ODD Ödülleri bu gece sahiplerini buluyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Porsche
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
savunma değildir. sezar'ın hakkı sezar'a:

evet klimalısız araba sattılar. ancak kol dayamasız c segment satmadılar mesela. 1.6 hitler bittikten sonra c segment ve üstüne gitmeyen gitmediği gibi yakan atmosferik kakalamaya çalışmadılar mesela. insanlara belki parasıyla belki kazıklayarak öyle ya da böyle geniş seçenek sundular. parayı verirsen dilediğini yaparız dediler. bunun için de 6 ay bekleyip beklememek sana kalmış dediler. BEKLEYECEKSİN ULAN! demediler. insanlar bekledi. bu markayı eleştirirken bence elde ettiği başarıları es geçiyorsunuz. ya da rakiplerinin beceriksizliğini kabul edemiyorsunuz? ya da rakiplerinin distribütörlerenin mallıklarını görmek yerine en çok satan neden satıyor kardeşim diye sorguluyorsunuz. asıl soru diğerleri neden satamıyor olmasın?
Doğus vw yerine fordu getirseydi inan bana vw'nin önüne geçer katılıyorum ford otosanı kim yonetiyorsa "yönetemiyor" çok sacma opsiyonlarla ithal ediyorlar

Son düzenleme:

evet klimalısız araba sattılar. ancak kol dayamasız c segment satmadılar mesela. 1.6 hitler bittikten sonra c segment ve üstüne gitmeyen gitmediği gibi yakan atmosferik kakalamaya çalışmadılar mesela. insanlara belki parasıyla belki kazıklayarak öyle ya da böyle geniş seçenek sundular. parayı verirsen dilediğini yaparız dediler. bunun için de 6 ay bekleyip beklememek sana kalmış dediler. BEKLEYECEKSİN ULAN! demediler. insanlar bekledi. bu markayı eleştirirken bence elde ettiği başarıları es geçiyorsunuz. ya da rakiplerinin beceriksizliğini kabul edemiyorsunuz? ya da rakiplerinin distribütörlerenin mallıklarını görmek yerine en çok satan neden satıyor kardeşim diye sorguluyorsunuz. asıl soru diğerleri neden satamıyor olmasın?
Kol dayamasiz araba anlasilir ama klimasiz anlasilamaz bana gore bu halki kucumsemekten ibaret.yagmur sensorsuz olur klimasiz olmaz mesela. Yada otomatik cam olmasin klimasiz gene olmaz.motorlari daha ileri ama yag yakma ve dsg arizasi yuzunden servisler doldu tasti. Her forumda bir ariza bas gosterdi. Donanimlari gereksiz pahali sattilar rakiplerinde olan donanimlari 2 sene gec getirdiler. Bi arabayi 6 ay beklersiniz demeleri sizi salak olarak goruyoruz demekten ibaret . Zorla degil ama boyle bir sure kabul edilemez.ben diger markalari iyi veya kotu bahsetmiyorum . Basari derken eger hersey 2 veya 3 saniye cabuk hizlanmasi bir basari degildir. Basari demek sinifina yenilik getirmek sorunsuz olmak donanimlari guclu fiyat makul yol tutusu ve konforu yuksek olmali. Bunu yuz de yuz basaran marka yok olamazda zaten.bu yuzden vw bir oncu olmaktan oldukca uzak. Ek olarak bu millet herseyi alir su an bulundugumuz durumdan yola cikarak bu millete koltuksuz araba bile satarlar opsiyonlu

