Ufak bi araştırmayla geçen senelerdeki vergi oranlarına ulaşabiliyosunuz, ben sizi zahmetten kurtarayım. Sene 2002, ötv %27'den %50'ye kadar gidiyomuş yani kdv'yi de ekleyince net vergi yüzdesi %50'den %77'ye kadar uzanıyor. Yeni düzenlemede doların da etkisiyle 40k'lık saçmalığın en fazla 1 yıl süreceği malum onu çıkarırsak %77'den %210'a kadar çıkıyor. Demek oluyor ki 15 sene önce lüks araba alıp verdiğiniz vergi oranını bugünün tenekelerine vereceksiniz. O yapılan yollarda ben otobüs içinde gideceksem, kimse kullanmayacaksa ne anladım, keşke adam gibi demiryolu(gerçek hızlı trenden bahsediyorum, avrupadaki standart treni alıp burda yüksek hızlı diye kakalamakten değil) yapılsaydı da bayramlarda yollarda, trafikte, metro turizm'de yaşanılan rezilliklerden kurtulsaydık en azından. Şu an yurtdışında proje bazlı çalışıyorum burda işe başlayalı 6 ay olmuş yeni mezun martta mazda3 almaktan bahsediyo, benim sektörde 5 senem dolmak üzere son düzenlemeden sonra yine araba hayal oldu, parasızlıktan değil ama Allah aşkına dünyanın her yerinde ihtiyaç olarak görülen en fazla bir sene çalışıp rahatça yaşadıktan sonra kenarda kalan parayla alınabilen aletlere 3-4 senelik emeğimi nasıl yatırayım. Daha çok şey yazılır da tek diyececeğim ülkeyi bu bataklığa sokanlar inşallah o asfaltları ve betonları kemirmek zorunda kalırlar da ne halt ettiklerini anlarlar.
Yayında ve yapımda en ufak emeği geçen herkesin ettiğini bulması dileğiyle...
Yayında ve yapımda en ufak emeği geçen herkesin ettiğini bulması dileğiyle...