"OY VER"

REFERANDUM HANGİ DOĞRULTUDA OY KULLANCAKSINIZ?

• EVET

Kullanılan: 20 21.5%
  • HAYIR

Kullanılan: 73 78.5%

• Kullanılan toplam oy
    93
  • Anket kapatılmış .
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

hakikionur

Panpa
519
32
Marka
Volvo
Arkadaşlar merhabalar,
Önümüzde hiç olmadığı kadar önemli bir referandum var. Bu genel seçimden çok daha fazla geleceğimizi etkileyecek bir süreç.
Bu kritik dönemde, durumumuzdan memnunsak veya değilsek, ülkenin geleceği hakkında fikrimizi sandığa yansıtmak için herkesin mazeretsiz sandığa gitmesi, oy kullanması -bence- hayati bir durum.
Burda tüm forumdaşlarımı, maddeleri iyice okuyup anlamaya yorumlamaya ve vicdanının gösterdiği doğrultuda oy vermeye davet ediyorum.
Başlık altında evet-hayır görüşlerinin yazılmamasını konunun bekası açısında önemli görüyorum.
İyi forumlar

Evet ve Hayır oyunu vermek insanların özgür iradesidir, kimseye şuna oy verin buna oy verin diye baskı yapamayız. Yalnız hak yerini bulsun diye insanları aydınlatabiliriz, o da şöyle ki; Evet verirseniz Allah'ın yolunda olursunuz, Evet haktır, Peygamberin ümmetine yakışandır v.s gibi sizlerin dini duygularını sömürmeye çalışan, dini siyasete alet eden kafirlerin sözlerine itibar etmeyin lütfen. Bunların din ile iman ile alakası yok. Evet vermek isteyen yine versin, dediğim gibi kişinin özgür iradesidir ama Allah'a hizmet ederek verdiğinizi düşünmeyin. Allah'ı ve dinini böyle istismarcıların sözlerine alet etmeyin lütfen. Tek diyebileceğim budur. İnşaallah hayırlısı olur.

abim asker babam asker iki dedem asker birisi gazi ve abimi 8 ay hapiste yatırdılar bylock diye sonra ise hata olmuş özür dileriz dediler...
8 tane üstün hizmet madalya ve sayısız ödülü vardı bize bunları yaptıranları ALLAHA havale ediyorum sonunda çıktı ateş düştüğü yeri yakıyor arkadaşlar..

Hakkım olduğundan beri istisnasız sandık görevime gittim. Bi keresinde Ankara'dan Bursa'ya geldim sırf. İçtenlikle söylemem gerekirse verdiğim hiçbir oy işe yaramadı. Vermesem de olurmuş denilebilir.

Ama ama ama. O oyları vermesem ülkede midemi bulandıran her durumda aynada kendime bakıp; ''asıl sen midemi bulandırıyorsun'' demem gerekirdi zira bu durumu değiştirmek adına kıçımı kıpırdatmamış olurdum.

Şimdi? İçim rahat. Atalarımız kan dökmüş oluk oluk, ben kimim ki bi sandığa gitmeye üşenebilicem? Gidin verin oyunuzu kardeşlerim. Ki sonrasında kendinize duyacak saygınız olsun

Referandum demişken, aramızda var mı bilmiyorum ama ben gurbetçilerin oy kullanmasına karşıyım. Sırf referandum değil diğer seçimlerde de.
Türkiye'de yerleşik olmayan kişiler oy kullanmamalı.
Adam 30 yıl önce yürümüş gitmiş Avrupa'ya, Amerika'ya tatilden tatile geliyor belki onda da gelmediği yıllar oluyor ama oy veriyor, ne alaka?

Referandum demişken, aramızda var mı bilmiyorum ama ben gurbetçilerin oy kullanmasına karşıyım. Sırf referandum değil diğer seçimlerde de.
Türkiye'de yerleşik olmayan kişiler oy kullanmamalı.
Adam 30 yıl önce yürümüş gitmiş Avrupa'ya, Amerika'ya tatilden tatile geliyor belki onda da gelmediği yıllar oluyor ama oy veriyor, ne alaka?
Suriyeliler de oy vermesin bence.

Sunulan arguman şu: Hızlı karar vermemiz lazım, ucmamız lazım, gaza bakmamız lazım, tek adamın tüm kararları vermesi lazım .

Benim cevabım da şu: Fazla gaza basarsan ve aracın freni yoksa o uçurumdan tepetaklak gidersin. Bu referandumun özeti benim için budur.

Evet ve Hayır oyunu vermek insanların özgür iradesidir, kimseye şuna oy verin buna oy verin diye baskı yapamayız. Yalnız hak yerini bulsun diye insanları aydınlatabiliriz, o da şöyle ki; Evet verirseniz Allah'ın yolunda olursunuz, Evet haktır, Peygamberin ümmetine yakışandır v.s gibi sizlerin dini duygularını sömürmeye çalışan, dini siyasete alet eden kafirlerin sözlerine itibar etmeyin lütfen. Bunların din ile iman ile alakası yok. Evet vermek isteyen yine versin, dediğim gibi kişinin özgür iradesidir ama Allah'a hizmet ederek verdiğinizi düşünmeyin. Allah'ı ve dinini böyle istismarcıların sözlerine alet etmeyin lütfen. Tek diyebileceğim budur. İnşaallah hayırlısı olur.
Bir de gerçek vatanperverleri teröristler ile aynı kefeye koyma oyununa konulmadan karar verilirse ülkenin selameti açısından iyi olacaktır. bu ülkede başkanlık sistemini istemeyen insanlara terörist demek terbiyesizliktir. tarih bunları unutmayacak

Kendi bünyelerinde besledikleri, gülen cemaatine biat konusunda kendilerini aşmış ve ülkenin dört bir yanını ve kurumlarını peşkeş çekmiş o siyasilerin hesabı görülmeden, bu yapılan pisliklerin bedelini ödemeden kimseye yağmurlu havada su yok.. Allah affetsin ile olmaz bu işler, o Allah ile senin aranda beni bağlamaz. Benim hakkımı yedin, memleketimi peşkeş çektin siz önce bunların hesabını verin. Ondan sonra vatandaştan talepte bulunun.. Böylesine milli bir meselede herkesin duyarlı olması gerekiyor.

Bir de gerçek vatanperverleri teröristler ile aynı kefeye koyma oyununa konulmadan karar verilirse ülkenin selameti açısından iyi olacaktır. bu ülkede başkanlık sistemini istemeyen insanlara terörist demek terbiyesizliktir. tarih bunları unutmayacak
Kesinlikle.. Hadsizliğin dik alasıdır. Bu önemli ayrıntıyı da sonradan hatırladım ama edit sürem dolduğu için yorumu güncelleyemedim. Allah razı olsun hocam hatırlattığınız için.

Son düzenleme:
Lütfen ben oy versem ne değişecek diye düşünmeyin, en azından kendi sorumluluğunuzu yerine getirin. Tek bir kişinin oyu değiştirmez ama benim oyum ne değiştirebilir ki deyip oy kullanmayan, hakkını aramayan onbinler var siz de onlardan biri olmayın. O onbinler, yüzbinler sonucu değiştirebilecek güçte.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...