PES 2018 vs FIFA 2018

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mcanerg
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
İkisinide PS4 üzerinde deneyimlemiş biri olarak diyebilirim ki PES alınmaz. Daha doğrusunu söylemek gerekirse PES 13'ten sonra hiçbir PES oyunu alınmaz. PES 2018 grafik kalitesi olarak vasatın altı, renkler çok açık, menü geçişleri ve ara sahneler baya bulanık. Menüdeki renk seçimleri bana kalırsa berbat. Gerçekçilik hiç yok, düz koş gol at -vurduğun bütün şutlar kaleyi buluyor- bütün olay bundan ibaret. Takımların isimlerinin olmaması ise ayrı bir rezalet yıl olmuş 2018 hala md white-md blue diye takım isimleri var. Bilindik şarkılara para verip oyuna koyacaklarına gitsinler isim haklarını alsınlar. Duyduğuma göre patchler çok geç geliyormuş hatta ilk çıktığında olan transferleri bile koymamışlardı, oyun o kadar aceleye gelmiş bir oyun. FIFA 18 ise açık ara öndedir PES'e göre. Kontroller daha zor, menüler ve grafikler daha başarılı, PES'teki o bulanıklıklar yok. Takım isimleri belli, ligler var ve patchler PES'e göre daha erken geliyormuş. Saha aşınması, hava durumlarıda ve toplarda sadece görüntü olarak değil oynanış olarakta etkiliyor. Saha aşınmasını arttırırsanız, ve sert müdahaleli bir oyunsa dakika 60-70ten sonra topun sekişi gidişi farklılaşıyor. Arada çok fark var PES'in yanına bile yaklaşmamanızı tavsiye ederim 4-5 senedir düzgün oyun yapamıyorlar bu kafayla 10 sene daha yapamazlar. En iyisi FIFA almak olacaktır.

Fifayı oynamadın pes i de korsan bilgisayarıma kurup oynadım. Ama geçmiş oyunlara göre oynanış baya güzelleşmiş. Aklımdakileri direk uygulayabiliyordum o yönden iyiydi.

@trkskbn çok güzel yazmış,Pes13 den sonra tamamen çöküş dönemine girdi.Zaten Fifa da Frostbite Engine'egeçerek oyunun fizik ve dinamiklerini çok daha güzelleştirdi,Pes halen online altyapı,lisans ve patch desteği gibi 'en temel' konularda bile geride kalmışken,kesinlikle Fifa 18 diyorum.

@trkskbn +1 tamamiyle katılıyorum.
pes 12 alsan daha iyidir.
herşeyiyle Fifa pesten kat kat daha iyi,birkere grafiği felan kenara bıraktım takımların lisanslı olması yeter peste böyle bişey yok.

valla bi oyun için uzun uzun yazı yazamam ama fifa varken de pes oynayan bi insan ne biliyim yani gariptir. eskiden ben de pes'ci tayfadandım ama fifa'nın oynanışı daha güzel geliyor bana artık. pes bi yerden sonra durdu gibi. fifa iyidir fifa'yı sevin

pes diyorum çünkü fifayı oynamak zor geliyor :) ama tabiki fıfa grafik lisans vs daha iyi

PES 13 ile pesi zirvede bırakanlardanım. Öyle ki oyunun o kadar etkisinde kalmışım ki bir süre yeni versiyonları oynayamaz oldum, zamanın gerisinde kalmıştım.
Taa ki FIFA 2015 e kadar. O zamandan beri aktif olarak FIFA oynarım. Sırf arkadaşların hatrına PES 16-17 versiyonlarını da oynadığım oldu, ama gerçekten gram zevk almadım. Yani kıyaslamak gerekirse FIFA'da yapabileceklerinizin sınırı yok, yeteneğinize kalmış. Ama PES'de yapacağınız hareketler belli dümdüz git kaleye vur veya orta aç %90 gol olsun. Sonuç olarak FIFA alışması zor ama bırakması da bir o kadar zor bir oyun. Oynarken bu kadar keyif aldığım başka bir oyun da yoktur sanırım.

Kesinlikle Fifa 18.2 sini de ps4 de deneyimledim Fifanın grrafikleri oynanışı falan kat kat daha iyi.

