Otomatik vitesli araçları nasıl park etmeliyiz?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
E durum basit işte normal otm. viteslerden fark yok. N'ye alıp park frenini çekerek freni bırakırsan önden çekiş araba olduğu yerde bir oturur, ondan sonra P'ye alırsan şanzımana yük binmemiş olur. Otomatik olarak park frenini çekmesi tamamen güvenlik amaçlı. Onunla kafanı karıştırma.
yani o şekilde el freni çekersem zarar??

yani o şekilde el freni çekersem zarar??
Düz zeminde hafif frenle durulduğu zaman arabada o malum oturma hareketi olmaz. O zaman atarsın P'ye, kendisi çeker park frenini dert olmaz. İşin özünde mecbur kalmadıkça şanzımana arabanın yükünü bindirmemek var. Eğimli park manevralarında arabaya bırakmadan N de kendin çekersen o zaman şanzıman sana minnettar olur :)

Düz zeminde hafif frenle durulduğu zaman arabada o malum oturma hareketi olmaz. O zaman atarsın P'ye, kendisi çeker park frenini dert olmaz. İşin özünde mecbur kalmadıkça şanzımana arabanın yükünü bindirmemek var. Eğimli park manevralarında arabaya bırakmadan N de kendin çekersen o zaman şanzıman sana minnettar olur :)
Hayırlısı ya 30-40 defa yokuşluyere p ile parkettim

Hayırlısı ya 30-40 defa yokuşluyere p ile parkettim
Hemen bir şey olmaz. Yeni araba sonuçta, park freni sıkı tutuyor. Esas bomba o park freni yetmeyip de araba şanzıman üzerinde durmak zorunda kalırsa olur. P konumu o yüzden var. Kısa vadede birşey olmaz zaten de, kullanım alışkanlıkları uzun vadede fark yaratır. Doğruyu bilip ona göre kendini alıştırmak genel olarak arabayı "sorunlu" veya "sorunsuz" yapar.

Abi bence her zaman el frenine yük bindirmek lazım biz direk p ye atınca d ye çekerken tak diye ses yapıyor baya içi gidiyor insanın

Abi bence her zaman el frenine yük bindirmek lazım biz direk p ye atınca d ye çekerken tak diye ses yapıyor baya içi gidiyor insanın
Zaten bir süre aynı yöntemi uygulayınca alışkanlık yapıyor. Şahsen ben eğim veya düz fark etmeksizin aynı yöntemi uyguluyorum. Uyguladıkça hızlanıyorsunuz zaten direk P ye almak kadar hızlı yapıyorum anlık :)

Bu durum yokuş bir ortamdayken anlamlı hale geliyor, işin espirisi durur vaziyetteyken N'ye alıp el frenini çektikten sonra freni bırakıp aracın kıçının oturduğunu hissedip sonra P'ye almak.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...