Plaka değişikliği

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan RYAN7R
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
araç üzerindeki plakaları söküp yanına alıyorsun ve noter belgen ile beraber karakola gidip sıra alıyorsun. sıra gelince sana sıradaki plaka neyse onu verecekler. plaka belli olunca hemen orada ruhsatı bastıracaksın. ruhsat da çıktıktan sonra plaka basım ofisine gidip ücretini ödeyip yeni plakalarını bastıracaksın. eski plaka üzerine sigorta yaptıracaksın ama. en son böyle değiştirmiştim ben sistem değiştim mi bi bilgim yok açıkçası

araç üzerindeki plakaları söküp yanına alıyorsun ve noter belgen ile beraber karakola gidip sıra alıyorsun. sıra gelince sana sıradaki plaka neyse onu verecekler. plaka belli olunca hemen orada ruhsatı bastıracaksın. ruhsat da çıktıktan sonra plaka basım ofisine gidip ücretini ödeyip yeni plakalarını bastıracaksın. eski plaka üzerine sigorta yaptıracaksın ama. en son böyle değiştirmiştim ben sistem değiştim mi bi bilgim yok açıkçası
aracı aldıktan sonra 15 gün süresi var sigortasız gezilebiliyor

Bir yerde okuduğum kadarıyla (3 yıl kadar zaman geçti, değiştiyse işleyiş bilmiyorum) oradaki memura para teklif etme şeklinde değilde trafik vakfına bağış yapma yoluyla istenilen plaka alınıyormuş, tabi plakadan plakaya göre bağış miktarı değişiyormuş.

07 plakanın sigorta ve kaskosu daha ucuz değil mi? Ben olsam uğraşmazdım hiç.
Maalesef yabancı plaka bazı illerde ve ilçelerde kontrol amaçlı durdurulma açısından trafik polislerinin ilk tercihi olabiliyor. Hatta park cezası v.s yazacakları zaman bile ilk önce yabancı plakalı aracı gözlerine kestirebiliyorlar. Bunu her memur yapmasa da bir çoğu böyle davranabiliyor. Bunun sıkıntısını 34 plakayla çok defa yaşadım maalesef.

Maalesef yabancı plaka bazı illerde ve ilçelerde kontrol amaçlı durdurulma açısından trafik polislerinin ilk tercihi olabiliyor. Hatta park cezası v.s yazacakları zaman bile ilk önce yabancı plakalı aracı gözlerine kestirebiliyorlar. Bunu her memur yapmasa da bir çoğu böyle davranabiliyor. Bunun sıkıntısını 34 plakayla çok defa yaşadım maalesef.
Bilemedim valla. 11'den 14'e kadar 35 plaka araba kullandık Ankara'da, başımıza öyle bir iş gelmedi. Şimdi değişti mi bilmiyorum ama o zamanlar sigorta ve kaskosu da buraya göre ucuzdu. Bir de gidip plaka değiştirmek için bir ton para vermedik. Plaka bana özel olsun manyaklığım da yok zaten benim, o yüzden umrumda da olmamıştı.

Bilemedim valla. 11'den 14'e kadar 35 plaka araba kullandık Ankara'da, başımıza öyle bir iş gelmedi. Şimdi değişti mi bilmiyorum ama o zamanlar sigorta ve kaskosu da buraya göre ucuzdu. Bir de gidip plaka değiştirmek için bir ton para vermedik. Plaka bana özel olsun manyaklığım da yok zaten benim, o yüzden umrumda da olmamıştı.
Aynen benim de bana özel plaka hastalığım pek yoktur. Fiesta'yı istanbul'dan almıştık 34 plaka olmuştu malum. Memlekete Zonguldak'a gelince her çevirmede beni durduruyorlar, 67 plaka geçiyor ilk beni çeviriyorlar. Şimdi 67 plaka focus var, başka yerlere tatile gidiyorum yine ilk beni çeviriyorlar. Her zaman denk gelmese de yabancı plakayı durdurmayı seviyor trafik polisleri. Hatta herkesin pek duymadığı bir ayrıntı daha vereyim, zonguldak'ta ilçeye doğru yolculuk ederken radar araçları 67 plakalardan ziyade yabancı plakalı araçlara ceza yazmayı seviyor. 67 plaka bir araç hız sınırını biraz aşsa da ceza yazmayabiliyorlar bunu bana tanıdığım bir trafik polisi söylemişti.

Biz palakayı değiştirdiğimizde, babamın anlattığı kadarıyla (Elazığda oldu) önüne listeyi bırakmışlar, bundan istediğini seç demişler. Babam da bizim için özel olan harfleri seçmiş :D
Ankarada olay daha farklıdır büyük ihtimalle, yine bir liste vardır ve oradan seçilen plakalar vardır ama birazcık bile özel olan plakalara trafik vakfı için bağış isterler.
Benim tavsiyem tek harf 4 sayı olanları al. Çok güzel duruyor bence. Özellikle o varsa güzel olur bence sana ;)
Ekleme de yapayım, eskiden plakaya göre sigorta çıkıyordu, şu an ikamet nereyi gösterirseniz oraya göre sigorta çıkar. Yani 07 plakalı araba ile atıyorum Ispartada yaşarsanız sigortayı Ispartaya göre verirsiniz.

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...