Son düzenleme:
Kol dayamasiz araba anlasilir ama klimasiz anlasilamaz bana gore bu halki kucumsemekten ibaret.yagmur sensorsuz olur klimasiz olmaz mesela. Yada otomatik cam olmasin klimasiz gene olmaz.motorlari daha ileri ama yag yakma ve dsg arizasi yuzunden servisler doldu tasti. Her forumda bir ariza bas gosterdi. Donanimlari gereksiz pahali sattilar rakiplerinde olan donanimlari 2 sene gec getirdiler. Bi arabayi 6 ay beklersiniz demeleri sizi salak olarak goruyoruz demekten ibaret . Zorla degil ama boyle bir sure kabul edilemez.ben diger markalari iyi veya kotu bahsetmiyorum . Basari derken eger hersey 2 veya 3 saniye cabuk hizlanmasi bir basari degildir. Basari demek sinifina yenilik getirmek sorunsuz olmak donanimlari guclu fiyat makul yol tutusu ve konforu yuksek olmali. Bunu yuz de yuz basaran marka yok olamazda zaten.bu yuzden vw bir oncu olmaktan oldukca uzak.
bu söylediklerinizi tersini düşündüren milyonlarca aracı var yollarda. bu markaların hiçbiri sadece türkiye'ye mal satmıyor. tr'de 2 yıl garanti verirken başka yerde 5 veriyorlar mesela. ama o bizi ilgilendirmez TR'de yaşıyoruz buna göre değerlendirmeliyiz tabi ki. 6 ay bekleyeceğim diye kendimi aptal gibi hissetmem. sadece beklememeyi tercih ederim :) istemiyorsam beklemem. klimasız araba olurmuş ama kol dayamasız olmazmış. kime göre neye göre? belki kars'ta yaşıyorum. yani bunlar birbirini çürüten söylemler. istisnalar kaideyi bozmaz. bana göre aslolan genel başarıdır. Türkiye'deki premium olmayan markalar içinde satış pazarlama ve başarı oranı en yüksek marka VAG grup/doğuş otomotiv. keşke diğerleri de arada liderliği alsa da bundan biz nemalansak. onların rekabeti bizim yararımıza

Son düzenleme:
bu söylediklerinizi tersini düşündüren milyonlarca aracı var yollarda. bu markaların hiçbiri sadece türkiye'ye mal satmıyor. tr'de 2 yıl garanti verirken başka yerde 5 veriyorlar mesela. ama o bizi ilgilendirmez TR'de yaşıyoruz buna göre değerlendirmeliyiz tabi ki. 6 ay bekleyeceğim diye kendimi aptal gibi hissetmem. sadece beklememeyi tercih ederim :) istemiyorsam beklemem. klimasız araba olurmuş ama kol dayamasız olmazmış. kime göre neye göre? belki kars'ta yaşıyorum. yani bunlar birbirini çürüten söylemler. istisnalar kaideyi bozmaz. bana göre aslolan genel başarıdır. Türkiye'deki premium olmayan markalar içinde satış pazarlama ve başarı oranı en yüksek marka VAG grup/doğuş otomotiv. keşke diğerleri de araba liderliği alsa da bundan biz nemalansak. onların rekabeti bizim yararımıza
Klima sadece antalyada degil kars ta da kullanilir. Malum klima hem sicak hemde soguk ufler.eger karsta kaputu acip elimi tutayim isinirim diyorsaniz o baska.ayrica bir seyin cok satmasi onun iyi veya tercih edilir oldugunu gostermez . Buna gore nissan gtr 5 para etmez ben senede 1 goruyorum.dogus gercekten pazarlamada bir numara hemfikirim ama satis sonrasindaki hizmetlerden memnun insan sayisi neden bu kadar az ona bakmak lazim. Bu soylerken googlea bakarak genel konusuyorum.

ben sadece olayı detaylandırmanın alemi olmadığını anlatmaya çalıştım. kimseye muhalefet olma derdinde değilim. olayı bana çekme. konu ekseninde konuşalım olmaz mı? en son bindiğim klimasız araba toros idi:)
Olayı kişileştirmiyorum ama klimasız arabayı olayını çözemiyorum açıkcası

Klima sadece antalyada degil kars ta da kullanilir. Malum klima hem sicak hemde soguk ufler.eger karsta kaputu acip elimi tutayim isinirim diyorsaniz o baska.ayrica bir seyin cok satmasi onun iyi veya tercih edilir oldugunu gostermez . Buna gore nissan gtr 5 para etmez ben senede 1 goruyorum.dogus gercekten pazarlamada bir numara hemfikirim ama satis sonrasindaki hizmetlerden memnun insan sayisi neden bu kadar az ona bakmak lazim. Bu soylerken googlea bakarak genel konusuyorum.
zaten dediğim gibi ben genel başarı ve başarısızlıktan bahsettim. Türkiye'deki distribütörlerin otomotiv piyayasındaki genel fotoğrafını çekmeye çalıştım. yoksa hepsinin kabul edilemez saçmasapan eksikleri var. ben alışveriş yaparken %90 oranında verdiğim paranın karşılığını aldığımı düşünmüyorum. bunu tersini hissettiğim çok az olmuştur.

