Selam arkadaşlar,
Aracı gidip test eden oldu mu? Eden varsa izlenimlerini paylaşırsa memnun olurum.
Aracı gidip test eden oldu mu? Eden varsa izlenimlerini paylaşırsa memnun olurum.
Bu arabanın 2 büyük eksiği var; birincisi yıllardır insignia'da sunulan flexride şasi opsiyonunun olmaması ( bildiğim kadarıyla yok ). Bu aracın kesinlikle bu opsiyona ihtiyacı var. Çünkü otomobil sert, dizel versiyonu bile oldukça sertken opc line ondan yumuşak olmaz. AGR koltuğa 10-11 bin lira verene kadar flexride şasi bu araca cuk oturacak en elzem donanımdır. İkinci olarak ise şanzıman. Yeni insignia'nın awd versiyonunda sunulan yepyeni bir tam otomatik şanzıman mevcut ve bu şanzıman oldukça beğeniliyor. Bu araçta kesinlikle o şanzımanın olması gerekirdi. Şu iki mevzu bu araçta olsaydı nirvanaya çıkmış olurdu.
Dip not olarak; yakıt tüketimini çok beğendim. Cvt + 182'lik civic kombinasyonundan daha efektif bir tüketimi var gibi duruyor.
Koltuk yerine RaceChip uygulaması daha mantıklı sanki. Bir de Astralarda yan aynaların kullanımı hiç kolay değil. Görüş açısı pek beğenmiyorum. Acaba bunda nasıl?Bu konuyla ilgili 2 başlık var. Yöneticiye söyledim tek başlık üzerinden ilerleyeceğiz. Artık hangi başlık kalırsa. O yüzden diğerine yaptığım yorumu buraya da kopyalayayım.
Bu arabanın 2 büyük eksiği var; birincisi yıllardır insignia'da sunulan flexride şasi opsiyonunun olmaması ( bildiğim kadarıyla yok ). Bu aracın kesinlikle bu opsiyona ihtiyacı var. Çünkü otomobil sert, dizel versiyonu bile oldukça sertken opc line ondan yumuşak olmaz. AGR koltuğa 10-11 bin lira verene kadar flexride şasi bu araca cuk oturacak en elzem donanımdır. İkinci olarak ise şanzıman. Yeni insignia'nın awd versiyonunda sunulan yepyeni bir tam otomatik şanzıman mevcut ve bu şanzıman oldukça beğeniliyor. Bu araçta kesinlikle o şanzımanın olması gerekirdi. Şu iki mevzu bu araçta olsaydı nirvanaya çıkmış olurdu.
Dip not olarak; yakıt tüketimini çok beğendim. Cvt + 182'lik civic kombinasyonundan daha efektif bir tüketimi var gibi duruyor.
Bu kasada da kesinlikle flexride olmalıydı. Bu aracı alırken koyacağım yegane opsiyon bu olurdu açıkçası. J'de olup K'da olmaması enteresan.Flexride astra j de yanılmıyorsam tek kapı versiyonunda sunulmuştu belki ona saklıyorlardır. 8 ileri şanzıman 2.0 motorlar için üretildi bende keşke olsaydı derdim. Eğer karması 7.5-8 arası ise 200bg lik 6 ileri tork konvertörü için harika bir değer ve görülen o ki performansı da gayet iyi 240 a kadar çıktı daha ne olsun.
Asıl opsiyon olarak takıldığım 2 şey var
1. si sunroof niye standart. Opelde sunroof fiyatı 2300tl o olmasa hem fiyat düşecek hem ağırlıktan kurtulduğu için yakıt,performans daha iyi olacak hem ağırlık merkezi biraz daha aşağıya inecek hem de siyah tavan ile gelecek ki baya sportif olurdu bu şekilde
2. olarakta sınıfında rakipsiz olabilir de civic gibi neden manuel opsiyonu yok.
200 hp baktığında kağıt üstünde oldukça iyi. Verileri de pek fena durmuyor, daha güçlü versiyonu isteyen elbet olacaktır ama ivedi olarak gördüğüm bu araçta konfor mevzusu. Sürüşü bozmadan konforu artırmak için flexride opsiyonu şarttı.Koltuk yerine RaceChip uygulaması daha mantıklı sanki. Bir de Astralarda yan aynaların kullanımı hiç kolay değil. Görüş açısı pek beğenmiyorum. Acaba bunda nasıl?
Flexride şuanki insignia için bile getirmiyorlar anlamış değillim opel Türkieye ne yapıyor anlamıyorum. Bu motor astra ilk çıktığında piyasaya sürülmüştü yeni motor değil. O dönemde 8 ileri tk daha gelişme aşamasındaydı artık makyaja kaldı.Bu kasada da kesinlikle flexride olmalıydı. Bu aracı alırken koyacağım yegane opsiyon bu olurdu açıkçası. J'de olup K'da olmaması enteresan.
Şanzıman klasik tk versiyonlarına göre belli ki hem performans hem de tüketim olarak iyi işler çıkarıyor. Lakin bu araç yeni 8 ileri ile bildiğin fezaya çıkardı. Makyajla birlikte belki o şanzımanı da bu versiyona getirirler.
