Opel Astra H 2008 HB 5 Kapı, Cosmo, IDS+, Cam Tavan

Turbo sonrası, stok 1.6 turbosuz motorun egzozunun motoru çok sıkmasından dolayı costum bir egzoz çalışması yapmak gerekti. Sonuç itibarıyla spor orta susturucu, spor son susturucu ve boydan boya 63'lük krom boru ile costum egzozumuz yapıldı. 2 adet olan katalizör iptal edilerek yerine 200 cell spor katalizör kullanıldı. Egzoz gürültüsünden nefret eden biri olarak bağırmayan, böğürmeyen, cartlamayan ama aynı zamanda ben buradayım diyen çok tatlı bir ses elde ettik. Amaç zaten ses değil, flowun rahatlayıp artmasıydı.

7bfvw7m.jpeg

frx2k5f.jpeg

qml3ilq.jpeg

dlr806t.jpeg

628bze8.jpeg

ontklxj.jpeg

Son düzenleme:
Bu retrofit işinin gerçekten kontrolden çıktığını hissetmeye başladım.😂 Son olarak ön tamponumuz GTC ön tamponu ile değişiyor. Ek olarak ön park sensörleri eklendi. (Ön park sensörleri normalde Astra H'da yok, Zafira B'de var. Alt yapı olarak aynı araçlar olması sebebiyle ön park sensörlerini de aracın mevcut canbus sistemi ile çalıştırmak mümkün.) Ve tabi ki OPC panjur. Hatta GTC tamponu takma sebebim sadece bu panjuru takabilmek diyebilirim. Normal tampona da takılabiliyor ancak hem panjur ayaklarını kesmek gerekiyor, hem de ucu sivri duruyor. O da bana gelmez. O nedenle tam uyum için tamponu da değiştiriyorum.

Ayrıca ön koltukları da Recaro koltuklar ile değişiyorum. Türkiye'de hiçbir pakette bu koltuklar çıkmıyor. Yurtdışına ise sadece OPC ve OPC Line paketlerin bazılarında çıkıyor. Zor da olsa aracımın iç döşemesine uygun çıkma temiz bir takım Recaro koltuk buldum. Yakın zamanda araç içinde yerini alacak.

ndorkjo.jpeg

6yaz9yd.jpeg

ruy3xga.jpeg

kq64sr7.jpeg

jevctxc.jpeg

Maşallah 🧿
Araba E'yi geçmiş Maybach olma yolunda ilerliyor 😁

Bugün kırmızı bir H kasa gördüm , direkt bu konu geldi aklıma. Şöyle 1.6 atmosferik + Easytronic + Kırmızı + içi bej (maun trimli) + cam tavan bir Elegance olacak diye geçirdim aklımdan.

Kırmızı + içi bej benim fantezimdir 😅
Amerika kuaför kız paket 🤪

En yakın bunları bulabildim , Çorum'daki arabanın şansı var 🤔

Son düzenleme:
Herkese merhabalar. Son postumdan bu zamana kadar birçok şey yaptım araç üstünde. Şimdilik açılışı frenler ile yapıyorum. Zaman buldukça ileriki günlerde araca yaptığım diğer işlemleri sırayla paylaşacağım. :)

Sonunda fren büyütme işlemini de bitirdik. Önler 280mm'den 345mm'ye, arkalar 264mm'den 292mm'ye büyütüldü. Disk olarak ön ve arka Vectra C OPC'nin diskleri kullanıldı. Ön kaliper olarak VAG araçlarda çıkan, 345mm diske uyumlu kaliperler kullanıldı. Arka kaliper olarak ise yine Vectra C OPC kaliperleri kullanıldı.