Son düzenleme:
zaten dediğim gibi ben genel başarı ve başarısızlıktan bahsettim. Türkiye'deki distribütörlerin otomotiv piyayasındaki genel fotoğrafını çekmeye çalıştım. yoksa hepsinin kabul edilemez saçmasapan eksikleri var. ben alışveriş yaparken %90 oranında verdiğim paranın karşılığını aldığımı düşünmüyorum. bunu tersini hissettiğim çok az olmuştur.
Bu bizim milletce hatamiz zaten

Tamam da burada biraz yanlış analiz var gibime geliyor, yoksa bu yazıyı bu şekilde yazmazdınız. Forumda kimse Doğuş'a Jet Fadıl muamelesi yapmıyor ki zaten. Tam tersine, Doğuş'un satış ve pazarlama başarısını en başta ben olmak üzere takdir eden bir sürü insan var. Hatta en son @CenkGs yukarıda yine yazmış. Adamlar kimsenin gırtlağına basmıyor, yarın araç sizindir deyip 3 ay bekletmiyor. En başta söyleyeceğini söylüyor. En çok eleştiri (yeri geliyor kınama) satış sonrasında oluyor. Rakiplerin beceriksizliklerine de halihazırda sallayan sallayana. En büyük rakibi Koç Holding'i yıllardır en azından sunroof'lu ve tek kapılı araçlar getirmediği için yerden yere vurmuyor mu insanlar?
Doğuş Oto, 1.6 hitler bittikten sonra bence çok başarısız olan FSI motoru sattı, ama onun yerine Golf'te 1.0 atmosferik motor getirseler yine satabilirlerdi. Kol dayamadan daha kötü bir durum ama tamamen müşteri tercihleri.
Klimasız Golf fiyaskosunu bir kenara koyarsak, burada eleştirenler, şartlarına uysa da, uymasa da kuzu kuzu mecburlarmış gibi bu araçları alıp sonrasında da ölümüne savunanları eleştiriyor. Kimse satış konusunda Doğuş'u eleştirmiyor. Adamlar satış tarafında müşteriyi kesinlikle kandırmıyor, tavlıyor.

Tamam da burada biraz yanlış analiz var gibime geliyor, yoksa bu yazıyı bu şekilde yazmazdınız. Forumda kimse Doğuş'a Jet Fadıl muamelesi yapmıyor ki zaten. Tam tersine, Doğuş'un satış ve pazarlama başarısını en başta ben olmak üzere takdir eden bir sürü insan var. Hatta en son @CenkGs yukarıda yine yazmış. Adamlar kimsenin gırtlağına basmıyor, yarın araç sizindir deyip 3 ay bekletmiyor. En başta söyleyeceğini söylüyor. En çok eleştiri (yeri geliyor kınama) satış sonrasında oluyor. Rakiplerin beceriksizliklerine de halihazırda sallayan sallayana. En büyük rakibi Koç Holding'i yıllardır en azından sunroof'lu ve tek kapılı araçlar getirmediği için yerden yere vurmuyor mu insanlar?
Doğuş Oto, 1.6 hitler bittikten sonra bence çok başarısız olan FSI motoru sattı, ama onun yerine Golf'te 1.0 atmosferik motor getirseler yine satabilirlerdi. Kol dayamadan daha kötü bir durum ama tamamen müşteri tercihleri.
Klimasız Golf fiyaskosunu bir kenara koyarsak, burada eleştirenler, şartlarına uysa da, uymasa da kuzu kuzu mecburlarmış gibi bu araçları alıp sonrasında da ölümüne savunanları eleştiriyor. Kimse satış konusunda Doğuş'u eleştirmiyor. Adamlar satış tarafında müşteriyi kesinlikle kandırmıyor, tavlıyor.
eh yani burada da yine çok basitçe maalesef şunu söylemek gerekiyor. almasınlar? bilinçli tüketici olunsun. birazcık ya çok değil biraz araştırılıp araba alınsın. bilinçli bir müşteri portföyü olsa firmalar nasıl bu kadar hoyratça davranabilir ki? bu durum biraz kısır bir döngüye de benziyor. olay yine dönüyor doşalıyor halkın kendisinde bitiyor. hiçbir satıcı müşterisinin isteklerine yıllarca direnemez,iflas eder. tabi müşteri bilinçli olup hakkını korumakta inat ederse.. mesela klimasız golfü almasa ve herkes bunu ahmakça bulsa böyle mi olur? yine hatırlıyoruz ki en büyük değişimler halk hareketiyle başlar. tabi burada bir kurtuluş mücadelesinden bahsetmiyoruz :) lakin biraz ülkece biliçli olsak şu fütursuzlukların hiç biri yaşanmazdı.

