Otomobillerin gerçek değerleri. Ne kadar soyuluyoruz?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan tesla
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
artık orta kesim şu. örnek olarak hayali rakamlar üzerinden gideyim. ben 5000tl maaş alıyorum, eşim 3000tl. (istatistiklere göre erkekler daha çok alıyormuş ya, o sebeple. ayrımcılık yok yani) evimizin kirası,tüm masrafları falan 3000tl. geriye kalıyor. 5000tl. işte onla da ev araba aldıysak onların kredisini ödüyoruz. çocuk var ise onun masrafları,kend, masraflarımız falan para böyle harcanıyor. bu orta kesim. zengin kesim ise üst düzey yöneticiler.(CEO,GM vb.) birde kalontorlar var onlar işte koç,doğuş,doğan,sabancı gibi. halkın çoğunluğu da işte işçiler,asgari ücret ile çalışıp geçinmeye çalışanlar.memurlar falan da eve iki maaş giriyorsa orta sınıfa dahil edilebilir. ama işte 2 maaş ile ancka bir araba alırlar. ev araba aynı anda olmaz. durum bu. eski orta sınıf bu yüzden yok işte. tek maaş ile imkansız bunlar

sadece şu konuya katılmıyorum. fakir araba alıyor ev alıyor iphoneden parfümden geri kalmıyor. fakir ölsün mü abi. iki adım ötemizde avrupadaki fakir bunların hepsini yapabiliyor. oda marka parfüm sıkıyor oda bmw ye biniyor oda iphone kullanıyor. ama baktın mı asgari ücretle çalışıyor. demekki yapılabiliyormuş. bir armani parfüm yada bir iphone yada bir bmw zengin markası değildir. bunlar bizde premium ancak. iphone 600 tl onlara asgari ücretin yarısı. bmw ikinci el 10 bin tl onlara göre. 1 yılda alınıyor. yada armani 30 tl onlar için. zengin için başka parfümler var creed gibi 50 cl 800 dolar olan. yada zengin icin telefonda var adı vertu olan. yada almanyada türk = eşittir bmw üç serisi geyiğini duymuşsunuzdur. onların hepsi işte garson. hepsi derken %95. hemen hemen hepsi ikinci el 3 serisi almış 2-3 yılda kenara attıklarıyla. biz bunu da idrak edemiyorum. bizim milletin premium sandığı şeyler 2 adım ötemizde asgari ücretlilerin hesabını bile yapmadığı şeyler. bizde mütehait cocugu arabası diye bi oldu var. aynı arabaları gördük hatırlıyoruz dimi batum galerilerinden sudan ucuz haliyle. çoğu kenara atılmış bulgaristanda. ki o dolar gördüğünüz fiyatlar fahiş galeri karlarıyla nerdeyse iki katı. benım romanyada akrabalarım var burdaki e46 bmw orda 1.500 euro. onlar icin tl tabi. elin gavuru iphonenin ekranı kırılınca çöpe atıyor 600 e yenisini alıyor biz burada 36 ay senet yapıyoruz. size yemin ediyorum almanyadaki alım gücü bizde olsa varya 3 serisi şahin diye yüzüne bakılmaz ortalıkla. üniversite okuyup şuan poloya golfe binen gencler 3 yaşındaki 6 serisinden aşşa düşmez. baba ben 3 serisine binmem der. 6 sene avrupada okudum size yemin ediyorum olması gereken bu. e92 üç serileri şimdinin şahini accenti albeası olması lazımdı. 4 serisine kaskosuz biniyo akrabam orada birşey olsa sanayi de kaskodan ucuza toplatırız diye burda baz 3'e m paket yapan sol şeritte 50 ile gidip kendini huqqa nargile kafenin reisi sanıyo. önce insan sevgisinden başlamalı bu ülke eli 3 kuruş gören kendinden 1 altı hakir görmeyi bırakırsa birgün diğerleri gelir. adam esenyurta huqqa açmış millet gidip orda nargileye 100 lira bayılmayı şekilcilik sanıyo. almanyada isim boş. istersen uzay mekanı aç kimse gidip şekil yapmaz. orada bir mekanın pahalılığını belirleyecek tek şey merkeze olan yakınlığından ödediği dükkan kirası. gerisi fasa fiso abi. burdan bi başlasak sonra arz talep yüzünden vergi falan herşey değişir. ben size diyordum siz gülüyordunuz halk birleşcek gidip tek bir marka alcak abi fiat egea mesela. zengin fakir farketmeden abancak ona. ikinci ele de. bakın bakalım 3 ay sonra ne vergi kalıyor nede audi nede şahenk. bankayıda boykot ettcen tek yere yüklencen. bana gülüyorsunuz ama avrupa bugün silindir hacmine vergi koysa gidip kimse cayenne almaz. inadına hepsi yüklenir. devlet kalemi azalcagı icin geri afım atmak zorunda kalcak. ama bizde inadına zam geldikce volkswagende sıra artıyor. insan hem ederinden fezlasına para bayılıp hem it muamelesi görüp hemde kendini tatmin edebilir mi ya. nasıl bir milletiz biz. sırf alırken zorlanıp survivor kazandıgını falan mı sanıyor kendi içinde de gidip inatla almaya devam edip kendini üst sınıfa yükselmiş hissediyor. kibirlik hakirlik bitsin herşey düzelir emin olun boşuna şeytanın en sevdiği günah kibir değil. hep temel sorun diyoruz ya işte gerçekten temel sorun bu. ben 6 yıl aralarında kaldım. ben bu dersi çıkardım kendimce

