Nerede o eski f/p ler.....

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ford Tourneo Courier Titanyum Blackline için 68000 tl fiyat aldım şimdi.
1,0 motor benzinli cady ise 69,000 tl internet fiyatı var. Bence Ford bu fiyat ile çok çok iyi.

Ford-Tourneo-Courier-Blackline-1.jpg
Benzin-dizel farkı var ve sanırım bir de donanım farkı var ama biri ticarinin dibi, öbürü ise binek konforu verebiliyor. Baktığında aslında ikisi de başka araçlar. Üstelik caddy'nin rakibi connect olduğu için courier daha düşük segment caddy'den. Bu açıdan bakılınca caddy'nin fiyatı daha makul duruyor aslında.

Son düzenleme:
xtwyu445_jpg.htm

5 dakikalık emek ile edindiğim veriler.

Ayrıca unutulmamalı ki enflasyon oranını belirleyen TÜİK diye bir kurumumuz var, enflasyon sepetinde yazın kış lastiği, kışın bikini fiyatları üzerinden hesaplama yapmakta. Günden güne emeğimizin karşılığı eriyor. Ekonomimiz üretmeden, Rıza Zarraflara, Arap Şeyhlerinin getireceği dolarlara emanet edildiği sürece, ne yazık ki daha kötü günler bizi bekliyor olacak..

Son düzenleme:
xtwyu445_jpg.htm

5 dakikalık emek ile edindiğim veriler.

Ayrıca unutulmamalı ki enflasyon oranını belirleyen TÜİK diye bir kurumumuz var, enflasyon sepetinde yazın kış lastiği, kışın bikini fiyatları üzerinden hesaplama yapmakta. Günden güne emeğimizin karşılığı eriyor. Ekonomimiz üretmeden, Rıza Zarraflara, Arap Şeyhlerinin getireceği dolarlara emanet edildiği sürece, ne yazık ki daha kötü günler bizi bekliyor olacak..

Sanırım bir tablo koydunuz ama gözükmüyor.

Biz araba forumunda olduğumuz için hep araba fiyatları üzerinden gidiyoruz ama günlük hayatta aldığımız şeylerin de fiyatı arttı. Bimde su 15 kuruştu şimdi 35 kuruş. 20 kuruşun tatavasını mı yapıyosunuz diyebilirsiniz ama artık her şeyin fiyatı 5 sene önceye göre 2 katına çıkmış durumda. Giderek fakirleşiyoruz sonumuz hayrolsun.
Bimde ucuz bir şey kalmadı artık kesinlikle doğru tespit. Yumurta süt ton balığı hep oradan aldığım için biliyorum.

Bimde ucuz bir şey kalmadı artık kesinlikle doğru tespit. Yumurta süt ton balığı hep oradan aldığım için biliyorum.
Semt pazarından 30 tl ye neler neler aldığım bir görsen :) Kolların kilo kilo domates, patates, soğan doldu :)
Balıkesirde, semt pazarı ve Bim marketlerden alışverişler yaparak 15 gün tatil yaptım. 1400 tl yol yemek herşey dahil.

Son düzenleme:
Semt pazarından 30 tl ye neler neler aldığım bir görsen :) Kolların kilo kilo domates, patates, soğan doldu :)
Balıkesirde, semt pazarı ve Bim marketlerden alışverişler yaparak 15 gün tatil yaptım. 1400 tl yol yemek herşey dahil.
Kral sen 2 yetişkin 1 çocuk günde 100 liradan ucuza nasıl tatil yaptın bunun sırlarını bizle paylaşmanı rica ediyorum. Karasal iklimde kurudum kaldım

Kral sen 2 yetişkin 1 çocuk günde 100 liradan ucuza nasıl tatil yaptın bunun sırlarını bizle paylaşmanı rica ediyorum. Karasal iklimde kurudum kaldım

Dayımın Hattuşaşda devre mülkü vardı. Bana hediye etti bir dönemini. 15 gün kaldım. 1+1 devremülk. Her türlü mutfak gereci var. 8 tane havuzu 2 termali vardı. sabah kahvaltıda yumurta, öğlen lahmacun, akşam makarna. Klasik evde ne yersen onu yedik. :)

o nasıl bir tatil:D

Klasik yazlıkcı tatili. Yani herşey dahil otel değil. Evde ne yiyorsan onu yiyorsun. Arabam zaten az yakıyor. 220 lira yakıt maliyeti yapmışım. 160 lira köprü. Geri kalanı yeme içme. Arada bir misafirliğe gittiğimizde oldu. Sonuc 1400 tl .

Özel bir çaba yapmadım. Her şey muhab modundaydım. Ama öyle olmamış :)

Son düzenleme:
Benim kaldığım yerin yemek hariç 15 günlük bir dönemi 300 euro. Herşey dahil hali 2800 tl.
Aklımda 10 15 yer gezmek vardı. Ama kızımız izin vermedi. 3 tane yer geze bildim. İstediğim kadar gezseydim 2000 tl gecerdik.
Kız biraz daha büyüyünce daha rahat gezersiniz abi(tabi 2. yapmazsanız). Millet tatile 5bin 10bin bayıyor en az ,sen nerdeyse bedavaya gitmişsin :D

Fiyatlardan konuşurken 0 araç piyasasının son hâlini paylaşayım.

2 Ağustos itibariyle en ucuz 20 araç:
*Fiat Fiorino Cargo 1.3 Multijet - 42.900TL
*Dacia Dokker Van 1.5DCİ Ambiance - 45.250TL
Dacia Sandero 1.0 Ambiance - 45.500TL
*Fiat Fiorino Cargo 1.3 Multijet Plus - 45.900TL
*Ford Transit Courier Van 1.5TDCİ Trend - 47.560TL
Hyundai i10 1.0 Jump - 48.500TL
*Fiat Doblo Cargo 1.3 Multijet - 50.700TL
Fiat Linea 1.4 Pop - 51.900TL
Peugeot 208 1.2 Active - 52.250TL
Dacia Logan MCV 1.0 Ambiance - 52.850TL
*Ford Transit Courier Van 1.5TDCİ Deluxe - 52.890TL
Seat İbiza 1.0 Reference - 52.900TL
Fiat Fiorino Combi 1.3 Multijet Pop - 52.900TL
Fiat Panda 1.2 Pop - 52.900TL
Skoda Fabia 1.0 Ambition - 53.400TL
Dacia Dokker Combi 1.5DCİ Ambiance - 53.450TL
Hyundai i10 1.0 Jump LPG - 53.500TL
Hyundai i10 1.0 Jump AT - 53.500TL
Opel Corsa 1.2 Essentia - 54.200TL
*Fiat Doblo Cargo 1.3 Multijet Plus - 54.200TL

*: Van tipi kapalı kasa araçlar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...