Otomobil Fotoğrafçılığı

Onemanband

Fatih
Panpa
1,184
Marka
Skoda
Merhabalar.

Uzun süredir hobi olarak fotoğrafçılıkla ilgileniyorum. AÖF, kurs, internet başında geçirilen saatler vs. derken belli bir noktaya ulaştım sanırım. Ya da öyle sanıyorum :)
Çekim tekniklerinden birçoğunu denedim ama içlerinden en fazla zevk aldığım; gece saatlerinde otomobil fotoğrafları çekmek oldu. Bazıları Photoshop başında saatler harcatıyor ama çok keyif alıyorum.

Sadede gelelim. Otomobillere ilgi duymayan insanların kendi araçlarının fotoğraflarının çekilmesine de ilgi duymadıklarını farkettim :) Sonra burada başlık açmak aklıma geldi. Şimdilik profesyonel düşünmüyorum ama hem yeni bir şeyler öğrenmiş olurum, hem de araç sahibinin eline güzel fotoğraflar geçmiş olur şeklinde bir win-win düşüncesi ile İstanbul içi (tercihen Anadolu yakası) otomobil fotoğrafları çekmek istiyorum. Arabalarının fotoğraflarını çektirmeyi düşünüp de nasıl yapacağını bilemeyen arkadaşlar iletişime geçebilirler. Dediğim gibi şimdilik profesyonel düşünmüyorum, ama ilerisi için portfolyo oluşturması bakımından premium otomobillere öncelik tanıyabilirim :D

Tercihim gece çekilecek fotoğraflar. Aşağıda örneklerini göreceğiniz üzre çok etkileyici sonuçlar çıkıyor. Mekan konusunda da tekliflere açığım. Işık kirliliği ve kalabalık olmayan mekanlar olması da önemli tabi. Henüz hareketli çekim yapma fırsatı bulamadım, şartları sağlayabilirsek o da olabilir. :)

Örnek fotoğraflar;

meganeIII - 2.jpg
meganeIII.jpg
DSC_8454.jpg
astra1.jpg

Benzinliklerin ışıklarında ve Showroomlarda guzel fotoğraflar çıkar .

Mesela Renault Showroomunda marka amblemleriyle falan Megane nin fotoğrafları güzel çıkar .

Lenovo K53a48 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Öyle yerlerde gece çekim yapmak biraz zor olur :) benzinliklere zaten sürekli araba giriş çıkışı olduğu için fotoğrafa etki ediyor. showroom tarzı yerlerin zaten izin vs durumları olur diye tahmin ediyorum.

Yukarıya koyduğum fotoğrafların her biri yaklaşık 30 saniyede çekiliyor. tek bir kare için 30 sn çekim süresi içinde kadraj içine özellikle ışıklı bir cismin girmemesi gerekiyor. bu yüzden tenha yerleri tercih ettim bundan öncekilerde hep.

Resimler çok güzel, bence kendinizi belli bir noktaya getirmişsiniz. Bir sorum olacak, ikinci ve son fotoğrafta aracı hizalayan ışıkları montajla mı eklediniz, eğer cevap hayırsa, o ışığı nereden buldunuz? :)

Resimler çok güzel, bence kendinizi belli bir noktaya getirmişsiniz. Bir sorum olacak, ikinci ve son fotoğrafta aracı hizalayan ışıkları montajla mı eklediniz, eğer cevap hayırsa, o ışığı nereden buldunuz? :)
Teşekkür ederim. Aslında orada gördüğünüz fotoğrafların hiçbiri tek kareden oluşmuyor. Minimum 2 kareyi Photoshop'ta birleştirerek yapıyorum. Hatta ikinci fotoğraf yanlış hatırlamıyorsam 4 karenin birleşimi. İnce işçilik var işin içinde yani :) ışık da kelvin değeri yüksek herhangi bir ışık kaynağı olabilir, aydınlatması kuvvetli olsun yeter. cep telefonu ışığıyla filan olmaz yani. ben video ışıklarına benzer bir led ışık kaynağı kullanıyorum.

Çok güzeller :oops:

2. Fotoğrafın sağında parlayan aracın arkasında kalan demir plaka dışında diyeceğim söz yok; çok beğendim.

Orası benim de gözüme batıyor her seferinde ama nazarlık diye dokunmadım :) farklı bir açıdan çekim yapmam mümkün olmadı, saat geceyarısı olmasına rağmen gelen geçen oluyordu ve kameranın önünden geçen arabalar yüzünden işim çok zorlaşıyordu, bu şekilde çözdük mecburen.

