Öncam kırıldı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

İstanbullu

Panpa
7,345
Marka
Hyundai
Merhaba
Soguk havada karla kaplı ön cami ısıtırak çözmek isteyince Teslanın ön camı kırıldı.
Siz siz olun kış vakti camdaki karı buzu temizlemeden ön cam ısıtmasını açmayın.. :)

Araçta kullanılan camın içeriğiyle ilgili bir üretim farklılığından kaynaklı olmasın bu ? Ben 2-3 yıldır camdaki buzları ön cam ısıtıcısı ile çözüyorum ve hiç böyle bir şey yaşamadım. Baktığında bu araca olanlar mantıklı duruyor ama ön cam ısıtıcısını çalıştırdığımız vakit yüksek sıcaklıkta bir anda ısı vermiyor. Motor sıcaklığı ile doğru orantılı olarak soğuktan başlayıp ılık ve daha sıcak şeklinde kademeli olarak cama ısı veriyor. Böyle olduğu vakit cam yüzeyi de kademeli olarak ısınıyor, buzlar kademeli olarak çözülüyor. Bu durumda çatlaması bana biraz garip geldi. Tesla sahibi, aracını daha önce ısıtmışsa ve cama kademeli olarak değil de direkt sıcak havayı vermişse çatlaması normal.

Araçta kullanılan camın içeriğiyle ilgili bir üretim farklılığından kaynaklı olmasın bu ? Ben 2-3 yıldır camdaki buzları ön cam ısıtıcısı ile çözüyorum ve hiç böyle bir şey yaşamadım. Baktığında bu araca olanlar mantıklı duruyor ama ön cam ısıtıcısını çalıştırdığımız vakit yüksek sıcaklıkta bir anda ısı vermiyor. Motor sıcaklığı ile doğru orantılı olarak soğuktan başlayıp ılık ve daha sıcak şeklinde kademeli olarak cama ısı veriyor. Böyle olduğu vakit cam yüzeyi de kademeli olarak ısınıyor, buzlar kademeli olarak çözülüyor. Bu durumda çatlaması bana biraz garip geldi. Tesla sahibi, aracını daha önce ısıtmışsa ve cama kademeli olarak değil de direkt sıcak havayı vermişse çatlaması normal.
Yav şu Ford'ta da en sevdiğim özellik o. Bizde ya kazıyoruz ya motorun ısınmasını bekliyoruz :D

Camı temizlemeye başlamadan önce ilk yaptığım iş camı ısıtmak oluyor. Benim araba da da tesla daki gibi panoramik ön cam var.
Edit: Diğer araba da da zaten ufacık bir buğulanma bile oldu mu otomatik devreye giriyor sistem 3 yıldır onda da bir şey olmadı.

Son düzenleme:
Yav şu Ford'ta da en sevdiğim özellik o. Bizde ya kazıyoruz ya motorun ısınmasını bekliyoruz :D
Ön cam rezistansı özelliğini ben de severim ama benim arabada o yok hocam. Makyajsız focus'larda vardı bu özellik. Ben normal şekilde ön cam buğu çözücü kısmını klimadan aktif ediyorum. Bu sırada motor ısınmaya devam ettikçe buğu çözücü de kademeli olarak sıcaklığı arttırıp buzu çözüyor. 5 dk falan sürüyor işte :D Arka camlardaki gibi ön camda da rezistans özelliği dediğim gibi makyajsız focuslarda mevcut ama o sistemin büyük bir handikapı var ki güneşli havalarda ön camda saçma sapan çizgiler beliriyor. Bir çok sürücü biliyorum bundan rahatsız olan :D

Camı temizlemeye başlamadan önce ilk yaptığım iş camı ısıtmak oluyor. Benim araba da da tesla daki gibi panoramik ön cam var.
Edit: Diğer araba da da zaten ufacık bir buğulanma bile oldu mu otomatik devreye giriyor sistem 3 yıldır onda da bir şey olmadı.
Panaromik guzel ya cidden olsa opsiyon alirdim muhtemelen .
Gencler madem burada elit bir tabaka olustu sorayim on cam isitmasindan dolayi karsidan gelen farlarin normal camlara gore daha fazla iceri alma olayina katiliyormusunuz ? Benim gozlemim isitma varsa daha fazla parliyor farlar