Son düzenleme:
Konu yine vw :D satmışlar adamlar sorun nedir ki en çok satılan golf passat ikiside rakiplerinden üstün jetta ise marka imajı 6 ay bekleme süreside tamamen hayal bu diğer markalardada oluyor tiguan için 3 ay demişlerdi öh yani ama mesela fordun türkiyede fabrikaları var ordan avantajlı oluyor adam giriyor arabanın içine elini attığı yer yumuşak içi güzel konforu iyi bunu türkiyenin %60ı yapıyor(tahmin) %40'ı ise ya test videoları izleyip işte arabanın mekanik altyapısına bakıyor veya bir şekilde arabayı alıp viraj dönüyor bu araba satışlarının büyük kısmıda aslında işte araba test eden videolardan geliyor.Doğuşun doğrularıda var yanlışlarıda ama türkiyede donanımı en iyi ayarlayan doğuş,focus bakıyoruz şuan,şu golfde sunulan standartlar opsiyon olmasa yemin ediyorum direk aldırırım.

eh yani burada da yine çok basitçe maalesef şunu söylemek gerekiyor. almasınlar? bilinçli tüketici olunsun. birazcık ya çok değil biraz araştırılıp araba alınsın. bilinçli bir müşteri portföyü olsa firmalar nasıl bu kadar hoyratça davranabilir ki? bu durum biraz kısır bir döngüye de benziyor. olay yine dönüyor doşalıyor halkın kendisinde bitiyor. hiçbir satıcı müşterisinin isteklerine yıllarca direnemez,iflas eder. tabi müşteri bilinçli olup hakkını korumakta inat ederse.. mesela klimasız golfü almasa ve herkes bunu ahmakça bulsa böyle mi olur? yine hatırlıyoruz ki en büyük değişimler halk hareketiyle başlar. tabi burada bir kurtuluş mücadelesinden bahsetmiyoruz :) lakin biraz ülkece biliçli olsak şu fütursuzlukların hiç biri yaşanmazdı.
Burda 2016 deniyor siz klimasız diyosunuz şuan 2016da sattığı klimasız arabamı var benmi yanlış biliyorum önceki golf 6da olabilir onu bilemem zaten nefret ediyorum yolda neden bu kadar var anlam veremiyorum

Konu yine vw :D satmışlar adamlar sorun nedir ki en çok satılan golf passat ikiside rakiplerinden üstün jetta ise marka imajı 6 ay bekleme süreside tamamen hayal bu diğer markalardada oluyor tiguan için 3 ay demişlerdi öh yani ama mesela fordun türkiyede fabrikaları var ordan avantajlı oluyor adam giriyor arabanın içine elini attığı yer yumuşak içi güzel konforu iyi bunu türkiyenin %60ı yapıyor(tahmin) %40'ı ise ya test videoları izleyip işte arabanın mekanik altyapısına bakıyor veya bir şekilde arabayı alıp viraj dönüyor bu araba satışlarının büyük kısmıda aslında işte araba test eden videolardan geliyor.Doğuşun doğrularıda var yanlışlarıda ama türkiyede donanımı en iyi ayarlayan doğuş,focus bakıyoruz şuan,şu golfde sunulan standartlar opsiyon olmasa yemin ediyorum direk aldırırım.
Üstünmu ?donanimimi en iyi ayarlayan dogusmu?

Dogus malum memnun olmayan insan sayisi fazla satis sonrasi ve servisi can sıkabiliyor. Benim tek merak ettigim klimasiz arabayi bile sattilar iste bu basari bana gore
Tabii ki bu büyük bir eksik, hatta ek olarak fsi motor gibi bir kazık da attılar kullanıcılarına ama bu mevzulara biraz da Türk halkının otomobil kültürüne bakarak, nereden nereye geldik sorusunu sorarak cevaplayabiliriz. 90'lı yılların başında hatta ortalarına kadar bizim insanımız kuş serisi dışında doğru düzgün araç bilmedi, tanımadı. O yıllardaki Türk filmlerine bakıyorsun 10 araçtan 8'i murat 124,131, şahin ve türevleri. Bizim ülkemizde otomobil kültürü adına hiç ara model olmadı. Biz bile ailecek sıfır aldığımız 92 model şahinden sonra 98 model mondeo'ya terfi ettik. Şahin nere mondeo nere.. Otomobiller arasında biz hiç kademeli olarak geçiş yapamadık. Hal böyle olunca 90'ların sonları 2000'lerin başı gibi vw, Türkiye piyasasında çok güzel atak yaptı. Otomobili şahinden ibaret gören çoğu vatandaşımız direkt bu araçlara terfi etti. Üstelik o yıllardaki vw'ler belli bir müşteri kitlesi oluşturabilmek için araçlarını gerçekten kaliteli üretti, altyapıdan iç mekana kadar. Bir şey nasıl başlarsa öyle gidermiş misali vatandaşın güvenini bir kez kazandığın zaman pazarda yıkılman zordur kendi ayağına sıkmadığın sürece.