Sunroof konusunda haklısın. Standart olmaması gerekirdi çünkü herkes sevmiyor. Ama ağırlığa ne kadar etki ediyor onu bilemiyorum. Cam tavanlı bazı araçlarda ağırlığı artırabiliyor ama sunroof'un buna ve sürüşe etkisi nedir tam bilemiyorum.
Manuel şanzıman ise niyeyse markalar artık bu tarz güçlü versiyonlarda sadece otomatiğe yöneliyor. Sebebini ben de bilemiyorum.
Aynalar aynı gözüküyor değişeceğini sanmam.Koltuk yerine RaceChip uygulaması daha mantıklı sanki. Bir de Astralarda yan aynaların kullanımı hiç kolay değil. Görüş açısı pek beğenmiyorum. Acaba bunda nasıl?
Makyajda flexride getirirlerse bu aracın testini o zaman izlemek lazım. İşte o vakit tam kıvamında hem konfor hem daha gelişmiş bir sürüş zevki vereceğine eminim. AGR koltuktan önce alınması gereken bir donanım bu.Flexride şuanki insignia için bile getirmiyorlar anlamış değillim opel Türkieye ne yapıyor anlamıyorum. Bu motor astra ilk çıktığında piyasaya sürülmüştü yeni motor değil. O dönemde 8 ileri tk daha gelişme aşamasındaydı artık makyaja kaldı.
Sunroof belki çok etkilemiyor olabilir ama biraz olsun etkiliyordur. Bide ben şahsen siyah tavanı tercih ederdim daha sportif hissettiriyor.
Otomatiği bana getiriyorlar hocam. Manuel kullanamiyorum ben. Benim için iyi [emoji16][emoji16]Bu kasada da kesinlikle flexride olmalıydı. Bu aracı alırken koyacağım yegane opsiyon bu olurdu açıkçası. J'de olup K'da olmaması enteresan.
Şanzıman klasik tk versiyonlarına göre belli ki hem performans hem de tüketim olarak iyi işler çıkarıyor. Lakin bu araç yeni 8 ileri ile bildiğin fezaya çıkardı. Makyajla birlikte belki o şanzımanı da bu versiyona getirirler.
Sunroof konusunda haklısın. Standart olmaması gerekirdi çünkü herkes sevmiyor. Ama ağırlığa ne kadar etki ediyor onu bilemiyorum. Cam tavanlı bazı araçlarda ağırlığı artırabiliyor ama sunroof'un buna ve sürüşe etkisi nedir tam bilemiyorum.
Manuel şanzıman ise niyeyse markalar artık bu tarz güçlü versiyonlarda sadece otomatiğe yöneliyor. Sebebini ben de bilemiyorum.
Otomatiği herkes kullanır da manueli herkes alıp kullanmaz diye böyle yapıyorlar zaten belliOtomatiği bana getiriyorlar hocam. Manuel kullanamiyorum ben. Benim için iyi [emoji16][emoji16]
Ben istemez miyim 200 hp'lik bir araca binip doya doya gazlamayı. Zevk için sadece zevk için bir araç alabilecek olsaydım her şey daha kolay olurdu. Ama hem ülkenin şartları hem sürekli kullanacak olmanın durumu gitti beni 1.6 dizele yönlendirdi. Gidip dizel diye daha fazla para vermek çok koyuyor insana. Başka çıkış da bulamıyorum. Yakıyor diye kapıda araba yatırma lüksüm yok maalesef kullanmalıyım. Vallahi insan dertleniyor, gönlünce yaşayıp, gönlünün istediğini alamıyor insan. İnşaallah bir gün değişir.Opsiyonsuz fiyatı 107.300 imiş, dizeli 115.700. Civic ise 104.900.
Opel Astra OpcLine
Renault Megane GtLine (1.6 205 hp)
Focus Stline (1.5 182 hp)
308 GT
Hothachler ve hatta megahatchler 300-350 hp bandına yaklaşırken üstteki gibi warmhatchler çıkıyor piyasaya. Tam istediğim gibi araçlar ama kiminin vergisi sıkıntı, kimi hiç yok, kimine de cesaret edemiyoruz işte. İşimiz gücümüz kaç lt yakmış, satarken çok zarar ettirir mi olmuş.
Zaten flexride olursa premium sınıfa doğru adım atmış olur.Makyajda flexride getirirlerse bu aracın testini o zaman izlemek lazım. İşte o vakit tam kıvamında hem konfor hem daha gelişmiş bir sürüş zevki vereceğine eminim. AGR koltuktan önce alınması gereken bir donanım bu.
Sunroof ben de sevmiyorum, bakımı falan da zor zaten. Siyah tavan benim için de daha iyi olurdu.
18cc den dolayı üst vergi dilimine giriyorRenault Megane GtLine (1.6 205 hp)
Ben istemez miyim 200 hp'lik bir araca binip doya doya gazlamayı. Zevk için sadece zevk için bir araç alabilecek olsaydım her şey daha kolay olurdu. Ama hem ülkenin şartları hem sürekli kullanacak olmanın durumu gitti beni 1.6 dizele yönlendirdi. Gidip dizel diye daha fazla para vermek çok koyuyor insana. Başka çıkış da bulamıyorum. Yakıyor diye kapıda araba yatırma lüksüm yok maalesef kullanmalıyım. Vallahi insan dertleniyor, gönlünce yaşayıp, gönlünün istediğini alamıyor insan. İnşaallah bir gün değişir.