Hiç fifa oynamadım. Pes13 ten beri PlayStation a elimi sürmemiştim. Geçen arkadaşım ısrar etti pes18 oynadık gerçekten grafikler falan 5 sene öncesinin aynısı resmen gram ilerleme yok beklentimin altında kaldı

Eski fifacıydım. 2005'ten itibaren kendini tekrara düştü, o ara pes oynuyorduk. 2013 gibi fifa kendine geldi, ondan beri ps cafeye falan gittiğimizde onu oynuyoruz. Fifa daha gerçekçi geliyor, pes arcade tarzı oyun. Bir adamla topu alıp haldır huldur gitmektense takım oyunu oynamayı daha çok seviyorum. Fifa'da bu daha iyi aktarılıyor.
İki oyununda 18lerini oynamadım (hatta pes en son 2013'ü adam akıllı oynadım, pes 2014'te maça başlamıştık devre arasına gelmeden kapayıp fifa'ya geçmiştik).

pes 13 pes serisinin en iyisi değil, yapılacak işleri en basit olanı. aguero arkaya kaçır, benzema araya kaçır ronaldo ile sağa messi ile robben ile sola çek vur. pes 2018e gelene kadar hep pesciydim. Fifa'nın lisans olayı görüntü kalitesi hep daha iyi ama üniversitedeyken vs pes oynamaya alıştık vazgeçmedim. bu sene pes2018i orjinal aldım bilgisayarıma. Yükledikten sonra oyun açılmıyordu, sesle alakalı abuk subuk bi ayarla düzeldi. 2 hafta kadar önce bilgisayara iki güncelleştirme geldi oyun yine çalışamaz hale geldi. 2 hafta boyunca uğraştım en son bilgisayara temiz format attım düzeldi. ÜStelik sadece bende değil dünya genelinde herkeste yaşanan sıkıntılar bunlar. forumlar steam tartışma konuları falan küfür kıyamet. Üstelik pes 2018de lisans sıkıntısı ayyuka çıktı. myclub online modda hileciler cirit atıyor. 2019da fifaya geçmem muhtemel.

2013 den sonra pes hiç oynamamıştım, oyunlar çıkmadan önce iki oyununda demosunu Ps4 indirdim fifa bildiğimiz gibi üzerine bişeler koymuş 2018 de , ama Pes uzun bir aradan sonra oynamama rağmen neden fifanın daha çok tuttuğunu anladım buna lisans görüntü kalitesini hiç saymıyorum oynanabilirlik düzeyini kattım sadece o yüzden Fifa her türlü önde ve bunu da benim tahminim çok hemde çok uzun bir süre rakibi olacağını zannetmiyorum.

PES'i tercih ederim. 2013'ten sonraki versiyonlarını oynamıyordum. Arada sadece 2017'yi beğendim. Çünkü 2013'e çok yakın :) ve oyunda olası senaryolar ciddi şekilde artmış.

PES'e ezber diyen arkadaşlar Messi'siz Robben'siz Ronaldo'suz vasat takımlarla oynasın bakalım nasıl ezber bozuluyor, nasıl takım oyununa geçiliyor :) Birkaç hormonlu çocuktan top alınmıyor diye bütün oyunu çöpe atmayın =) Fifa'yı arada 2016 mı ne oynadım 1-2 maç. Bana hala fazla suni geliyor. Belki artık 4K destekli büyük ekranlara göre oyun yaptıklarındandır. Arabalardaki elektrikli direksiyon gibi :D

PES'i tercih ederim. 2013'ten sonraki versiyonlarını oynamıyordum. Arada sadece 2017'yi beğendim. Çünkü 2013'e çok yakın :) ve oyunda olası senaryolar ciddi şekilde artmış.

PES'e ezber diyen arkadaşlar Messi'siz Robben'siz Ronaldo'suz vasat takımlarla oynasın bakalım nasıl ezber bozuluyor, nasıl takım oyununa geçiliyor :) Birkaç hormonlu çocuktan top alınmıyor diye bütün oyunu çöpe atmayın =) Fifa'yı arada 2016 mı ne oynadım 1-2 maç. Bana hala fazla suni geliyor. Belki artık 4K destekli büyük ekranlara göre oyun yaptıklarındandır. Arabalardaki elektrikli direksiyon gibi :D
Fifa oynamadım ama Pes 2018 2017ye göre baya değişmiş bence yapay zekayı bir adım öteye taşımışlar, oyuncular arasındaki fark bariz artmış, artık öyle orta şut gol kolay değil çalımla gidip gol atmak daha zevkli

Fifa çok daha iyi ve çalışılmış bir oyun ama arkadaşlarla eğlenmek amaçlı oynanacaksa pes daha eğlenceli bir oyun.

Fifada mükemmelliğin gerçeğe çok yakın olmanın verdiği sıkıcılık var

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...