Öncelikle eski frenlerimizin görünümlerine bir bakalım. Eski ön frenler;

mp1ma2v.jpeg

Soldaki eski ön disk, sağdaki ise yeni ön disk;

f4o2q10.jpeg

Eski arka frenler;

j69nkhi.jpeg

Çıkma olan büyük kaliperlerimiz öncelikle revizyona gönderildi. Tüm tamir takımları değişti, temizlenip kumlandı;

50rjece.jpeg

Sonrasında, kullanacağımız ön kaliperlerin braketlerinin, Astra H taşıyıcılarına uzun gelmesi sebebiyle frezede işlenmesi gerekti. Gerekli ölçüler alınıp frezede gerekli işleme ve ölçülendirme yapıldı;

gvgp0gm.jpeg

qb3vx37.jpeg

t7q1twj.jpeg

p0sp3yd.jpeg

9zw2iqk.jpeg

pzmktc4.jpeg

otbbbg7.jpeg

fi4dkf8.jpeg

Freze sonrası braketler şu hali aldı;

3k72vxn.jpeg

Sıra boya işlemine geldi. Kaliperlerin temizliği güzelce yapıldıktan sonra 2K epoksi astar üzerine 2K RAL5015 boya uygulandı;

84yp0ub.jpeg

tblx5ay.jpeg

rgbuo6q.jpeg

Boya sonrası sıra, braketler ile taşıyıcı arasındaki ara parçanın yapılmasına geldi. Defalarca tasarım revizyonu ve 3D test baskılarından sonra ara parça son halini aldı;

brm9tz3.jpg

Son olarak 3D printer ile baskı alınıp denendi;

afomdmq.jpeg

tpuq2ix.jpeg

k8n0e0f.jpeg

2kqzh2o.jpeg

Parçalar lazerde 304 paslanmaz çelikten kestirildi ve ön kaliperler yerlerine monte edildi;

n66hakw.jpeg

337zmas.jpeg

qbfwj8n.jpeg

6rrebp3.jpeg

170k8h4.jpeg

1k6qcdt.jpeg

idixegg.jpeg

eb41mfc.jpeg

gtrwfbm.jpeg

Ön kaliperlere önceki fren hortumlarının uymaması sebebiyle araştırmalarım sonu Ford Fiesta'ların hortumunu kullanabileceğimi düşündüm. Ancak kaliper tarafı uymasına rağmen araç tarafı uymadı. Uymayan tarafların rakorları kesilip Opel için olan rakorlardan çakıldı. Hortumlarımız;

d69pnwz.jpeg

Hortumlar takıldıktan sonra;

65ow351.jpeg

3oeyq7e.jpeg

1fuocut.jpeg

Artık önler ile bir işimiz kalmadı. Sıra geldi arka kaliperlerimize. Arkalar önler kadar uğraştırmadı. Kaliper braketlerinin taşıcıya montajı için gereken ara parçalar bir firma tarafından hazır olarak üretildiğinden direkt satın alındı. Diskler büyüyeceği için eski disk muhafaza sacı küçük geleceğinden yine Vectra C OPC'nin disk sacları kullanıldı. Arkalar için kullanacağımız parçalarımız;

ju665hh.jpeg

Yeni disk saclarımız ve ara parçalarımız monte edildikten sonra;

3jm8wxr.jpeg

lqdla65.jpeg

Disk ve kaliperlerin montajı sonrası arkaların son hali;

6npj8cq.jpeg

ifk0u3u.jpeg

3u7iktj.jpeg

9qc34wn.jpeg

Bunlar da yeni frenlerimizin teker dışından görünüşleri;

a84nenu.jpeg

l0sv32i.jpeg

Son düzenleme:
Herkese merhabalar. Son postumdan bu zamana kadar birçok şey yaptım araç üstünde. Şimdilik açılışı frenler ile yapıyorum. Zaman buldukça ileriki günlerde araca yaptığım diğer işlemleri sırayla paylaşacağım. :)

Sonunda fren büyütme işlemini de bitirdik. Önler 280mm'den 345mm'ye, arkalar 264mm'den 292mm'ye büyütüldü. Disk olarak ön ve arka Vectra C OPC'nin diskleri kullanıldı. Ön kaliper olarak VAG araçlarda çıkan, 345mm diske uyumlu kaliperler kullanıldı. Arka kaliper olarak ise yine Vectra C OPC kaliperleri kullanıldı.