Valla benim araçtada var sadece hava atmak için kullandım fakat annem hergün her yerde kullanıyor çünki park edemiyor kendi açımdan bakarsam acayip gereksiz anneme sorarsan araba alma sebebi :)
O sebeple ben böyle bir özelliğin opsiyon olmasından yanaydım. Şimdi araba park etmek için otomatik park sistemine ihtiyaç duyanların oranıyla gece sürüşlerinde daha iyi aydınlatmaya ihtiyacı olduğu için bi xenon far seçecek insanların sayısını oranladığımızda eminim ki ezici üstünlükle bi xenon diyeceklerdir insanlar. Ama işte dediğim gibi kötü yönetim, kötü sonuçlar doğurur.

O sebeple ben böyle bir özelliğin opsiyon olmasından yanaydım. Şimdi araba park etmek için otomatik park sistemine ihtiyaç duyanların oranıyla gece sürüşlerinde daha iyi aydınlatmaya ihtiyacı olduğu için bi xenon far seçecek insanların sayısını oranladığımızda eminim ki ezici üstünlükle bi xenon diyeceklerdir insanlar. Ama işte dediğim gibi kötü yönetim, kötü sonuçlar doğurur.
Bana bi xenon farmı otomatik park mı deseler kesinlikle xenonu secerdim kesinlikle opsiyon olmalıydı gerci opsiyon olsada yeni otomatik parkı almak zorundaydım annem için bence fordun xenon'u standart ledi opsiyon yapması lazim öncelikle.

Son düzenleme:
Bana bi xenon farmı otomatik park mı deseler kesinlikle xenonu secerdim kesinlikle opsiyon olmalıydı gerci opsiyon olsada yeni otomatik parkı almak zorundaydım annem için bence fordun xenon'u standart ledi opsiyon yapması lazim öncelikle.
Aynen öyle. O konuda yine vw'i takdir ediyorum mesela. Adamlar highline golf'e çok iyi bir performans göstermese de bi xenon far koyuyor. adaptif, u led v.s gibi daha özellikli bir bi xenon istiyorsan da opsiyon olarak listeye koyuyor. Çoğu müşteri yahu bu özellik pek iyi değil, kötü gibisinden bakmıyor. Açıyor kataloğu var mı var tamam. Bir kısmı da standart bi xenon beni idare ediyor gayet diyor. Yani ilk mesajımda da bahsettiğim gibi standart ve opsiyon seçenek mevzusunu diğer markalara göre gerçekten iyi yapıyorlar. Fiesta'nın titanium'una mercekli halojen koyuyorsun, focus'un titanium'una mercek bile koymuyorsun. Keza titanium donanım mondeo'da bi xenon bile standart değil. Yani her markanın kendine göre eksiği var ama bu eksikleri tamamlayacak bir şeyler sunamadığın zaman ibre rakibinden yana dönüyor.

Aynen öyle. O konuda yine vw'i takdir ediyorum mesela. Adamlar highline golf'e çok iyi bir performans göstermese de bi xenon far koyuyor. adaptif, u led v.s gibi daha özellikli bir bi xenon istiyorsan da opsiyon olarak listeye koyuyor. Çoğu müşteri yahu bu özellik pek iyi değil, kötü gibisinden bakmıyor. Açıyor kataloğu var mı var tamam. Bir kısmı da standart bi xenon beni idare ediyor gayet diyor. Yani ilk mesajımda da bahsettiğim gibi standart ve opsiyon seçenek mevzusunu diğer markalara göre gerçekten iyi yapıyorlar. Fiesta'nın titanium'una mercekli halojen koyuyorsun, focus'un titanium'una mercek bile koymuyorsun. Keza titanium donanım mondeo'da bi xenon bile standart değil. Yani her markanın kendine göre eksiği var ama bu eksikleri tamamlayacak bir şeyler sunamadığın zaman ibre rakibinden yana dönüyor.
Ben suna kiziyorum agzina kadar golfu doldurunca muzzam fark oluyor diger markalarla (lutfen biri gelip olacak o kadar golf bu demesin fena cevap veririm ) yani mesela koyun head up display koltuk isitma anahtarsiz giris farlar sehir ici destekler vs makul fiyata satsinlar alirim golf u. Tabi bakimlarini ozel servise gotururum. Birde dsg degil manuel alirim bozulma derdi olmadan

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...