıkmaz. Ama sen yinede Türkiye'den yaptır. Türkiye'de yapılan tüm Avrupa ülkelerinde geçerli.

-Çoğu AB ülkelerine aracınla giriş yaptığında yol vergisi adı altında vignette denen etiketi arabana alıp yapıştırman lazım. Benzinliklerde satılıyor. 1 haftalık 3 günlük 2 haftalık vs. Yol planına göre zamanı seçip yapıştırırsın. Bulgaristanda 1 haftalık 15 bgn idi. Sırbistanda bu uygulama yok gişeye normal para ödüyorsun. Macarda var slovakta var vs. Hangi ülkelerde olduğunu öğrenmek için google'a europe road tolls yaz maliyeti hesapla. http://www.tolls.eu/ bu siteyi öneririm. Eğer vignette almayıp ülkeyi geçmeye kalkışırsan geçmiş olsun Çok büyük cezası var ben ilk gittiğimde romanyada almadım sınırda 1 saat alıkoyuldum, rüşvetle ülkeden çıkabildim.

-Bulgaristanda yakıt bizden daha ucuz, diğer ülkelerde de daha ucuz ama fazla fark yok. Özellikle macar ve sırpta nerdeyse bizle aynı.

- Tenha saatlerde sırbistan sınır kapısından uzak dur. Saçma sapan uygulamalarla rüşvet isterler. ve bekletirler.

Arabayla gitmek zevklidir ama uykuna dikkat et, yalnız gitme derim. kafana takılan bişey varsa yardımcı olabilirim

RSRNürburg çoğu arabayı (Porsche vs. lere çıkmadığın sürece) yaşa bakmadan veriyor, sadece belli bir yerden sonrasında depozito devreye giriyor. Bakmadıysan bakmanı tavsiye ederim, bence arabayla gitmektense oradan kiralamak daha mantıklı.
Kendi arabanla gidersen de büyük ihtimalle public sessiona çıkacaksın, kaskonda yurtdışı varsa Ring trackday olmadığı sürece halka açık paralı yol statüsünde sayılıyor, en azından bir kaza durumunda (umarım yaşamazsın) masraf olarak başın ağrımaz diye düşünüyorum.

Herkese yardımlarından dolayı teşekkür ederim, ilk işim ehliyeti çözmek olacak, ikinci olarak mesafe 2000 değil, 3000 km imiş :D o yüzden arkadaş bulursam ancak giderim geze geze, bulamazsam uçakla giderim(gidiş dönüş köln 635 TL), @aaygen teşekkürler, RSRNürburg daha cazip teklifler sunmuş, Twingo RS için tek tur 129 euro, iki tur 179 euro, değişik markalarda var, yakıt ve tur süresi dahilmiş, depozito da veririm sıkıntı yokta, kaza yaptığım vakit ne oluyor peki?

Son düzenleme:
Selam millet,

Arkadaşım bizim okulun önümüzdeki 15-20 günlük tatilinde(14 nisan-2 mayıs)Nürburgring'e girmeyi ciddi ciddi planlıyor. Onun planı uçakla gidip orada Swift Sport kiralayıp piste girmek, zaten buradaki aracıda swift sport, yabancılık çekmez heralde :D O gidince bende dedim kendi kendime niye gitmeyeyim diye, yalnız ben farklı olarak buradan kendi arabamla çıkıp gitmeyi planlıyorum. Eğer mümkün olursa 1-2 arkadaşımı yanıma alıp yakıt parasını bölüşerek, geze geze gitmeyi planlıyorum, arkadaş bulamazsamda tüm yakıtı göğüsleyip gitmeyi planlıyorum. Şimdi sizlere birkaç kalem verip, sorular soracağım fikriniz ne diye, bazı konularda da fikir sahibi olanlardan bilgi almak isterim:

1. Uluslararası ehliyet işini nasıl çözerim? Yeni tip ehliyet geçerli oluyormuş; fakat çıkış süresi bildiğim kadarı ile min Mayıs ayında(Ankara) ya da bir belge almak gerekiyormuş, 400-500 liraymış galiba, bu belgeye para vermeden yeni ehliyeti kısa sürede nasıl çıkartırım?

2. Yurt dışına çıkan araçlara sigorta yaptırmak lazımmış, aylık sigorta yaptırsam kaça patlar?(tahminim 100 euro)

3. Yeşil pasaportum, babamın üstüne, ohalden dolayı gereken yurt dışına çıkabilir kağıdını aldıktan sonra diğer ülkelere geçişte sıkıntı yaşar mıyım? Normal pasaport sahibi arkadaşım schengen vizesi alsa sıkıntı yaşar mı?(bulgaristan'dan giriş yapacağız)

4. 2013 F20 116i ile gitmeyi planlıyorum, giderken BTG Maslak'ta Superchips yazılım attırmayı planlıyorum(136 to 228 hp, 220 to 298 nm tork), sizce yazılım işini Türkiye'de mi yaptırayım yoksa orada mı?

5. Yakıt tahmini ne olur? Buradan 2300 km uzaklıkta, ortalama 7 litre yakıp 2 günde gitmeyi planlıyorum, avrupanın genelinde yakıt fiyatları neredeyse bizim ülke ile aynı galiba, totalde 1500-1600 lira yakıt tutar gibi, eğer arkadaşlarla gezerek gidersem süre uzar elbette ve yakıt artar ama bölüşüleceği için kişi başına düşen harcama azalır. Uzun yolda hızlı sürmeyi sevmem, 100-150 km/h arası hız sabitleyiciye bağlar giderim diyorum.

6. Konaklama işlerini sizce nasıl yapayım? Tahmini kaça patlar? lüks olmasına gerek yok, yeterki güvenli olsun.

7. Uçakla gitsem daha mı mantıklı olur? Git gel 700-800 lira civarı, swift sport günlük 179 euro, her girdiğin seans için ekstra 40 euro kira bedeli veriyorsun(normal pist seans ücreti 25 euro bu arada)

En kritik soru, sizce bu dediklerim bana totalde tahmini kaça patlar(3 durum senaryosu için, tek başına arabayla gidiş, tek başına uçakla gidiş+araba kiralama,ülkeleri geze geze arkadaşlarla gitmek)

Atladığım nokta ve kalemlerde beni uyarırsanız kıymete geçer :)

@inzfatih abi sen Polonya'da yaşıyordun galiba, bazı konularda yardımcı olabilirsen sevinirim :)

Suan pek vaktim yok sonra daha detayli yazicam ama simdilik fikir olsun diye ufak birseyler yazmak istiyorum. Italyada ve almanyada ucuza araba kiralanabiliyor, ucakla gidip orada kiralaman daha mantikli, ama piste girmeyecegine ragmen kagit imzalatiyorlar. piste girecegin zaman fiyatlar degisiyor. ayrica piste her istedigin zaman giremiyorsun event zamanini denk getirmen gerekiyorki, sirf event icin araba kiralamasi yapan organizasyon firmalari da var. Ben bu tarz firmalari arastirip ucakla gelip bir arac kiralayip gezmeni sonra pist icin bir tik daha kaliteli bir araci sadece pistte kullanip sonra yoluna gezine devam etmeni tavsiye ederim. yaz icin simdiden bakarsan ucuz biseyler yakalayabilirsin diye dusunuyorum. Ne zaman geleceksin bilmiyorum ama kesinlesince zamanini paylas bende oralarda olursam bulusuruz, bu yaz surekli is gezisi halindeyim.

-tatildeyken chips ile vakit harcama bence, Turk ehliyeti bircok ulkede avrupaya giris tarihinden itibaren ilke 3 ay gecerli, uluslararasi ehliyete ihtiyacin var mi yokmu bilmiyorum onuda arastirman lazim, birde vignet dedikleri birsey var bildigin yol vergisi, arabayla gecmek istedigin ulkelerde bu vergiyi odeyip o pulu alman gerekiyor yoksa cezasi var. Vizede sorun yasayacaginizi sanmiyorum, sadece bulgar sinirinda polisler pek sempatik degiller, bekletirler biraz.

Yakit olayi tamamen senin ne kadar gazladigina bagli, genelde otoban ve cevreyolu, yollar cok temiz cukursuz tumseksiz, genis... boyle bir yolda yavas gitmek bazen zor olabiliyor, ben hesapladigimdan daha az yakit tuketiyorum genelde, dedigin gibi hiz sabitleyiciyi ayarlayip guzel bir muzik aciyorum :) sandwich yiyerek yol gidiyorum. hem asiri hiz cezasi almiyorum hem az yakit tuketiyorum. ben tata smurtfle 7,5 litreyi gorduysem sen 7 den asagi inebilirsin bence.

anlattigim seylerin cogu havada kaldi googledan bakip detayli yazamadim, cevabini bulamadigin bisey olursa diye konuyu takipteyim. Kolay gelsin

Arkadaşlar herkese yardımlarından dolayı teşekkür ederim, ehliyet işini kısa zamanda çözemeyeceğimi anladığım için bu planımı seneye erteledim(temmuzdan önce ehliyet vermiyolar), ama bir şeye kesinlikle ikna oldum ki arabayla falan gidilmez oraya, güzelce paranı koyacaksın cebine megane rs tarzı araba kiralayacaksın, bu sene içinde 2 kere 3.5 aylık stajım olduğu için paranın belli bir kısmını biriktirip güzel parayla giderim seneyeki tatilimde, tekrardan teşekkürler :)

Benim ehliyetim eski tip, gittiğimde problemsiz kullanıyorum araba. Eğer oturma izniniz yoksa ve az süre için gittiysen sıkıntı çıkmıyor diye biliyorum.

Arabana bin bas git. Her yil yuzlerce turk o yolu gidiyor. Ben sen gibi bekar olsam simdiden biriktirmeye baslardim. Benzin fiyatlari turkiyeden sonra ucuz geliceltir. Pahali olsada git gel 5000 km topu topu... Genç adamsin tum avrupayi boydan boya gecmek ne guzel zevkdir. Alman otobanlarinda tam gaz gitmenin tadi ne zevkdir..
Bu yolculuk ufkunu genisletir..

@mgdedeoglu arkadaşım 2-3 gün pist için bir araç kiralama şirketi ile iletişime geçti ehliyet konusu ile ilgili, bizim için sıkıntı olmaz ama avis,vb... firmalar sıkıntı çıkarabilir dedide ne bileyim, şimdi gideriz oraya, ehliyetiniz geçersiz derler, bütün uğraş boşa gider, riske girmek istemiyorum.
@istanbul o iş için hem sağlam para hem de ciddi zaman gerekiyor hesaplarıma göre, sevgili okulumun en uzun dönem tatili 15 gün olduğu için okul bitmeden zor gözüküyor :)

Utku Uzunoğlu şuan oralarda. canlı yayında kira işini anlattı, şöyle; araçlar Suzuki Swift 140hp Racing Spec yapılı, motor stock fakat egzozda spor katalizör ve susturucu var, frenler endless marka, daha 6000-7000 km'deler yani kondisyonları çok iyi vs. Bunlarla beraber toplam ederi 5000€'yu buluyor yani kiralamak için gereken bir şart da 5000€ limitli kredi kartına sahip olmanız ki oluşabilecek hasarlar oradan karşılansın. Pistte oluşturacağınız hasar da pistle aranızda olan birşey buna rent firması karışmıyor. Farklı seçenek olarak Swift dışında bir de BMW 1.25 varmış.
Bu da Swift'in tadımlık bir videosu; https://www.instagram.com/p/BR070YejlTg/

Benim de böyle bir hayalim var ama şu an için pek imkanı gözükmüyor.:(Şu an için tek çıkar yolu yazın para biriktirip İstanbul park'ta yemek,onda da LPG'li araç almıyorlarmış sağdan soldan araba kiralayıp da gitmek gerek.:)1.4-1.5 dizel Fiesta ile akmasa da damlarız yahu...Onunla 2.50 altını yapsam huzurlu bir şekilde eve dönerim.:D

Ankaradan Nurburing 2900 km , Spritmonitör.de sitesine göre senin arabadan 600 adetinin yakıt tüketim ortalaması 7,9 litre.
Bu mesaafede yakacağın yakın 1236 tl. 110 - 140 km hız ile gidersen 6,5 litre yakı yakıyormuş. 1000 tl yakıt parası demek.
Git gel minimum 2000 tl yakıt parası lazım. Yemek masrafını ve yatak masraflarına bir çözüm bulursun. Orasını hesaplıyamıyorum. :)
Bana kalsa anneme 1 haftalık erzak aldırıp yolda tüketirdim, yatma işi ise arabada yatardım. Sadece piste çıkıcağım gün ucuz bir booking com ranzasında uyurdum okadar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...