Okula gelirken tümsekte yaşadığım kaza

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Passatta kayda değer bir şey yok zaten olan bende 50 lira masrafı ha var ha yok passatın, bende tamponun onarılması lazım birde farım üstten çatlamış.
Bende kaskoyu kullanmamayı düşünüyorum. Tamponu bu hafta içinde gidip çektireceğim bakalım olan oldu artık.

Tamponu çektirmek ve boyasını yaptırmak ne kadar tutar tahmini?

Ben autoclubta benim arabanın sağındaki solundaki bütün çizikleri 25 liraya rötüş boyasıyla kapattırdım tamponu ne kadara düzeltirler bilmiyorum...

Bölünmüş yol olduğu için sürücüler kendi şeridindeki taşıt ile güvenli takip mesafesini yapmakla mükelleftir. "HATTA SENİN BULUNDUĞUN ŞERİTTEN DİĞER ŞERİTTEKİ ARACI GEÇMEN SOLLAMA SAYILMAZ" eskiden arkadan vurana direkt cezayı kitlerlerdi ama şimdi bunun birçok belirlenme şartları var. Burada senin şeridine kontrolsüz girme var. Araçlar şerit değiştirirken diğer şeridi kontrol etmekle ve ışıklı işaret cihazı (sinyal) ile diğer trafiktekilere bunu belirtmelidirler.
Diğer asıl nokta şu. Bu tümsek yaya geçidi ya da okul geçidi gibi bir yerde mi bulunuyordu yok sa sadece hız azaltma için mi kullanılıyordu.
Eğer okul geçidi var idiyse zaten sürücü dur kalk yapmalı eğer yaya geçidi ise yavaşla kontrollü ilerle yapmalıydı. velhasıl bir sürü etken var onun için kroki ve fotolar çok önemli.

Bölünmüş yol olduğu için sürücüler kendi şeridindeki taşıt ile güvenli takip mesafesini yapmakla mükelleftir. "HATTA SENİN BULUNDUĞUN ŞERİTTEN DİĞER ŞERİTTEKİ ARACI GEÇMEN SOLLAMA SAYILMAZ" eskiden arkadan vurana direkt cezayı kitlerlerdi ama şimdi bunun birçok belirlenme şartları var. Burada senin şeridine kontrolsüz girme var. Araçlar şerit değiştirirken diğer şeridi kontrol etmekle ve ışıklı işaret cihazı (sinyal) ile diğer trafiktekilere bunu belirtmelidirler.
Diğer asıl nokta şu. Bu tümsek yaya geçidi ya da okul geçidi gibi bir yerde mi bulunuyordu yok sa sadece hız azaltma için mi kullanılıyordu.
Eğer okul geçidi var idiyse zaten sürücü dur kalk yapmalı eğer yaya geçidi ise yavaşla kontrollü ilerle yapmalıydı. velhasıl bir sürü etken var onun için kroki ve fotolar çok önemli.
Öncesinde sert bir viraj var ona girmeden yavaşlamak için yapılmış bir tümsek aslında bu.

Tümsek ve hız kesicilerde benim de çok başıma geliyor. Bazıları yavaşlamak nedir bilmiyor, ben yavaşlayınca küfür basıyor bana. Kasisten dolayı önüme kıran adamla tartışırken niye sinyal vermiyorsun diye bağırdığımda ' gündüz gözü sinyal mi verilir. Görmüyor musun beni ? ' cevabını aldıktan sonra bu milletin trafik eğitimi üzerine ebediyen bilinçlenmeyeceğini, hatta affedersiniz ama büyük çoğunluğunun bana verilen cevapla paralel gerizekalı olduğunu idrak ettim. Artık kimseyle tartışmaya girmiyorum.