Emeğinize sağlık benim de beğendiğim fotoğraf tarzı özellikle otomobiller için. Uzun pozlama + ışık kaynağı. Ben de amatör olarak ilgileniyordum, cep telefonu feneri ile denemiştik ama becerememiştik :)
İmzamdaki araç ile fotoğraf çekmeyi uygun görürsen görüşelim bir gün ama zaman konusunda biraz problem yaşayabiliriz. İzmitte çalışıp haftasonu genelde İstanbul anadolu'da oluyorum :)

Emeğinize sağlık benim de beğendiğim fotoğraf tarzı özellikle otomobiller için. Uzun pozlama + ışık kaynağı. Ben de amatör olarak ilgileniyordum, cep telefonu feneri ile denemiştik ama becerememiştik :)
İmzamdaki araç ile fotoğraf çekmeyi uygun görürsen görüşelim bir gün ama zaman konusunda biraz problem yaşayabiliriz. İzmitte çalışıp haftasonu genelde İstanbul anadolu'da oluyorum :)
bu haftasonu müsait değilim ama bir sonraki hafta olabilir, Pendik'te oturuyorum ben ayarlayabilirsek güzel olur çekeriz :)

@Koraykaya konuya bekleniyorsunuz :D Bu arada elinize sağlık bence oldukça güzeller çektiğiniz fotoğraflar:)
valla benim konu bu arada emeğine sağlık güzel çalışma uzun pozlama ve ışık kaynağıyla araç boyama tekniği gayet iyi bizde denizlide @alfhonso aracına yapmıştık ama telefon flashıyla kaynak çok yeterli olmadı ama güzel sonuçlar çıktı gündüz çekimlerinden bi kare bırakayım :D
pnAJPz.jpg

valla benim konu bu arada emeğine sağlık güzel çalışma uzun pozlama ve ışık kaynağıyla araç boyama tekniği gayet iyi bizde denizlide @alfhonso aracına yapmıştık ama telefon flashıyla kaynak çok yeterli olmadı ama güzel sonuçlar çıktı gündüz çekimlerinden bi kare bırakayım :D
pnAJPz.jpg

vay benim tosun oğlanım nasıl yakışıklı duruyor asdfasdf

emeğine sağlık adamım :)

Çok hoş olmuş fotoğraf elinize sağlık :) Gün ışığında çekilen fotoğraflar da çok hoş oluyor, benim gündüz çekebileceğim kendi arabalarım dışında pek imkanım olmadı, herkes işinde gücünde buna vakit ayıramıyor kimse. Arkadaşta f30 3.20 var aylardır haber bekliyoruz beyefendiden :D bu yüzden buraya başlık açtım zaten.

Ayrıca bu +5k olayını hafife almayın, ben bu fotoğraflarla ilana koydum arabamı. Mesaj atanların çoğu arabanız maşallah çok temiz ve diri duruyor diye başlıyor söze :D

Çok hoş olmuş fotoğraf elinize sağlık :) Gün ışığında çekilen fotoğraflar da çok hoş oluyor, benim gündüz çekebileceğim kendi arabalarım dışında pek imkanım olmadı, herkes işinde gücünde buna vakit ayıramıyor kimse. Arkadaşta f30 3.20 var aylardır haber bekliyoruz beyefendiden :D bu yüzden buraya başlık açtım zaten.

Ayrıca bu +5k olayını hafife almayın, ben bu fotoğraflarla ilana koydum arabamı. Mesaj atanların çoğu arabanız maşallah çok temiz ve diri duruyor diye başlıyor söze :D

Bizede sağolsun müdürümüz @alfhonso imkan sağladı [emoji1] yalnız aşağıdaki photoshop yorumuna katılıyorum ben 2 seneden beri ilgileniyorum photshopla grafik tasarıma çevirdim olayı afiş poster kartvizit sosyal medya ıvır zıvır akmasada damlatıyor [emoji1]

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Bugün koleksiyona yeni fotoğraflar ekledim. Baktım İstMarina AVM'de Klasik Otomobil Kulübü'nün Cumhuriyet Rallisi startı var, kaptım makineyi gittim. Akşamdan beri fotoğraflarla uğraşıyorum. Onu mu bunu mu çeksem diye diye 240 fotoğraf çekmişim. Arabalar efsane oldukları için poz vermelerine de gerek kalmıyor, her halleri güzel maşallah. Biraz serpiştireyim :)

BMW E9 3.0 CSI by Fatih G., on Flickr

Porsche by Fatih G., on Flickr

ALFA ROMEO GIULIA GT (1966) by Fatih G., on Flickr

Rolls Royce Corniche by Fatih G., on Flickr

Rolls Royce Corniche by Fatih G., on Flickr

FORD MUSTANG GT350 SHELBY 1968 by Fatih G., on Flickr