Tabii ki o noktada kör nokta uyarı, head up, aktif şehir içi güvenlik sistemleri v.s bu tarz donanımları gerçekten golf'e koymuyorlar. Ama daha önce de söylediğim gibi bu donanımların şaşalı oluşu bir yana işlevselliği de önemli. Anadolu şehirlerinden yaşayan insana şerit takip asistanı versen ne olur ? Ben focus alırken şerit takip isteyen bir müşteri vardı. Satış temsilcisi dedi ki bizim buraların yollarında o özellik çalışmaz, arabanın okuması gereken şeritler doğru düzgün yok ki diye. Bunlara ek olarak da biz her ne kadar bazen dalga mevzusu yapsak da ürünün sunumu çok önemlidir. 5 liraya yiyebileceğin tostun etrafına çeri domates, maydanoz, 3 dal patates kızartması koyulduğunda 10 liradan satıyorlar sana. Sen arabaya biniyorsun, iç mekanı süslüyorsun, tok kapı sesi, sünger kaplı gözler, arka havalandırma vs. diye söyleniyoruz ama müşteri bunlara çok önem veriyor. Çoğu kişinin kalite algısı gözle gördüğü yerlerle sınırlı ki normal bir insan da ilk önce bunlara odaklanacaktır. Konuyu şuraya bağlayacağım, sen bu tarz işlevsel ve kozmotik hamleleri düzgün yapınca, malzeme kalitesi ve işçliği belli bir standartın üzerinde yapınca, motor+şanzıman yelpazesini her bütçeye ve isteğe göre şekillendirince, bir çok işlevsel donanımı da standart sununca, bizim dediğimiz bu oyuncakların var olmamasını çoğu kişi yadırgamıyor bile. Çünkü o dediğimiz yeniliklere gelene kadar adamlar çoktan müşteriyi tavlamış oluyor.Ben suna kiziyorum agzina kadar golfu doldurunca muzzam fark oluyor diger markalarla (lutfen biri gelip olacak o kadar golf bu demesin fena cevap veririm ) yani mesela koyun head up display koltuk isitma anahtarsiz giris farlar sehir ici destekler vs makul fiyata satsinlar alirim golf u. Tabi bakimlarini ozel servise gotururum. Birde dsg degil manuel alirim bozulma derdi olmadan
Son düzenleme: