Bugün PCR Testimizi yaptırdık, sonrasında arabayı gittim yıkadım ve yol için hazırım. Sabah heyecanla çıkacağız yola. Çok uzun sürelerde gidemeyince heyecan daha fazla oluyor
Arabanın dışını aldığımdan beri ilk kez yıkıyorum. Tamı tamına 2,5 ay olmuş ama hala kirli görünmüyordu. Bu anlamda bir daha araba alırken ilk bakacağım renk koyu gri tonları oldu artık
Arabanın önce jantlarını kuruyken Meguiar’s jant temizleyicisiyle temizledim. Bu AMG jantlar temizliği inanılmak kolay jantlar. Yıldız desen bu anlamda çok işe yarıyor. Tertemiz görünen janttan acayip kir çıktı
Ekli dosyayı görüntüle 35341
Jantlardan sonra köpük şampuanı ile arabaya köpük sıktım. Burada KochChemie markasının Gsf ürününü kullandım. Püskürtme şişem de Gloria marka. @MTZ sormuştun şişeyi. İnanılmaz işe yaradığını söyleyebilirim. Şampuanı ve suyu koyup çalkalayıp pompa yapıyor ve püskürtüyorsun. 1litrelik şişe benim arabaya ucu ucuna yetti. Şişe küçük olduğundan bence harika oldu. Çok rahat kullanımı ancak 10-15 kere pompa yapıp püskürtmek gerekiyor.
Ekli dosyayı görüntüle 35344
Ekli dosyayı görüntüle 35345
Araba köpükle kalırken ben biraz da kauçuk papaslara köpük sıkıp fırçayla temizledim.
Sonra bir duruladım. İki kovaya su koydum. Birine şampuan döktüm. Yıkama eldiveni ile şampuanı alıp arabanın her yerini yıkadım. Arada sadece su olan kovada eldiveni yıkadım.
Ekli dosyayı görüntüle 35346
En son bir daha duruladım, kuruladım, camları camsille sildim ve jantları ve lastikleri bezle kuruladım. Sonra Meguiar’s’ın çok övülen lastik parlatıcısını süngerle sürdüm. Şimdilik çok güzel ama bakalım ne kadar kalıcı olacak, meraktayım. Son olarak Sonax’ın detailer’ı ile bir cila çektim ve işlem tamam.
Ekli dosyayı görüntüle 35347
Sonrasında lastik havalarına baktım, her şey iyi görünüyordu. Silece suyunu doldurayım dedim. Bunu yaparken hep içindeki suyu tamamen bitirip öyle doldururum. İçindeki karışımdan farklı bir şey eklenince bazen sensörler sıkıntı yapıyor. Bir defa başıma gelmişti önceki araçlarından birinde. O gün bu gündür hep sonuna kadar bitirip öyle koyarım. Bu araçta depo çok büyük sık sık bitmedi. 2,5 aydır kullandığım halde hem de. Sonra zaten 4 litre civarı su aldıMazot doldurdum. Bu ara mazot fiyatları çok arttı. Korona zamanı 1 Euro’nun altındaydı hep. Bugün 1,214 Euro / Litre’den doldurdum. Yol boyu bakalım fiyatlar nasıl olacak? Benzinlikte bir de sürpriz oldu. Durduğum benzinlik gişesinin yanındaki araba benim arabanın siyahıydı ama bir farkla. Kendisi E63s AMG
Çıkarken fotoğrafını çektim ama bulanıktı.
Ekli dosyayı görüntüle 35349
Buralarda böyle araçlar alanlar genelde gösterişi sevmiyor. Yüksek motorlularda genelde arkada model adı yazmıyor. Benim araçta da öyle arkada hiçbir yazı yok. Bu AMG’de de yoktu ama difüzörden, sesten vs anlamamak mümkün değilEn son gelip eve bavulları da yükledim. Yarın artık yol
![]()
Kazasız belasız yolculuklar diliyorum

Son düzenleme: