Otomobillerin gerçek değerleri. Ne kadar soyuluyoruz?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan tesla
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

tesla

Profesör
358
şuan avrupa amerika ve türkiye fiyatlarını karşılaştırıyorum. kendimce bir tablo çıkardım ve sonuç vahim.

türkiye asgari ücret: 1400 tl
almanya asgari ücret: 1300 €
amerika asgari ücret ortalama: 1600 $

toyota yaris asgari ücretli bir almanın 9 aylık maaşına bir amerikalının da 9 aylık maaşına bir türkün ise 37 aylık maaşına denk geliyor.

tiguan almanyada 20 asgari ücret, amerikada 15 asgari ücret, türkiyede ise 72 asgari ücret

honda typer türkiye 167 asgari ücret iken almanyada 26 asgari ücret amerikada 20 asgari ücret

ikinci el daha da komedi. benim kıçı kırık arabamın ikinci eli almanyada 3 asgari ücret iken türkiyede 35 asgari ücret.

lüks sınıf daha beter porsche cayenne falan adamlarda 60 bizde 500 asgari ücret

1 kilo et almanyada 5 lira türkiyede 58 lira dün haberlerde gördüm. kimin cebine gidiyor bu paralar.

resmen cüzdanımızdaki parayı çalıyorlar. kendimi markette de benzincide de cebimdeki paraya gasp edilmiş gibi hissediyorum. sonra hazineye giden o paralar duble yollar yapılırken köprüler yapılırken çimento fabrikası olan milletvekilleri için hazineden hammadde alımı için yandaşlara aktarılıyor. bu ülkede resmen ağaoğulları için çalışıyoruz. hani bizde bir klişe varya 1 tane kendime araba aldım bitane de devlete. işte çalışırkende hem kendimiz hemde yandaşlar için çalışıyoruz. aslında araba alırken bir tane devlete değil birtane de ağaoğlu, albayrak ve başka çimento fabrikaları olanlar için alıyoruz.

beni vatanımdan soğuttular. sırf piskolojik olarak bunu kaldıramadığım için almanya ya gitmeyi düşünüyorum. en azından kendim için çalışıp insan gibi yaşamak için. bu ülkeden hiçbir umudum kalmadı artık. hep kaos hep kaygı hep sinir.

Son düzenleme:
Günaydın orhan reyis

Soyuluyoruz hacı napcaz ? Var mı çaresi bu kadar verginin olmasına rağmen satış adetleri hiç fena değil ama o da var ?
16681988_10154416502707029_8936120721172322131_n.jpg

yemin ediyorum çıldırmak üzereyim bu halk buna nasıl rağzı nasıl isyan etmiyor nasıl ayaklanmıyor sadece araba değil ki et abi et kıyma avrupada 5 lira türkiye de 58 lira olmuş kilosu. millet bunu nasıl hazmediyor niye bu insanlar anlamıyor vergi diye toplanan paralar önce bir havuzda birikiyor sonra o havuzdan şahsi hesaplara aktarılıyor. yok çimento alındı yok ihale alındı yok demir fabrikasından demir satın alındı. yemin ediyorum çıldırıcağım. adamlar avrupada 10 kuruş zamma sokağa dökülüyor, hükümete kardeş sen hayırdır bu ülkede enflasyon yokki niye zam yapıyorsun diyor kuruş ya kuruş 10 kuruşa sokağa dökülüp darbe yapıyorlar bizde 80 milyon insan soyulmaya gıdıkı çıkarmıyor. yemin ediyorum sokağa çıkıp harcama yapmıyorum şu rakamlara bakıp soyulduğumu gördükçe. yukarda arkadaşın dediği gibi millet soyulmak için sıraya giriyor. cins olan benmiyim nolur birşey diyin gitmeyi düşünüyorum bu ülkeden artık. gerçekten piskolojik bir sorunum mu var böyle düşündüğüm için harcamalardan kaçtığım için benzin alırken haraç veriyor hissine kapıldığım için gezip tozmayı minimuma indirdiğim için. arkadaşlar kafayı kırdıysam nolur beni uyarın gerçekten bu konuya fena bilenmeye başladım

