Otopark.com SAATLERİNİZ&KOLEKSİYONLARINIZ

Buralar sessiz kalmışken, benim için ömrümün sonuna kadar en değerli olacak saatimi göstermek istiyorum.

Öncelikle neden bu kadar değerli olduğu konusunda bir hikaye anlatmayı sakıncalı bulmuyorum, zira uzun süredir beraberiz, aile sayılırız.

Ben rahmetli dedemi(babamın babası) ölümünden sadece birkaç ay önce tanıdım. Dedem ile babaannem ayrıydı, baya da olaylı bir ayrılık olduğundan ve biz de babaannemle yaşadığımızdan, babaannemle büyümemden dolayı bana dedemden hiç bahsetmediler. Ben sorduğumda ise öldüğü söylendi.

Gel zaman git zaman ben büyüdüm, evde oyun oynamayı bırakıp babamla gezecek yaşa geldim. 7-8 yaşlarımdan söz ediyorum. Babam, bir arkadaşımın babası diyerek beni esasında kendi babasının yanına götürüp getirmeye başladı. Arkadaşımla araları bozuk, biz bakacağız diyerek. Çok sevdim ben o adamı, aksi bir adam belli, bunu anlıyordum, ama bana yaklaşımı olsun, konuşulan konular olsun çok ilgimi çekmişti. Bana da hiç bu adam senin deden denmedi. Çocuğum, babaanneme yanlışlıkla söylerim diye.

Daha sonra bu ziyaretine gidip geldiğimiz adamın öldüğünü ve dedem olduğunu öğrendim. Oldukça duygusal bir cenaze sürecinden sonra dedemin evine babamla beraber gittik. Odasını karıştırırken bu Orient saatini, bir de fotoğraf albümünü buldum, götürüp arabaya koydum.

Biz 45 yıldır aynı mahallede yaşadığımızdan ve herkes dedemi tanıdığından, dedemin eski ahbapları beni gördüğünde dedeme ne kadar benzediğimi, hatta huy olarak bile oldukça benzediğimi babam dahil herkes dile getirir.

Saati gördüklerinde ise bu dedenin kolundaydı diye herkes söylerdi

Model numarasını tam bilmiyorum. Japonya’dan bir akrabamız dedeme hediye olarak getirmiş. Saatin gövdesinin altından olduğunu biliyorum, kayışı orijinalde deriymiş, dedem daha sonradan bunu kendisi beğenip taktırmış. Ben bulduğumda bu şekilde olduğu için bozmadım. Gerekli revizyonları birkaç farklı saat tamircisi gezerek yaptırdım, onlar da oldukça değerli olduğunu söyleyip, bence bunu takma, bir şey olursa onaramayız dediler. Nitekim öyle de oldu, camında ufak bir kırık var, içeriden, tuz-buz olmadan. Sabit şekilde duruyor bir sorun teşkil etmiyor. Kendisini sadece çok özel diye nitelendirdiğim günlerde, gerçekten kafam rahat olduğunda, zarar görmeyeceğinden emin olduğum günlerde keyifle takıyorum. Okuduysanız teşekkür ederim 🙂

IMG_2958.jpeg

Son düzenleme: