Ön Isıtma Gerekiyormuş

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan TuncYcl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

TuncYcl

Profesör
731
29
Marka
BMW
Arkadaşlar malum kış aylarında motorlar sabah buz gibi oluyor.Arabam keyless çalışıyor ancak debrijyajsız sadece starta basarsam araba ateşlemeye geliyor ışıklar sönünce debriyajla çalıştırıyorum ve yoluma bakıyorum. Benim de sabahları bindiğim zaman ön ısıtma gerekiyor yazısı çıkıyor ilk aşamada.Şimdi bu yazı saniye içinde gidiyor ama benim ısıtma için ne yapmam lazım sonuçta o yazı söndü ama o sürede araba ısınmadı ki? Araba F20 1.6d (4silindir olan)

Araba soğuk havada çalıştığında atıyorum 1200 devirde rölanti çeviriyor diyelim, bir süre sonra o 900'e düşüyor. Ön ısıtma o olabilir. Veya o aşamadan sonra gaza basıp sabit 1500 devir çevirmek suretiyle su sıcaklığını 50°C'a çıkartmak olabilir.

Asiri soguk havalarda, 1 gun falan araci calistirmadigimda ilk kontagi cevirdigimde ' motor ön isitma ' diye uyari veriyor benim aracim da. On isitma dedigi de hareket etmeden evvel rölantide bir kac dakika bekleyin demek.
Ayrica yarim kontak yapildiginda yine cok soguk havalarda kizdirma bujisinin on isitma uyarisi vermesi anlamina da geliyor. On isitma yazisi ciktiginda yazi kaybolduktan sonra marsa basarsaniz daha saglikli olur.

Son düzenleme:
Yazı kaybolduktan sonra marş yapıyorum, bekleyerek hareket ediyorum eğer dedikleriniz gibiyse sağlıksız bi durum olmamış :) ancak bir sorum var dizel araba kızdırma bujisi falan denmiş te, olmaması gerekmiyor mu? :)

Dizel araclarda sadece isitma bujisi vardir hocam. Sagliksiz bir durum yahut arize yok yani o uyari normal bir bilgilendirme :)

tamamdır teşekkürler şu son karda baya tedirgin oluyordum çünkü, ışık söndü marş yaptık ama hayırlısı diye :)

tamamdır teşekkürler şu son karda baya tedirgin oluyordum çünkü, ışık söndü marş yaptık ama hayırlısı diye :)
Rica ederim hocam. Silecek suyu azaldi, lastik basinc degeri dusuk, sol arka kapi acik vb uyarilar kadar normal bir bilgilendirme bu sıkıntı etmeyin :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...