Philips xtreme vision H7 %130

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Cenk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Sonunda sipariş ettiğim xvision ampuller bugün geldi. Ama dakika 1, gol 1 benim H7 sandığım ampuller hb4 imiş. Yani baştan kaybettik. Ama elektrikçi ustam ile farlara detaylı baktık, abi ampuller o kadar dar bir yerdeki el girmesinin imkanı yok. Ancak farı çıkarıp ampulü değiştirebilirsin, farı çıkarmak için de tampanu sökmek lazım gibi bir durum söz konusu. Yani bi ampul için koca tamponu mu çıkaracağız dedim? Usta da "öyle gibi gözüküyor" deyince, dedim aga kalsın.
Yani benim ampul işini maalesef rafa kaldırmamız gerekti. Sis farı forever yola devam maalesef.

Sonunda sipariş ettiğim xvision ampuller bugün geldi. Ama dakika 1, gol 1 benim H7 sandığım ampuller hb4 imiş. Yani baştan kaybettik. Ama elektrikçi ustam ile farlara detaylı baktık, abi ampuller o kadar dar bir yerdeki el girmesinin imkanı yok. Ancak farı çıkarıp ampulü değiştirebilirsin, farı çıkarmak için de tampanu sökmek lazım gibi bir durum söz konusu. Yani bi ampul için koca tamponu mu çıkaracağız dedim? Usta da "öyle gibi gözüküyor" deyince, dedim aga kalsın.
Yani benim ampul işini maalesef rafa kaldırmamız gerekti. Sis farı forever yola devam maalesef.
Ürünü iade edip uygun ebattaki ampulü tekrar alabilirsiniz hocam.
Far ampulü değiştirme meselesine gelince; benim araçta tamponu sökmek gerekmedi ama farları yerinden çıkarıp sökmek gerekti. Çünkü dediğin gibi ampulü takabilmek için el girmiyordu o kısma. Tampon ve farı indirmek çok zahmetli bir iş olmasa gerek hocam. Zira benim farların sökülmesi 1 dakikadan kısa sürdü.

Peki kullanan arkadaşlar bu ampullerde diğerlerine göre daha fazla ısınma ve fara zarar verme durumu olabiliyor mu? Bende aracımın kısalarından memnun değilim ancak takıcaksam tüm farlara takıyım bir renk uyumsuzluğu olmasın diye düşünüyorum. Gündüz farları ve sis farları yada tam olarak ismini bilmiyorum ama kör farları deniyor onlarla renk uyumsuzluğu çok oluyor mu?

Peki kullanan arkadaşlar bu ampullerde diğerlerine göre daha fazla ısınma ve fara zarar verme durumu olabiliyor mu? Bende aracımın kısalarından memnun değilim ancak takıcaksam tüm farlara takıyım bir renk uyumsuzluğu olmasın diye düşünüyorum. Gündüz farları ve sis farları yada tam olarak ismini bilmiyorum ama kör farları deniyor onlarla renk uyumsuzluğu çok oluyor mu?
Sıcaklık sıkıntısı olmuyor. Kısalarımda Nightbreaker, uzunlarımda normal halojen takılı. İkisi birden devredeyken renkler ayırt edilmiyor.

Golf 5 Aracımda Crystal vision versiyonunu kullandım, Okadar memnun kaldımki aracı satarken ampulleri söküp bir arkadaşımın 5 kasa jettasına taktık üzerinden 4 yıl geçti ampuller halen daha gece sürüşlerinde mutlu etmeye devam ediyor. Sağlamlık ve aydınlatma konusunda Crystal vision Tecrübemi sizinle bu şekilde paylaşmak istedim. Ayrıca Uzunlara led uygulaması gece sürüşlerinde şiddetle tavsiye edilir. philips bu işi iyi yapıyor.

X-treme-Vision-banner-3.jpg

Son düzenleme:
55w 12v güç çıkışına sahip bu ampuller hocam, otomobillerin standart güç çıkışlarıyla aynıdır. Alırken özellikle dikkat ettim çünkü fazla güç çekerse aküden elektrik aksamını bozabilir, farları çok ısıtıp erken kararmasına sebep olabilirdi. O sebeple içiniz rahat olsun hatta standart ampullerden yer yer daha az ısındığını da söyleyebilirim. Arada renk farkı oluşmaz hocam, sadece kısalara alsanız da yeter philips xtreme vision modeli için geçerli tabii.

@CenkGs valla kafamda pürüz kalmadı sizin ve diğer arkadaşarın tecrübelerini öğrenince en kısa zamanda alıp taktırmak için sabırsızlanıyorum. Teşekkür ederim:)

@CenkGs Hocam ampulleri ctesi günü aldım. Yetkili serviste salı günü taktırdım ve ayarlarını yaptırdım. Taktırmadan önceki durumu çektim ama taktırdıktan sonra havanın sürekli yağışlı olması sebebiyle takıldıktan sonraki halini çekemedim. En kısa zamanda çekip onları yükleyeceğim. Ancak size şunu söyleyebilirim ki gerçekten çok memnun kaldım farlardan ayar yapılmasına rağmen biraz fazla yüksekti galiba(yada güçlü geldi) bende sizin gibi biraz sellektör yiyince aşağı çektim ama hala eskisinden bariz şekilde iyi. Çok teşekkür ederim:)