yemin ediyorum çıldırmak üzereyim bu halk buna nasıl rağzı nasıl isyan etmiyor nasıl ayaklanmıyor sadece araba değil ki et abi et kıyma avrupada 5 lira türkiye de 58 lira olmuş kilosu. millet bunu nasıl hazmediyor niye bu insanlar anlamıyor vergi diye toplanan paralar önce bir havuzda birikiyor sonra o havuzdan şahsi hesaplara aktarılıyor. yok çimento alındı yok ihale alındı yok demir fabrikasından demir satın alındı. yemin ediyorum çıldırıcağım. adamlar avrupada 10 kuruş zamma sokağa dökülüyor, hükümete kardeş sen hayırdır bu ülkede enflasyon yokki niye zam yapıyorsun diyor kuruş ya kuruş 10 kuruşa sokağa dökülüp darbe yapıyorlar bizde 80 milyon insan soyulmaya gıdıkı çıkarmıyor. yemin ediyorum sokağa çıkıp harcama yapmıyorum şu rakamlara bakıp soyulduğumu gördükçe. yukarda arkadaşın dediği gibi millet soyulmak için sıraya giriyor. cins olan benmiyim nolur birşey diyin gitmeyi düşünüyorum bu ülkeden artık. gerçekten piskolojik bir sorunum mu var böyle düşündüğüm için harcamalardan kaçtığım için benzin alırken haraç veriyor hissine kapıldığım için gezip tozmayı minimuma indirdiğim için. arkadaşlar kafayı kırdıysam nolur beni uyarın gerçekten bu konuya fena bilenmeye başladım
Hocam size atarax tavsiye ederim.
Ben de içiyorum

Abi gayet sağlıklısınız.Size olan mantıklı düşünebilmenin sonucu.Eğer sizi burada tutan birşey yoksa, imkanınız, çevreniz varsa gidin.Keşke benim fırsatım olsa da gidebilsem

et yiyemez, gezip tozamaz, kafede restaurantta oturamaz, evden çıkamaz olduk. ama milletçe mutluyuz. valla değişik ülkeyiz. bir şekilde beyin yıkamanın alası yapılmış bize şimdi bir kısım olarak yeni yeni fark ediyoruz bence

3-5 milyon tl lik Ticari arac plakasina sahip vatandasa ötv siz arac.40-50 bin tl lik arac alacak vatandasa %45 ötv dersen.bizim halkimiz adaletsizlik oluyor diye sesi cikmaz daha lux ticari araclara binecez diye sevinir.oyle garip bir milletiz iste.adam yatına ötv ödemez yakitini alir vergisiz benim gariban çiftcim ve halkim ötv li traktor alir mazot alir.

