Aracimiz, Herseyimiz. 2008 Volvo S80 D5 AWD Geartronic Momentum. Kendisine kisacasi Son Viking diyorum.
Aracimizla tanisali yaklasik 3 hafta oldu. D5 motor bize yabanci bir motor degil cünkü bundan önce ayni motor bir S60 sahibiydik. Babamin bir üst sinif arac alma arzusu ile Arac arayisina ciktik. Ben tabii Volvo dan baska bir marka istemiyordum. Bir gün Ben Istanbul'dan S80 bulmustum ki Babam o gün eve bir Siyah renk S80 ile gelmisti ve Ben buna cok sevinmistim. Babam ve Benim uzun arac ve büyük motor fethisimiz vardir. Bu aracin neden Navigasyon ekrani olmadigina sürekli kizarim (Yurt disindaki modellerde var) ama onun 5 silindirdeki tok sesi, yalitimi, sessizligi, verdigi güven ve konforu bana bu kücük detayi unutturur. Her bindigimde 5 silindirin sesini duydukca tekrar asik olurum kendisine. 420 nm Torkuda cabasi tabii. Su an kendisi 200k civarlarinda olmasina ragmen motor karakterstigi hala 0 km bir aracmis gibi geliyor. Her ne kadar diger rakiplerine göre agir olmasina ragmen D5 motor o kocaman gövdesini cok rahat sekilde götürüyor. Malzeme kalitesi ise diger Rakiplerine göre (E class, A6 ve E60 5 serisi) daha üstün geliyor. Ben herkesin bu zevki tatmasini tavsiye ediyorum.