artık orta kesim şu. örnek olarak hayali rakamlar üzerinden gideyim. ben 5000tl maaş alıyorum, eşim 3000tl. (istatistiklere göre erkekler daha çok alıyormuş ya, o sebeple. ayrımcılık yok yani) evimizin kirası,tüm masrafları falan 3000tl. geriye kalıyor. 5000tl. işte onla da ev araba aldıysak onların kredisini ödüyoruz. çocuk var ise onun masrafları,kend, masraflarımız falan para böyle harcanıyor. bu orta kesim. zengin kesim ise üst düzey yöneticiler.(CEO,GM vb.) birde kalontorlar var onlar işte koç,doğuş,doğan,sabancı gibi. halkın çoğunluğu da işte işçiler,asgari ücret ile çalışıp geçinmeye çalışanlar.memurlar falan da eve iki maaş giriyorsa orta sınıfa dahil edilebilir. ama işte 2 maaş ile ancka bir araba alırlar. ev araba aynı anda olmaz. durum bu. eski orta sınıf bu yüzden yok işte. tek maaş ile imkansız bunlar
Aslında İstanbul gibi bir yerde baya imkansız. Daha küçük şehirlerde her ne kadar ulaşım vs. biraz daha tuzlu olsada ev fiyatları ve kiralar buraya göre çok makul seviyelerde. Zaten en düşük memur maaşı yaklaşık 3000 TL. Azıcık rütbe veya daha iyi bir konumdaysa ev almak azıcık bir birikim sayesinde uzak değil.
Koç, Doğuş, Sabancı gibi ülkenin dev holdingleri sadece kendi ceplerini doldurma peşindeler, daha doğru düzgün yerli üretimle alakalı yatırım yapanı bile görmedim. Burada Trump'ın politikası çok hoşuma gidiyor ya ülke sınırları içerisinde üretim yaparsın ya da ithalat vergisi ödersin. Bizde zaten üretim sıfıra yakın olduğu için bu şirketleri tehdit edeceksin ya üretim ya da vergi oranlarının absürt şekilde arttırılması. Eğer böyle bir şey olursa olayın kökünden olmasada genel itibarıyla çözüleceği kanısındayım.
@tesla ben fakir ev, araba alıyor diye söylemedim. Alması çok normal artık araba bile lüks olmaktan çıkmaya başladı. Ancak bizim milletimiz pahalı şey için canını verir alır ve gösterişini yapar. Fakirim diyen adam iPhone neden alsın? 1400 TL maaş bile almayan adam 4000 TL veya daha fazlasını neden bir telefona verir? Almazsa bir tarafının şişeceğini zannetmiyorum. 500-600 liralık telefon veya 1000 TL olsun neyine yetmez o adamın? Niye 500-600 TL'lik parfüm kullanıp hava atar? Neden 30 liralık değilde 130 liralık t-shirt giyer? Senin dediğin olay İbrahim Tatlıses'in flüt alamadım sahnesine çok benziyor. Flüt alamamış ama gidip içkiye para yatırmayı biliyor. Ancak sonrasında dediklerine katılıyorum. Bizim millet parayı nasıl kullanacağını bile bilmiyor daha. Tasarruf nedir öğrenememiş. Gelişmiş diye hitap ettiğimiz ülkerlerdeki herhangi 10 yaşındaki çocuk ülkemizdeki ortalama bir kişiden daha iyi biliyor tasarrufu. Fiat Egea demişsin abanalım bırak onu birkaç yıl içinde buda yalanlardan değilse yerli otomobil çıktığında göreceğiz akla karayı. Ben dahil, üniversite öğrencisi olarak devam edeceğim için o zamana çok zor ama, eleştiren herkese bakmak gerek bakalım o arabayı aldılar mı?
Yazı uzun ve bende yazmada eksiklikleri olan bir insanım. Yanlış anlaşılan veya anlaşılmayan bir yer olursa ve sorarsanız sevinirim.

@trksbn size karsı yazmadım zaten. sadece olması gereken böyle olmalıydı demek istedim. neden yapıyoruza gelince, cem yılmazın bi lafı var fakirin fakire yaptığı zulmu kimse kimseye yapmaz diye. yüzyılın tespiti. asgari ücretle çalışan pompcıların arabaya ve benzinin miktarına göreki hal ve hareketlerini hepimiz biliyoruz değil mi. bu forumdaki maddi durumu en iyi adamın altına clio versek clioyla nusrete gitse oradaki asgari ücretli vale tarafından gözüyle aşşağılanıp it yerine koyulcak. ve yine asgari ücretli güvenlik "la git" diyecek. işte bu örnekler yüzünden insanlar en pahalısı için canından etinden arttırıp yine sıraya girecek. bu düzeni asla sağ yada sol parti değiştiremeyecek. bu düzeni ancak vicdan merhabet insanlık birgün değiştirebilecek. onada bizim ömrümüz yetmez

Son düzenleme:
video doğru hocam alım gücü olarak almanyadaki en lüks mercedesler türkiyedeki ford fiesta lardan daha ucuz. tr de 3.20d parasına lamborghini maseratiler var. tüm samimiyetimle söylüyorum, yarın 1€=1₺ olsun almanyadaki gibi otomobillerdeki vergiyi kaldırsınlar sadece %10 kdv alsınlar 1 yıl içinde türkiye dubai caddelerine döner. alım gücü çok yüksek olduğu için kontak döndüğü anda ikinci el yarı yarına düşüyor zaten.

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...