Piyasa bu durumdayken araba satmak mantıklı mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Akın
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Akın

Panpa
3,631
Marka
Fiat
Piyasalar bu durumdayken araba satmak mantıklı mı? Satsak zarara mı uğrarız yoksa kâra mı gireriz?

Kendi aracın için örnek vermek gerekirse, yine ibiza almak istesem 1.4 tsi motor yok, 1.0 veya 1.2 tsi var, fiyatları da bomboş değilse 60'tan başlayıp duruma göre artıyor ve 110hp. Bu durumda 3 yaşında tertemiz arabamı satıp daha sıkıcı bir araç için üstüne minimum 15-20 eklemem gerekiyor ki, bundan sonra başka araç alırım zaten. Bu durumda üstüne 40-50 koymam lazım minimum. Bu durumda pek mantıklı gelmiyor satmak da almak da...

Kullandığımız focus 2013 model trend x 74.000 de sadece çizik den boyası olan bir aracı 50.000 TL ye aldık. Şu an biz bu arabayı satsak ne kadara satarız? Sahibinden de ilanlar genellikle 54 bin TL civarında.

Şu an piyasa acayip durgun. Herkes kendini güvene alıp elindeki parayı tutmaya bakıyor.
Ben hala hondayı satamadım örneğin, çünkü istediğim parayı veren çıkmadı.
Ama bahar gibi hem ısınan havalarla insanların arabayla dolaşma sevdası artacağından, hem de artan araç fiyatlarını insanlar biraz daha benimseyeceğinden piyasa yine kendine gelir.

Herkes arabam pahalandı artık daha çok para ediyor gibi düşünüyor ama sattığı zaman yerine daha iyisini geçtik, aynısından koyması bile zor.

Eldekinin kıymetini bilmek lazım. Kendi aracıma ne masraf çıkarsa ufak tefek yapıyorum. Sıfır alamayacağım için onun gibisini bulamam.

Mobil

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...