Opel Astra H 2008 HB 5 Kapı, Cosmo, IDS+, Cam Tavan

SineWave

Profesör
22 Kas 2016
52
334
1,210
Bu seferki projemiz tavan ve direkleri griden antresit siyaha dönüşüm oldu. Tavan tutamakları, gözlük kabı, güneşlikler ve ayakları, alarm hareket sensörü ünitesi, orta tavan lambası, arka tavan lambası 3 kapı gtc versiyonundaki orjinal siyah parçalar temin edilerek değiştirildi. Yarıdan itibaren gri renk olan çift renk kapı fitilleri ise boş paketlerdeki tek renk tamamen siyah kapı fitilleri ile orjinal sıfır olarak değiştirildi Orjinalde siyah üretimi olmayan direk airbag yazıları, arka direk kapakları, arka direk kemer çerçeveleri, orta direk emniyet kemeri sürgü mekanizmaları, sunroof perde çıtası gibi parçalar ise birebir aynı tonda, olabilecek en iyi şekilde boyandı. Sunroof perdesi Çin'de özel olarak siyah renkte yaptırıldı. Makara ve çıta olarak eski perdeninki kullanıldı. Sunroof ve perdeyi açıp kapatan düğmeler ise cabrio versiyonunun birebir uyumlu olan siyah renk tente açma kapatma düğmeleri temin edilerek değiştirildi. Tavan döşemesi ve direklerin hepsi lacoste siyah olarak geçen kumaşla kaplandı. Sonuç olarak masraflı ve yorucu olsa da, sonuca değdi. :)

87gx2ph.jpg


2sq41t4.jpg


ag5loeo.jpg


da2qgyd.jpg


md4nlf2.jpg


qrzqqj9.jpg


qgd9ecj.jpg


eugdmft.jpg


86m7bcz.jpg


sq1z0l6.jpg


o3gnuup.jpg


7ytvtei.jpg


mcfs0bj.jpg


gcv1y93.jpg
 

SineWave

Profesör
22 Kas 2016
52
334
1,210
Merhabalar. Özelden motor dönüşüm konusunu soran çok arkadaş olmuş. Araya iş güç ve sağlık sorunları girince süreç yavaşlasa da devam ediyor. Bu süreçte silindir kapağının temizliği ve ayarlarının kontrolünü yaptım. Motor tesisatını elden geçirdim. Olabildiğince tüm parçaları sıfır, sıfırı olmayanları ise sıfır kondisyonuna getirdikten sonra motor üstünü topladım. Termostat ve boğaz kelebeğinin flanşının montajından sonra turbo motora dönüşüm için motor üstümüz tamamen bitmiş ve montaja hazır olmuş olacak.

cupqaud.jpg


ipc6szl.jpg


7m1s3ee.jpg


sbp2aqz.jpg


k3tcrql.jpg


buf3f3l.jpg


2mrs87f.jpg


bspjtsi.jpg


118esns.jpg


ho8utgi.jpg


2sdez8f.jpg


tvz0dz7.jpg


h444h55.jpg


makfyyr.jpg


t4erdzv.jpg


19lm0s0.jpg


54tyfth.jpg
 

zahovic

Düz Yol Gazcısı
1 Kas 2022
16
46
145
İZMİR
Marka
Volkswagen
Merakla bekliyoruz elinize sağlık. Yazsanız okullarda ders kitabı olarak okutulur. Her şey bitince, tek çatı altında mutlaka birleştirilmesi gereken bir konu. Astra H dıştan aşık olduğum ama içten beni çok cezbetmeyen bir araçtı. Ama aracınız hem fabrikasyon doluluğu hem temizliği hemde üzerine eklediğiniz her bir civata ile çok dikkatimi çekti. Bize maşAllah demek düşer 😊
 
  • Beğeni
Tepkiler: SineWave

SineWave

Profesör
22 Kas 2016
52
334
1,210
Yaklaşık 8 aylık uzun bir sürenin ardından herkese merhabalar. Bu süre zarfında boş durmadım, yine bir şeyler yaptım. İlk başta orjinal sıfır GM marşpiyel ek takımı denk geldi. Bulunması zor, sıfırı zaten imkansız gibi bir halde iken sıfır olarak bulunca hemen temin ettin. Akabinde orjinal sıfır GM spoiler denk gelince bal kaymak oldu. :) Bunların temininden sonra araba gövde görünüşü olarak agresifleşince 17" olan turbo GM jantları biraz sönük kaldı. Bu görüntünün hakkının 19" snowflake olarak geçen efsane GM OPC / VXR jant takımını Almanya'dan bir dostum sayesinde temin ettim. 4 ay gibi sancılı bir gümrük süreci yaşatsa da sonunda jantları teslim alıp bugün montajını yaptık. Lastik olarak tercihim Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 235/35/R19 oldu. Ayrıca bonus olarak Heko cam rüzgarlıkları ve orjinal araç telefonu montajı da aradan çıktı bu süre zarfı içinde. :)

lvrtmy2.jpg


t81aszr.jpg


ph2qgxi.jpg


mflnkh5.jpg


8gp9afr.jpg


spbukg6.jpg


slmznb3.jpg
 
Son düzenleme:

Memory42

Murat
Senkromeççi
8 Şub 2024
18
11
70
35
Konya
Marka
Opel
Hocam 19 jant biraz büyük gibi geliyor. 17 gayet ideal diye düşünüyorum. Tabi ki keyif ve zevklere karışmak haddim değil. Affınıza sığınıyorum.
 
  • Beğeni
Tepkiler: SineWave

Memory42

Murat
Senkromeççi
8 Şub 2024
18
11
70
35
Konya
Marka
Opel
Gözümden kaçmış hocam :) Şu anda bizde de astra h var. Gerçekten sevdiğim ve çok beğendiğim bir araç. Ayrıca projenizi takip ettikçe içim eriyor :D Sonunu çok merak ediyorum. Elinize, emeğinize sağlık.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
  • Beğeni
Tepkiler: SineWave
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım