100.000 km 2015 model C200d kullandım diğer araçlarla ilgili kulaktan dolma olmayan bir bilgim yok. C200d'de bulunan 1.6 136 hp'lik motor gayet yetiyor uzun yolda 4-5.5 arası şehir içi maksimum 6.5 gördüm dip gaz kullanımlarda 8-9 da yakabiliyor.
Parça fiyatları tabi yüksek ama diğer araçların da parça fiyatlarının aşağı yukarı aynı olduğunu düşünüyorum. Parça fiyatıyla ilgili soyut örnek vermek gerekirse İstanbul'da 1 kere sol ayna camım çalındı 2800 TL sadece aynanın camı, ayna komple 3500-4000 TL arası. Bunlar tabi servis fiyatları
Bu motorda kronik sorun olarak NOX sensörü sorunu var. Garanti kapsamında 2 kere tek sensör 1 kere set olarak değişti. Başka bir dert adblue derdi. Ben garantim olduğu için hep yetkili serviste bakım yaptırdım. Normalde adblue bakımda koyuyorlar, normal şartlar altında 15.000 km yani bakım süresince bu yetiyor. Ancak bazen 15.000'i görmeden bitebiliyor. Bu durumda adblue uyarısı veriliyor, sen benzin deposunun yanından adblue ekleyim sorun gitsin istiyorsun ama adblue sensörü bu eklediğini algılamıyor ve araç bilgisayarında 300 km sonra start mümkün değil gibi bir uyarı veriyor. Adblue eklendiğinde bilgisayardan da uyarının silinmesi gerekiyor. Bu kadar anlattım ama bu kolay bir işlem aslında ama bilmenizde fayda var diye düşünüyorum.
Orta ekran BMW'ye göre daha yavaş ve kasarak çalışıyor. Ancak çözünürlük daha iyi. Ses sistemi standart haliyle iyi değil ama BMW'nin de iyi değil, ses sistemi konusunda Audi daha başarılı sanırım. Bendeki araç exculisive'di bana mercedes'e göre sert geliyordu ama AMG daha sert diye biliyorum.
Şimdilik aklıma gelenler bu kadar. C200d ile ilgili sormak istediğin olursa yardımcı olabilirim.