Ön cam rezistansı özelliğini ben de severim ama benim arabada o yok hocam. Makyajsız focus'larda vardı bu özellik. Ben normal şekilde ön cam buğu çözücü kısmını klimadan aktif ediyorum. Bu sırada motor ısınmaya devam ettikçe buğu çözücü de kademeli olarak sıcaklığı arttırıp buzu çözüyor. 5 dk falan sürüyor işte :D Arka camlardaki gibi ön camda da rezistans özelliği dediğim gibi makyajsız focuslarda mevcut ama o sistemin büyük bir handikapı var ki güneşli havalarda ön camda saçma sapan çizgiler beliriyor. Bir çok sürücü biliyorum bundan rahatsız olan :D
Tamam elit tabakadan cenk abiyi cikariyoruz

Gencler madem burada elit bir tabaka olustu sorayim on cam isitmasindan dolayi karsidan gelen farlarin normal camlara gore daha fazla iceri alma olayina katiliyormusunuz ? Benim gozlemim isitma varsa daha fazla parliyor farlar
Tamam elit tabakadan cenk abiyi cikariyoruz

Ön cam rezistansım yok diye mi bunlar alp :D Maalesef ön cam rezistansı olan araçlarda bu tip sıkıntılar mevcut. Ben rezistanslı ön camı söktürüp normal cam takan bile biliyorum. Hem far ışığından hem güneş ışığından rahatsız olduğu için.

Maalesef ön cam rezistansı olan araçlarda bu tip sıkıntılar mevcut. Ben rezistanslı ön camı söktürüp normal cam takan bile biliyorum. Hem far ışığından hem güneş ışığından rahatsız olduğu için.
Gunes isigi konusunda hic sikintim yok hatta garip sekilde normal camlara gore daha iyi bana gore. Ama ne hikmetse gece en kotu far bile inanilmaz gozumu aliyor. Ustune en son cama aquapel yaptim carpi 2 oldu

Gunes isigi konusunda hic sikintim yok hatta garip sekilde normal camlara gore daha iyi bana gore. Ama ne hikmetse gece en kotu far bile inanilmaz gozumu aliyor. Ustune en son cama aquapel yaptim carpi 2 oldu
Herhalde markadan markaya, modelden modele değişiyor. Camın içinde dalgalanmalar görüyorum, camın içinde küçük çizgiler görüyorum, güneş ışığı ve far ışığı çok gözümü alıyor gibi şikayetleri farklı farklı kullanıcılardan duydum maalesef.

Yaw kış ayında benim araba donmuştu. Kontaktan başka hiçbişey çalışmadı. Ne su fıskiyeleri, ne camlar. Donduk. Ben ön cama üfledim kaloriferide bir süre sonra çalışmaya başladı arabanın camları felan.

Yaw kış ayında benim araba donmuştu. Kontaktan başka hiçbişey çalışmadı. Ne su fıskiyeleri, ne camlar. Donduk. Ben ön cama üfledim kaloriferide bir süre sonra çalışmaya başladı arabanın camları felan.
Kışın motor ısınana kadar ne sileceği ne su fıskiyesini sakın çalıştırma hocam. Su fıskiyesinin haznesindeki su donuyor ( donmaması için benzinliklerdeki -30 -40 derece ibareli cam sillerden doldurdun su ile karıştırmadan ) dolayısıyla su motoru boşa çalışıyor. Su motorunu bozarsanız ciddi masraf açılır.

Bizim araba da ön cam klima ile temizliyor ama bunu otomatik yapıyor öyle elitlik yok bizde de :D

Kışın motor ısınana kadar ne sileceği ne su fıskiyesini sakın çalıştırma hocam. Su fıskiyesinin haznesinde su donuyor ( donmaması için benzinliklerdeki -30 -40 derece ibareli cam sillerden doldurdun su ile karıştırmadan ) dolayısıyla su motoru boşa çalışıyor. Su motorunu bozarsanız ciddi masraf açılır.
Citroen her sene bozulan mekanizması :) öyle çok masraf açmıyor hocam

Benim en son far yikama ozelligi cortladi. Far acikmis farketmedim bir sure on cami temizledim otomatik cubuklar cikti far yikadi birdaha geri girmedi soguktan dondular aninda . Sonra sonra kendilerine geldi. Birde en korktugum sey hararet. Uzun yolculuktan sonra kaputtan dumanlar cikmisti megersem sicakliktan buharlasma vs sikinti yokmus lanet sicaklik gostergesi veya yag olmadigindan ilkel takiliyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...