İnsan görmek istediği şeyi görür sadece. Yalnızca durumu iyi olanlara bakarsanız geri kalanını görmezsiniz bile. Fakat bir adım geriye çekilip tabloya baktığınızda gerçeğin öyle olmadığını görürsünüz.
Artık zengin ve fakir arasındaki fark açıldı, orta seviye diye bir gelir kalmadı. Bugün eli yüzü düzgün bir aile otomobili, Anadolu şehirlerindeki ev parası kadar. Bugün büyük şehirlerde güvenlikli, huzurlu bir muhitte ev almak istediğinizde 20-30 yıl ödenmesi çok güç, ödense de geri ödemesi borcun aslından fazla paralara denk geliyor. Yine böyle bir muhitteki ev kirası asgari ücretin en az 2 katına yakın, keza bu ülkede açlık sınırı parası asgari ücretin de üstünde.
Markete girip hiç bir şey almadım desen 100-200 lira arası verip çıkıyorsun. Vergi, maddi durumu olandan değil fakirden alınan bir yasal haraç haline gelmiş. Sosyal hayatta ahlak, güven, huzur sıfıra inmiş. Tecavüz edene iyi hal hoşgörüsü, tecavüz edilene tahrik iftirası, çalıp çırpanın önünde ceket ilikleme saygısı, her dindarım diyenin melek oluşuna inanılması.. kokuşmuş ne kadar davranış varsa hepsi bu millette. Bugünlerimizi borçlu olduğumuz atalarımıza bizim kadar küfür eden başka bir millet daha yoktur.
Bu düzeni kimlerin getirdiğini sorgulamayacağım, keza bu düzen tarihin en eski zamanlarından beri var. Fakat bu düzeni bu ülkede meşrulaştıranın, destekleyenin de kimler olduğunu temiz bir aklı ve vicdanı olan herkes görebilir.
Çok konuşuyorsun ama hani çözüm derseniz de çözümü önce kendimizde aramalıyız. Bir insanı insan yapan akıl, vicdan ve ahlak üçlüsünü her birey kendi özelinde geri kazanmayı başarabilirse, işte o zaman bir şeyler düzelmeye başlayabilir. Akıl, vicdan ve ahlak üzerine kurulmayan her düzen, eninde sonunda yıkılmak üstüne kurulmuş demektir.

gayet normalsiniz @tesla bundan 2 3 sene önceye kadar sürekli mücadele veriyor, sosyal medya ağlarında yönetim şeklinden memnun insanların gözüne soka soka tüm rakamlar gerçekler ile konuşuyordum yapmayın etmeyin diyordum birgün bile vazgeçmediler. son 2 3 senedir sadece kendi yakın arkadaşlarım arasında konuşuyorum onlar da zaten benim ile aynı düşüncedeler. kaz kafalılar anlamıyor çünkü.

@CenkGs dediklerinizin hemen hemen hepsine tamamen katılıyorum. Ancak orta gelirli kalmadığına katılmıyorum. Orta gelir diye hitap ettiğimiz kesim hala var. Hesapsız-kitapsız iş yapmadan yaşayan, ayağını yorganına göre uzatan bir kesim. Ülkede zengin zaten dert etmiyor istediği gibi yaşıyor. Fakir ise zaten borca batmışım diyor ve tüm kredi kartlarına abanıp iyice çukura batıyor-burada sayın bankalarımıza çok diyebileceğimiz söz var, asgari ücretliye 10.000 TL gibi absürt limitli kartlar vermeleri örnek verilebilir. Dikkat ederseniz fakirim diye geçinenler marka parfümler, telefonlar, kıyafetlerden geri kalmıyorlar. Tabi bunlar benim gözlem ve düşüncelerim. Zaten bunu burada 3-5 hadi diyelim 10 kişi diyor. Bizim konuşmamızdan evvel halkımızın bilinçlenmesi gerekiyor.