Ehliyetsizken ben de böyle bir şey atlatmıştım, farkedilene kadar kornaya basmak lazım.
O an kornaya basmak yerine arabanın frene bastığımda kaymasını önlemek adına direksiyona yapışmıştım. Cidden çok kötü oldu ya.
Tümsek ve hız kesicilerde benim de çok başıma geliyor. Bazıları yavaşlamak nedir bilmiyor, ben yavaşlayınca küfür basıyor bana. Kasisten dolayı önüme kıran adamla tartışırken niye sinyal vermiyorsun diye bağırdığımda ' gündüz gözü sinyal mi verilir. Görmüyor musun beni ? ' cevabını aldıktan sonra bu milletin trafik eğitimi üzerine ebediyen bilinçlenmeyeceğini, hatta affedersiniz ama büyük çoğunluğunun bana verilen cevapla paralel gerizekalı olduğunu idrak ettim. Artık kimseyle tartışmaya girmiyorum.
Arkadan vurmuş durumunda olmasam ben adamın üstüne giderdim ama bu vakitten sonra ne çare, o önümüze atladı olay bize patladı. Ne kadar dikkat edersek edelim, kazanın nereden nasıl ne şekilde geleceği hiç belli olmuyor işte.

Arkadan vurmuş durumunda olmasam ben adamın üstüne giderdim ama bu vakitten sonra ne çare, o önümüze atladı olay bize patladı. Ne kadar dikkat edersek edelim, kazanın nereden nasıl ne şekilde geleceği hiç belli olmuyor işte.
Trafikte tedbir iki taraflı alınırsa tam manasına ulaşmış oluyor. Dediğin gibi sen tedbirini alsan da insanız her zaman kusursuz bir tedbir alamıyoruz, karşıdaki de dan dun kullanınca maalesef kaza kaçınılmaz oluyor. Allah beterinden saklasın.

Geçmiş olsun.
Araç kamerası türkiyede yayılmaya başladı ama hala çoğu araçta yok. Max 300-400₺ ye kaliteli bir araç kamerası alınabiliyor.
Sadece bu kaza için değil daha büyük kazalar için (allah korusun) eğer haklıysanız sizin için en büyük delildir. Karıştığınız kaza ALLAH KORUSUN ölümlü bir kaza da olabilir ve kendinizi en iyi kamera görüntüleriyle savunabilirsiniz.

Öyle kamera şart ben kullanıyorum. başka türlü olmayacak dedim aldım bu görüntüler kameradan ekran alıntıları gündüz gece yağmur gibi farklı anlar
1.JPG
2.JPG
3.JPG
4.JPG
5.JPG
6.JPG
7.JPG

Büyük geçmiş olsun.. Daha kötüsü de olabilirdi...Ayrıca klişedir, kızmayın ama tahmin ediyorum farlarınızın tırnaklarında sorun yok...Farınıza gelseydi o zaman işin içine kim haklı kim haksız kesin girmeliydi...Yeni nesil araçlarda tamponlar zaten sakız gibi...Hümanizm olaylarından, olası yayaya çarpmalarda en az hasar vs...

Panpa dostlarım, olay sonuçlandı. Geçte olsa nihayet. Öncelikle arkadan vuran ben olduğum ben olduğum, babam tutanağı versek bile beni suçlu bulacaklarını düşündüğü için arabayı kaskodan yaptırmaya karar verdi. Ardından kaskoya haber verildi ekspertiz geldi fakat aracı vuran ben olduğum için beni 3. Şahıs olarak saydılar ve hasarımızı karşılamayacaklarını söyledi, itiraz ettik ama sonuç çıkmadı. Ardından babam şansımızı deneyelim dedi ve tutanağı kullanma kararı aldı. Bunun üzerine yetkililer, beni suçsuz buldu. Çarptığım araç kural dışı bir harekette bulunduğu için suçun tamamı karşı tarafa kaldı. Önümde herhangi bir araç bulunmadığı için takip mesafesi kuralı beni ilgilendirmiyormuş ve diğer şeritteki araç kontrolsüz bir şekilde kural dışı bir hareketle yolumu işgal ettiği için suç onun oluyormuş. Bu sayede öğrenmiş olduk ki her zaman arkadan vuranı suçlu göstermiyorlarmış bizim ülkemizde. Bu olayda böyle sonuçlandı. En azından başınıza bu ve benzeri bir olay gelirse, arkadan vurduğunuzda sizi suçlu bulacaklarını düşünmeyebilirsiniz artık. Sevgiler, saygılar :D

