Nissan Murano Kaza Testi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Porsche
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Porsche

GALERİCİ
11,127
Marka
Zirai Traktör
Selam herkese. 1 2 dakika önce yabancı haber sitelerinde dolanırken rastladım. Son model Nissan Murano kaza testinde yetişkin korumada sadece 2 yıldız almış :eek: Eğer Nissan'ın en taştaşlı SUV'lerinden biri bu sonucu aldıysa diğerlerini düşünemiyorum. Siz ne diyorsunuz bu işe?

Arabaları markaya göre değil modele göre değerlendirmemizi gösteren bir örnek.

2015 BMW z4 mesela, euroncap 3 yıldız.

Nissan Kaşkay, Pulsar, Xtrail 5 yıldız almış 2014 yılında. Euroncap'te gözükmüyor üstteki araç.

Latin ncapteymiş şimdi gördüm. Şaşırtmadı, Güney Amerika piyasası bizim piyasa gibi. Linea, 301, C-elysee gibi araçlarda bu tip piyasalarda satılıyor (Güney Amerika, Türkiye, Rusya vs.).

Çok ilginç iihs'den tsp+ almış.Acaba testi yapan latin ncap sırf o bölge için üretilen baz donanım araçları mı test ediyor?
Farklı markaların hava yastıksız modellerini felanda test etmiş.

Son düzenleme:
Arabaları markaya göre değil modele göre değerlendirmemizi gösteren bir örnek.

2015 BMW z4 mesela, euroncap 3 yıldız.

Nissan Kaşkay, Pulsar, Xtrail 5 yıldız almış 2014 yılında. Euroncap'te gözükmüyor üstteki araç.

Latin ncapteymiş şimdi gördüm. Şaşırtmadı, Güney Amerika piyasası bizim piyasa gibi. Linea, 301, C-elysee gibi araçlarda bu tip piyasalarda satılıyor (Güney Amerika, Türkiye, Rusya vs.).
Çok ilginç iihs'den tsp+ almış.Acaba testi yapan latin ncap 'e sırf o bölge için üretilen baz donanım araçları mı test ediyor?
Farklı markaların hava yastıksız modellerini felanda test etmiş.
Latin ncap hepsinin ortak kurduğu bir komite ve kurum diye biliyorum. Yani gumey amerika bölgesine has bir model değil. Benide o şaşırttı zaten. İihs den TSP+ alıp da nasıl burda bu kadar düşük bir sonuç aliyor orası garip. Euro n cap de bulunmama sebebi avrupa satılmıyor ondan olabilir.

Yeri gelmişken buraya koyayım, daha önce görenler vardır. Bir tarafta ABD'de satılan 2016 Nissan Versa diğer tarafta Meksika'da satılan 2015 Nissan Tsuru. IIHS ile Latin Ncap ortak hazırlamış bu testi. Bu testten sonra Tsuru satıştan kalkmış diye okudum.
Ucuz olsun diye yapılıyor tabii ama resmen yürüyen tabut.

Yeri gelmişken buraya koyayım, daha önce görenler vardır. Bir tarafta ABD'de satılan 2016 Nissan Versa diğer tarafta Meksika'da satılan 2015 Nissan Tsuru. IIHS ile Latin Ncap ortak hazırlamış bu testi. Bu testten sonra Tsuru satıştan kalkmış diye okudum.
Ucuz olsun diye yapılıyor tabii ama resmen yürüyen tabut.
nissan tsuru da hava yastıgı görünürde varmış ama açmamış diye hatırlıyorum

Selam herkese. 1 2 dakika önce yabancı haber sitelerinde dolanırken rastladım. Son model Nissan Murano kaza testinde yetişkin korumada sadece 2 yıldız almış :eek: Eğer Nissan'ın en taştaşlı SUV'lerinden biri bu sonucu aldıysa diğerlerini düşünemiyorum. Siz ne diyorsunuz bu işe?
Amerikan üretimi Pick-up'larda da yıllarca benzer sorun yaşandı, daha yeni yeni çözmeye çalışıyorlar. Tank gibi araçlar yapıyorlar, sapasağlamdır dedirtiyor, ama 2 tonun üzerindeki ağırlıkla deforme olmayan bir engele çarptıklarında araçlar, kendi ağırlıklarıyla başa çıkamayıp akordiyona dönüyor. Sanırım Murano'da da benzer bir durum yaşanmış. Burulma direncini Qashqai ile yakın değerlerde tutmuşlarsa böyle bir sonuç kaçınılmaz olur.

Amerikan üretimi Pick-up'larda da yıllarca benzer sorun yaşandı, daha yeni yeni çözmeye çalışıyorlar. Tank gibi araçlar yapıyorlar, sapasağlamdır dedirtiyor, ama 2 tonun üzerindeki ağırlıkla deforme olmayan bir engele çarptıklarında araçlar, kendi ağırlıklarıyla başa çıkamayıp akordiyona dönüyor. Sanırım Murano'da da benzer bir durum yaşanmış. Burulma direncini Qashqai ile yakın değerlerde tutmuşlarsa böyle bir sonuç kaçınılmaz olur.

Boş ağırlığı 1800 kg civarlarında awd versiyonunun.Test ağırlığıda 2 ton olmuş.Bu sınıf için az bile sayılır,c-suvlarda bile bu ağırlıklar normal.
Eski amerikan pick-up'lara görede çok daha rijit ve kompakt bir araç.
Mitsubishi Montero (pajero) 2.2 ton test ağırlığıyla aynı kuruluşun testinden 5 yıldız almış.
Bu ağırlıklar böyle markalar için sorun olmamalı.

Konsol yerinden oynayıp sürücüye yaklaşmasa, yani mümkün olduğunca sabit kalsa 3 yıldız almazdı diye düşünüyorum. Konsolun yerinden oynaması, hava yastığının da açıldığı andaki stabilitesini bozuyor.

açıkcası latin ncap kurumunu ilk kez duydum.
latin'den 2 yıldız alıp euro ncap'dan 3 yıldız alma gibi bi durumu olabilir mi acaba merak ettim ya da tam tersi latin'den 2 alıp euro'dan 1 yıldız falan.
Ama kaza anında yan taraftan alınan görüntü pek iç açıcı değil.

bu bizim gübüş'ün euro ncap testi. gayet başarılı görünüyor
şuda rezil olduğu ııhs testi..
bunu referans alır isek murano'nun iihs testin de şöyle bir şey ile karşı karşıya kalabiliriz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...