@CenkGs dediklerinizin hemen hemen hepsine tamamen katılıyorum. Ancak orta gelirli kalmadığına katılmıyorum. Orta gelir diye hitap ettiğimiz kesim hala var. Hesapsız-kitapsız iş yapmadan yaşayan, ayağını yorganına göre uzatan bir kesim. Ülkede zengin zaten dert etmiyor istediği gibi yaşıyor. Fakir ise zaten borca batmışım diyor ve tüm kredi kartlarına abanıp iyice çukura batıyor-burada sayın bankalarımıza çok diyebileceğimiz söz var, asgari ücretliye 10.000 TL gibi absürt limitli kartlar vermeleri örnek verilebilir. Dikkat ederseniz fakirim diye geçinenler marka parfümler, telefonlar, kıyafetlerden geri kalmıyorlar. Tabi bunlar benim gözlem ve düşüncelerim. Zaten bunu burada 3-5 hadi diyelim 10 kişi diyor. Bizim konuşmamızdan evvel halkımızın bilinçlenmesi gerekiyor.
sorunlardan birisi de bu. bankalar vakti zamanında bütçesi az insanlara olmadık krediler açtılar,yüksek limitli kartlar verdiler. bu kişiler daha çok borçlanıp batağa saplandılar. tüketim mallarının fiyatları ötv ve ötv'nin kdvsi ve kdv yüzünden öyle boyutlardaki alım gücü çok düşük. borçlandıkça borçlanıyor hayatımızı ipotek altına alıyoruz. ev alıyoruz geri ödemesi iki katı. araba alıyoruz 3 araba fiyatına. kredisi ile 4 araba ediyor. türkiye kapitalizmin en sert hissedildiği ülkelerden birisi.bu düzen tüm gelişmiş ülkelerde var ancak alım gücü düşüklüğünden halk tefecilerin(bankaların) eline düşmüş durumda. devlet zaten mafya. robin hood'un tersi karakter. fakirden alıp zengini besliyor

Son düzenleme:
sorunlardan birisi de bu. bankalar vakti zamanında bütçesi az insanlara olmadık krediler açtılar,yüksek limitli kartlar verdiler. bu kişiler daha çok borçlanıp batağa saplandılar. tüketim mallarının fiyatları ötv ve ötv'nin kdvsi ve kdv yüzünden öyle boyutlardaki alım gücü çok düşük. borçlandıkça borçlanıyor hayatımızı ipotek altına alıyoruz. ev alıyoruz geri ödemesi iki katı. araba alıyoruz 3 araba fiyatına. kredisi ile 4 araba ediyor. türkiye kapitalizmin en sert hissedildiği ülkelerden birisi.bu düzen tüm gelişmiş ülkelerde var ancak alım gücü düşüklüğünden halk tefecilerin(bankaların) eline düşmüş durumda. devlet zaten mafya. robin hood'un tersi karakter. fakirden alıp zengini besliyor

Aslında sorunun çözümü çok basit 'Yerli Üretim'. Ancak fabrikatörlerimiz sağolsun 2 lira fazla kazanma uğruna bu işlerden uzak dururlar veya 10 lira kar ederken 9 liraya düşse karları zarar ediyoruz devlet nerde o nerde bu nerde diye ağlayıp iflas bayrağı bile çekerler. Gelişmiş ülke dediğimiz tüm ülkelerde üretim var devletin vergi koymaaına gerek bile kalmadan o yatırımlardan para kazanıyorlar. Sonuçta ise vergi az, alım gücü yüksek oluyor. Devlet olayına girmiyorum bile neyin ne olduğu kimin kim olduğu apaçık ortada. Girsek sayfalar dolusu yazı yazılabilir. Elimizden gelebilecek iki şey var çabalamak ve çabalamayanlarında çabalamasını sağlamak. Ondan sonrası kolayca gelecektir.

Söylediklerinize katılıyorum. Benim aslında orta gelirli kalmadı cümlemden kasıt, eskiye göre orta gelir diye bir tabirin kalmadığı ve yakın zamanda da yok olacağı yönünde bir söylemdi ama eksik aktarmış olabilirim. Çocukluk yıllarıma bakıyorum, sıradan bir devlet memuru yahut emeklisi orta gelir düzeyinde sayılıyordu. Bir eve iki emekli maaşı girebiliyorsa o evin hasbel kader bir arabası, kendine ait orta düzeyde bir evi vardı. Bahsettiğim eski zamanlarda emekli maaşıyla ev geçindirip çocuk okutmak kolay değildi ama şimdiki kadar da zor değildi. Aslında anlatmak istediğim de buydu. Orta gelir düzeyi denen kavram günümüze gelene kadar şekil değiştirdi ve ben yakın zamanda maalesef ki bunun da ortadan kalkacağını ön görüyorum çünkü gidişat bu yönde.

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...