Bencede doğrusu budur yan şerittekinin ne zaman ne yapacağını kestiremessin ki takip mesafesi ayarlıyasın şağ şeritteki arabaya bakarsan sol şeridin bir anlamı kalmaz o zamanda. Kasıtlı bi şekilde de yapabilir ve suistimale açık bir durum olurdu.Konuyu daha önce görmemiştim benim başımada gelmişti böyle bir olay karşı tarafın tamponunu indirmiştim hafif, polis karşı tarafta buldumuştu suçu benim hızlı gelmeme rağmen.
Çok geçmiş olsun hocam.

Bencede doğrusu budur yan şerittekinin ne zaman ne yapacağını kestiremessin ki takip mesafesi ayarlıyasın şağ şeritteki arabaya bakarsan sol şeridin bir anlamı kalmaz o zamanda. Kasıtlı bi şekilde de yapabilir ve suistimale açık bir durum olurdu.Konuyu daha önce görmemiştim benim başımada gelmişti böyle bir olay karşı tarafın tamponunu indirmiştim hafif, polis karşı tarafta buldumuştu suçu benim hızlı gelmeme rağmen.
Çok geçmiş olsun hocam.
Sağolasın hocam. Şimdi kafama takılan benim tramer kaydımda mı çıkacak hasar yoksa karşı tarafın mı? Diğer aracın masrafı yok gibi bir şey, fakat benim aracımda hasar gördüğünüz gibi. Eğer benim tarafımda çıkarsa yine kötü bir durum yani. Bir değer kaybımız olacak. Zaten piyasası ağır olan bir araba. Tam da satmayı düşündüğümüz zamanlarda geldi olay başımıza.

Sağolasın hocam. Şimdi kafama takılan benim tramer kaydımda mı çıkacak hasar yoksa karşı tarafın mı? Diğer aracın masrafı yok gibi bir şey, fakat benim aracımda hasar gördüğünüz gibi. Eğer benim tarafımda çıkarsa yine kötü bir durum yani. Bir değer kaybımız olacak. Zaten piyasası ağır olan bir araba. Tam da satmayı düşündüğümüz zamanlarda geldi olay başımıza.
Aracını ne kadara yaptırırsan o kadar tramer çıkar. En temizi karşı tarafla anlaşıp servis dışı ve kasko karıştırmadan halletmek o zaman çıkmaz

İki hafta falan öncede bizim araca vurup kaçmışlardı 1 hafta sonra sora sora buldum adamı anlaştık 850+uğraşırken harcadığım yakıt 150tl para aldım kaportacıda yaptırdım servis baya şişirmişti 2400 lira fiyat biçti biz 850 liraya yaptırdık tramer kaydı olmadı bu arada değer kaybı için ek para talep edebiliyorsun diye biliyorum ama araştırmak lazım tabi emin değilim bir forumda görmüştüm

İki hafta falan öncede bizim araca vurup kaçmışlardı 1 hafta sonra sora sora buldum adamı anlaştık 850+uğraşırken harcadığım yakıt 150tl para aldım kaportacıda yaptırdım servis baya şişirmişti 2400 lira fiyat biçti biz 850 liraya yaptırdık tramer kaydı olmadı bu arada değer kaybı için ek para talep edebiliyorsun diye biliyorum ama araştırmak lazım tabi emin değilim bir forumda görmüştüm
Biz zaten sanayide yaptırdık tamponu fakat farda da çatlak vardı. Servis far+tampon 6000 tl fiyat verince, sanayi daha mantıklı geldi.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...