@CenkGs Hocam ampulleri ctesi günü aldım. Yetkili serviste salı günü taktırdım ve ayarlarını yaptırdım. Taktırmadan önceki durumu çektim ama taktırdıktan sonra havanın sürekli yağışlı olması sebebiyle takıldıktan sonraki halini çekemedim. En kısa zamanda çekip onları yükleyeceğim. Ancak size şunu söyleyebilirim ki gerçekten çok memnun kaldım farlardan ayar yapılmasına rağmen biraz fazla yüksekti galiba(yada güçlü geldi) bende sizin gibi biraz sellektör yiyince aşağı çektim ama hala eskisinden bariz şekilde iyi. Çok teşekkür ederim:)
Memnun kalmanıza çok sevindim hocam. Siz bir de kuru havada ve zifiri karanlık yollarda görün aydınlatmayı. Gerçekten ampulleri iyice test ettikçe daha da fazla şaşırıp seveceksiniz eminim. Tecrübelerinizin devamını paylaşmayı unutmayın bizlerle lütfen :)

Merhaba arkadaşlar,
Yaklaşık 10 yıldır merceksiz, standart, halojen farlı araç kullanıyorum. Bir çok model değiştirdim, kullandım, bindim fakat hiç birinin far performansından memnun kalmamıştım. Forumdan iki arkadaş @DuzboruDownpipe ve @berkertekin bana başlıkta gördüğünüz far ampulü ürününü tavsiye etti. Ürünü ise 70 tl'ye satın aldım. Benim için öncelik, standart araçlarda bulunan 55w 12v güç sınırını aşmamak ve direkt beyaz olmayan, sarı-beyaz arası, görüşü kolaylaştıran, karşıdan gelenin gözünü almayan, muayeneden geçebilen bir halojen far ampulü bulmaktı. Bu başlığı açmamda ki sebep ise, bu ampulü temin ettikten sonra gece sürüşlerinde yaşadığım inanılmaz deneyimi paylaşmak ve bu tarz bir problemden başı ağrıyan sürücüleri de aydınlatmak. Elimden geldiğince farkları göstermeye çalışacağım. Resimlerin çekildiği yerler güzel manzaralı yerler değil, spontane çekilmiş resimler. Bunun için şimdiden kusura bakmayın.

ilk resim standart, fabrikasyon çıkışlı halojen ampul. İleride bulunan, yüksekliği fazla olmayan duvara aydınlatma yetişmiyor, daha gerisine düşüyor.
http://hizliresim.com/OEzQb3

İkinci ve üçüncü resim aldığım ürünü taktırdıktan ve farları tekrar ayarlattıktan sonraki hali. Kaput açılıp far üzerinden ayar yapıldı. Aracın içinde far kumandasının olduğu taraftaki ayar kısmı da sıfır seviyesinde yani en yukarıda. İlk resimle karşılaştırırsanız kıstas aldığım duvarı da geçip, en ilerideki ticari aracın plakasına kadar uzanıyor ışığın uzaklığı.
http://hizliresim.com/mENvb2
http://hizliresim.com/ZYzG6z

Dördüncü ve beşinci resim, ikinci ve üçüncü resimdeki ayarın insanların gözünü rahatsız ettiğini fark etmemden sonra far kumandasının olduğu kısımdaki otomatik ayarlama düğmesinden 4.seviyeye, yani tam olarak orta seviyeye insanların gözünü almayacak ve benim de eski ampullerime göre daha iyi performans alacağım optimum seviyeye getirdim. Duvar, orjinal ampullerimde olduğu gibi yine kıstasım, ama bu sefer duvarın üzeri de aydınlık.
http://hizliresim.com/MkBqQ7
http://hizliresim.com/byEN1n

Evet arkadaşlar, kameradan dolayı ampullerin yaydığı ışık direkt beyazmış gibi gözüküyor fakat gerçekte standart ampullere göre %20 beyaz. Yanlışım yoksa da 3600-3700k olarak geçiyor. Trafikte sarı, beyaz karışımı tam kıvamında bir renk ortaya çıkıyor. Bi xenon fara bile ihtiyaç duymayacağım bir seviyeye geldi aydınlatma. Gerçekten böylesi bir değişim beklemiyordum. Ürünü herkese şiddetle tavsiye ederim..
Bu iki resim de farların görünüşü ve bahsettiğim ürün..
http://hizliresim.com/Nk2MBk
http://hizliresim.com/Y4EzLD
Teşekkürler hocam. Bende iyi bir far ariyordum. İnternet ten caddy icin bir tane sipariş verdim. Hadi hayırlısı.:)

Teşekkürler hocam. Bende iyi bir far ariyordum. İnternet ten caddy icin bir tane sipariş verdim. Hadi hayırlısı.:)
Hocam caddy kaç model hangi far tipini sipariş ettiniz? Bir de elinize sağlam şekilde gelirse linki paylaşırsanız sevinirim ben de düşünüyorum çünkü almayı :)

Hocam caddy kaç model hangi far tipini sipariş ettiniz? Bir de elinize sağlam şekilde gelirse linki paylaşırsanız sevinirim ben de düşünüyorum çünkü almayı :)
Kisalar h7 diye biliyorum. Uzunlara bakma geregi duymadim. Aracin kitapciginda yaziyordur buyuk ihtimal. Oradan bakabilirsiniz kesin bilgi icin. Gelince linkini buraya atarim.