Senin plaka 09 muydu abi
Yok Denizli plaka da beğendiğim arabaların çoğu İZmirde aydında olunca plaka değişikliğini düşünüyordum
Senin plaka 09 muydu abi
Özel mi düşünüyorsun hocamYorumlar için teşekkürler, çarşamba plaka değişikliği yapacağım![]()
Tek harfli haricinde birde 06 XXX 07 gibi plakalarda hoş duruyorBiz palakayı değiştirdiğimizde, babamın anlattığı kadarıyla (Elazığda oldu) önüne listeyi bırakmışlar, bundan istediğini seç demişler. Babam da bizim için özel olan harfleri seçmiş
Ankarada olay daha farklıdır büyük ihtimalle, yine bir liste vardır ve oradan seçilen plakalar vardır ama birazcık bile özel olan plakalara trafik vakfı için bağış isterler.
Benim tavsiyem tek harf 4 sayı olanları al. Çok güzel duruyor bence. Özellikle o varsa güzel olur bence sana
Ekleme de yapayım, eskiden plakaya göre sigorta çıkıyordu, şu an ikamet nereyi gösterirseniz oraya göre sigorta çıkar. Yani 07 plakalı araba ile atıyorum Ispartada yaşarsanız sigortayı Ispartaya göre verirsiniz.
Bazı illerin birkaç sene önce vardı öyle bir hizmeti ama artık yok diye biliyorum.Biz internetten boşta plaka sorgulayabilir miyiz böyle bir sistem var mı?
G geçici plaka g.. ise internette yazıyo nerede olduğu istediğinizi yazın googldd aratıng hangi ilçede oluyor illa kendi yaşadığınız ilçenin harfini almak zorunda mı plaka
Teşekkür ederim. Benim bir arkadaşım g.. istiyordu kayıtlı olduğu nüfusunun harfi olmak zorundaymış ondan alamadı böyle bir şey var mı?G geçici plaka g.. ise internette yazıyo nerede olduğu istediğinizi yazın googldd aratın
Nerelerde yapılıyor hocam geneldeAynen benim de bana özel plaka hastalığım pek yoktur. Fiesta'yı istanbul'dan almıştık 34 plaka olmuştu malum. Memlekete Zonguldak'a gelince her çevirmede beni durduruyorlar, 67 plaka geçiyor ilk beni çeviriyorlar. Şimdi 67 plaka focus var, başka yerlere tatile gidiyorum yine ilk beni çeviriyorlar. Her zaman denk gelmese de yabancı plakayı durdurmayı seviyor trafik polisleri. Hatta herkesin pek duymadığı bir ayrıntı daha vereyim, zonguldak'ta ilçeye doğru yolculuk ederken radar araçları 67 plakalardan ziyade yabancı plakalı araçlara ceza yazmayı seviyor. 67 plaka bir araç hız sınırını biraz aşsa da ceza yazmayabiliyorlar bunu bana tanıdığım bir trafik polisi söylemişti.
Şahıssa nüfüsu taşıyıp alınıyor sonra geri alıyorlarTeşekkür ederim. Benim bir arkadaşım g.. istiyordu kayıtlı olduğu nüfusunun harfi olmak zorundaymış ondan alamadı böyle bir şey var mı?
Hangi ilçede oturuyorsanız oranın kodunu alabilirsiniz. Mesela ben Antalya Serik te oturuyorum, yeni araba alicagimda ya da plaka değiştirmek istediğimde gidip Antalya Muratpaşa (07 S) kodu alamıyorum, Serik( 07 Y) kodu alabiliyorum. Başka bir ilçe kodu almak için de orada ikamet ediyor olmanız ve ya orda birinin üzerinden yapıp en son arabayı kendi üzerinize devir yapmanız gerekiyor. Tabi bu işlemleri para karşılığı yapan insanlarda var.Teşekkür ederim. Benim bir arkadaşım g.. istiyordu kayıtlı olduğu nüfusunun harfi olmak zorundaymış ondan alamadı böyle bir şey var mı?
Zonguldak-Devrek arasında ( özellikle merkeze gelmeden evvel), Zonguldak'ın çıkışında Beycuma'dan hemen sonraki Karaman'ın içi ve biraz daha ilerisindeki meskun mahalde oluyor genelde radar. O yollarda 67 plakaları bazen hoş görebiliyorlar. Tabii her zaman yapıyorlar diye bir şey yok ama o yolu her gün gidip gelen bazı arkadaşlarım hız limitinin biraz üzerinde olmasına rağmen ceza yemediklerini söylüyorlar. Kimlik kontrolü yapan bir trafik polisi de bunu teyit etmiş.Nerelerde yapılıyor hocam geneldeÇaycuma da yaşıyorum bende