Öncelikle eski frenlerimizin görünümlerine bir bakalım. Eski ön frenler;

mp1ma2v.jpeg

Soldaki eski ön disk, sağdaki ise yeni ön disk;

f4o2q10.jpeg

Eski arka frenler;

j69nkhi.jpeg

Çıkma olan büyük kaliperlerimiz öncelikle revizyona gönderildi. Tüm tamir takımları değişti, temizlenip kumlandı;

50rjece.jpeg

Sonrasında, kullanacağımız ön kaliperlerin braketlerinin, Astra H taşıyıcılarına uzun gelmesi sebebiyle frezede işlenmesi gerekti. Gerekli ölçüler alınıp frezede gerekli işleme ve ölçülendirme yapıldı;

gvgp0gm.jpeg

qb3vx37.jpeg

t7q1twj.jpeg

p0sp3yd.jpeg

9zw2iqk.jpeg

pzmktc4.jpeg

otbbbg7.jpeg

fi4dkf8.jpeg

Freze sonrası braketler şu hali aldı;

3k72vxn.jpeg

Sıra boya işlemine geldi. Kaliperlerin temizliği güzelce yapıldıktan sonra 2K epoksi astar üzerine 2K RAL5015 boya uygulandı;

84yp0ub.jpeg

tblx5ay.jpeg

rgbuo6q.jpeg

Boya sonrası sıra, braketler ile taşıyıcı arasındaki ara parçanın yapılmasına geldi. Defalarca tasarım revizyonu ve 3D test baskılarından sonra ara parça son halini aldı;

brm9tz3.jpg

Son olarak 3D printer ile baskı alınıp denendi;

afomdmq.jpeg

tpuq2ix.jpeg

k8n0e0f.jpeg

2kqzh2o.jpeg

Parçalar lazerde 304 paslanmaz çelikten kestirildi ve ön kaliperler yerlerine monte edildi;

n66hakw.jpeg

337zmas.jpeg

qbfwj8n.jpeg

6rrebp3.jpeg

170k8h4.jpeg

1k6qcdt.jpeg

idixegg.jpeg

eb41mfc.jpeg

gtrwfbm.jpeg

Ön kaliperlere önceki fren hortumlarının uymaması sebebiyle araştırmalarım sonu Ford Fiesta'ların hortumunu kullanabileceğimi düşündüm. Ancak kaliper tarafı uymasına rağmen araç tarafı uymadı. Bende hortumcuda uymayan tarafların rakorları kesilip Opel için olan rakorlardan çakıldı. Hortumlarımız;

d69pnwz.jpeg

Hortumlar takıldıktan sonra;

65ow351.jpeg

3oeyq7e.jpeg

1fuocut.jpeg

Artık önler ile bir işimiz kalmadı. Sıra geldi arka kaliperlerimize. Arkalar önler kadar uğraştırmadı. Kaliper braketlerini taşıcıya montajı için gereken ara parçalar bir firma tarafından hazır olarak üretildiğinden direkt satın alındı. Diskler büyüyeceği için eski disk muhafaza sacı küçük geleceği için yine Vectra C OPC'nin disk sacını kullanıldı. Arkalar için kullanacağımız parçalarımız;

ju665hh.jpeg

Yeni disk saclarımız ve ara parçalarımız monte edildikten sonra;

3jm8wxr.jpeg

lqdla65.jpeg

Disk ve kaliperlerin montajı sonrası arkaların son hali;

6npj8cq.jpeg

ifk0u3u.jpeg

3u7iktj.jpeg

9qc34wn.jpeg

Bunlar da yeni frenlerimizin teker dışından görünüşleri;

a84nenu.jpeg

l0sv32i.jpeg
Bir süre sonra çelik fren hortumlarının da geleceğini düşünüyorum. =) Elinize sağlık.