Biri bana ötv matrahı nedemek analatabilirmi.
ÖTV'ye konu olan kısım. Aracın brüt fiyatı yani.
Biri bana ötv matrahı nedemek analatabilirmi.
anlatılmak istenen arabanın eur'dan tl'ye çevrilmiş kdvsiz ötvsiz ham fiyatıBiri bana ötv matrahı nedemek analatabilirmi.
yukarıda güzel yazmışsın ama şuan sadece bozulmayacak bir düzeni eleştirerek kendini direkt bu sistemin dışına atmış olmuşsun ki atamazsın. çünkü atarsan yaşayamazsın. sonuç ne olursa olsun ne ikinci el piyasası ölecek ne de 0km araba satışları duracak. sadece daha çok para ödeyerek daha azıyla yetinilecek. tersi gidiş hız kesmeden devam ediyor.O ikinci el piyasasının öldüğü gün çok sevineceğim. 2013 yılında 50k'ya aldığı bir aracı adam 3 yıl sonra 60k'ya satıyor..Bunun adı ikinci el piyasası olmaz..Olsa olsa rant piyasası olur. Senin elinde bir varlığın var ve bu varlık gün geçtikçe değer kaybedip yıpranıyor ama ona rağmen fiyatı artıyor.Böyle bir otomobil piyasası modeli sadece bizim ülkemizde var..
yukarıda güzel yazmışsın ama şuan sadece bozulmayacak bir düzeni eleştirerek kendini direkt bu sistemin dışına atmış olmuşsun ki atamazsın. çünkü atarsan yaşayamazsın. sonuç ne olursa olsun ne ikinci el piyasası ölecek ne de 0km araba satışları duracak. sadece daha çok para ödeyerek daha azıyla yetinilecek. tersi gidiş hız kesmeden devam ediyor.
Doğuş oto'da çalışan bir arkadaşımın ziyaretine gittim geçen hafta.Bu arada bu tasarı geçen hafta onaylandı, sadece resmi gazetede yayınlanmamıştı. Ötv zammı da geliyor ne olacak şimdi dedim ? Özel donanımlı ve dolu araçları unutun dedi direk . Ötv oranlarından etkilenmemesi için özel ithalat araç getireceklerini söyledi..Jant kapaklı, manuel klimalı A3'lerden sıkça görürüz artıkhighline, titanium gibi donanimlar otomatik sanziman , kis paketi gibi paketler artik piyasada daha da az bulunacak, girtlak opsiyonlar ise tamamen hayal olacak.
Bunun sebebi Türkiye'de anlaşılmayan bir ikinci el piyasası olması değil. Bunun sebebi TL'nin her geçen gün değer kaybetmesi, enflasyon ve ötv artışları. İkinci eldeki arabanın fiyatı yükseliyor çünkü sıfırının fiyatı astronomik yükseliyor.