Octavia Passat Parası Eder mi ? / MQB Torsiyon Araçlara Bu Paralar Verilir mi Yol Tutmuyor ? / MQB mi PQ35 mi

Sizde daha çok kendi aracını öven instagram kitlesine hitap ediyorsunuz gibi geldi bana ben zaten konfor açısından bir şey demedim fark ettiyseniz sadece leona sert denildi bende leonun yayları daha kısa ve sert olduğu için daha konforsuz dedim.
PQ35 in kar marjının olmamasın sebebi finansal raporlardan bahsedilen uzun üretim süreleri ve hat verimsizliği montaj kolaylığı olmamasın sebebiydi.
MQB çelik kullanım oranı (UHSS) %15 lerden %30 seviyelerine çıkardı böylelikle şasi hafiflerken burulma direnci de artıyor hafif olması ve üretim esnekliği kalitesiz olduğu anlamına gelmiyor.
Yabancı kaynakları araştırabilirsin bir sürü yabancı forumlarda tartışmalar var.
Biz de diyoruz ki mqb'lerin sürüş zaafiyetinin sadece yayla ilgisi yok. Öyle olsa üretici gereken yayı takar olayı halleder.

Üreticinin kendisi açıklamış segmentinin gereğinden fazla muhendislik ve malzeme kullanılarak üretildiğini bundan kaynaklı zaten arac başı üretim süresi yüksek. Benzerini ben de paylaştım.

Over-engineering ne demek bir araştırın bana kalırsa. Ureticinin kendisi bile bu platformla birlikte segmentinden daha fazlasını ürettiğini ve bundan zarar ettigini açıklıyor.

Senin kisisel beğenilerine gore mqb sürüş olarak daha iyi olabilir. Ama ürünü üreten üreticiye göre ve açıklamalarına göre değil. Hic biri benim kendi düşüncem ve fikrim de degil.

Biz de diyoruz ki mqb'lerin sürüş zaafiyetinin sadece yayla ilgisi yok. Öyle olsa üretici gereken yayı takar olayı halleder.

Üreticinin kendisi açıklamış segmentinin gereğinden fazla muhendislik ve malzeme kullanılarak üretildiğini bundan kaynaklı zaten arac başı üretim süresi yüksek. Benzerini ben de paylaştım.

Over-engineering ne demek bir araştırın bana kalırsa. Ureticinin kendisi bile bu platformla birlikte segmentinden daha fazlasını ürettiğini ve bundan zarar ettigini açıklıyor.

Senin kisisel beğenilerine gore mqb sürüş olarak daha iyi olabilir. Ama ürünü üreten üreticiye göre ve açıklamalarına göre değil. Hic biri benim kendi düşüncem ve fikrim de degil.
Yaydan çok burçlar ve torsiyon çubuğunun et kalınlığı/geometrisi vs. Benim bildiğim evet Leon'un yaylar daha sert ama aynı zamanda torsiyon çubuğu da daha rijit/kalın. Üzerine burçlar daha sert.. Golf'ün bağımsız gibi hissettirmesinin sebebi de bu büyük ihtimal.

Buradan yola çıkarak; Leon'a Golf burçlarını takabilirsek.. Elimizde aşağı yukarı; arka kule gergisi + eibach yay takılmış bir Golf olur diyebiliriz bence 🤔 Anadolu irfanı tespitim 😅

A3 HB: derin VAG yay + derin VAG burç + yumuşak torsiyon
Golf: yumuşak yay + yumuşak burç + yumuşak torsiyon
Octavia: yumuşak yay + yumuşak burç + sert torsiyon
Leon: sert yay + sert burç + sert torsiyon

Bunların hiçbiri PQ35'ten iyi değil. MQB hafif olabilir, az yakabilir. Bu şekilde lego gibi modifiye edilebilir..

• Haha
Tepkiler: DuzboruDownpipe