Plaka değişikliği

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan RYAN7R
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Plaka olarak 06 R xxxx düşüniyorum, para bulursam arabaya güzel projelerim var :) 200 hp olacak bir proje

Biz palakayı değiştirdiğimizde, babamın anlattığı kadarıyla (Elazığda oldu) önüne listeyi bırakmışlar, bundan istediğini seç demişler. Babam da bizim için özel olan harfleri seçmiş :D
Ankarada olay daha farklıdır büyük ihtimalle, yine bir liste vardır ve oradan seçilen plakalar vardır ama birazcık bile özel olan plakalara trafik vakfı için bağış isterler.
Benim tavsiyem tek harf 4 sayı olanları al. Çok güzel duruyor bence. Özellikle o varsa güzel olur bence sana ;)
Ekleme de yapayım, eskiden plakaya göre sigorta çıkıyordu, şu an ikamet nereyi gösterirseniz oraya göre sigorta çıkar. Yani 07 plakalı araba ile atıyorum Ispartada yaşarsanız sigortayı Ispartaya göre verirsiniz.
Tek harfli haricinde birde 06 XXX 07 gibi plakalarda hoş duruyor :)

BEYLER, ALLAH RIZASI İÇİN BİRİ TAM CEVAP VERSİN, ANKARA ŞOFÖRLER ODASI NEREDE? Yarın izin almak zorunda kalacağım, gereksiz bir dosya yüzünden, oradan nakil dosyası almam gerekiyormuş:

bu siteye göre istanbul yolu üzerinde, emniyete çok yakın
http://kampanyabul.org/bilgi-bankas...kligi-islemleri-nasil-yapilir-tavsiyeler.html

ama şoförler odasına farklı adres var:
http://aso.web.tr/iletisim.html

Emniyetin içinde bu belgeyi edinebileceğim bir yer var mı yoksa? Kendim de yazabilir miyim bu dilekçeyi? Ne kadar saçma bir dilekçeyse...

Ulan Kia'yı 28 nisanda sattım, 26 nisanda ceza yemişim, bugün geldi ceza, sisteme girip ödeme de yapamıyorum araba satıldığı için, oooof of.

Kişinin sıradaki plakanın haricinde istediği her özel talep bağışa tabi olabiliyor. Görevli memurun o plakanın sizin için özel olduğunu hissetmesi yeterli :) 2013 yılında kars gibi yerde benden FD plaka için 400 lira bağış istemişlerdi, sıradan verdikleri plakalar da F harfinden gitmesine rağmen. Memur benim için anlam ifade ettiğini anlayınca vakfa yönlendirmişti. Reddettim ve FP plaka verdi. :) bağışlar vakfa yapılıyor. Genelde trafik tescil şubede vakfın bir temsilcisi olur.

FB, GS, BJK gibi plakalar için bir otomobil parası ödeyebilirsiniz tercih meselesi. Fakat AKP plaka için tahmin edersiniz ki heykeliniz dikilse bazı yerlerinize beton yetmemesi gerekli.

Memurun önünde hayal kırıklığı yaşamamanız için bilmeniz gerekenler bunlar, diğer işler zaten her şubede adım adım yazar.

g hangi ilçede oluyor illa kendi yaşadığınız ilçenin harfini almak zorunda mı plaka

Aynen benim de bana özel plaka hastalığım pek yoktur. Fiesta'yı istanbul'dan almıştık 34 plaka olmuştu malum. Memlekete Zonguldak'a gelince her çevirmede beni durduruyorlar, 67 plaka geçiyor ilk beni çeviriyorlar. Şimdi 67 plaka focus var, başka yerlere tatile gidiyorum yine ilk beni çeviriyorlar. Her zaman denk gelmese de yabancı plakayı durdurmayı seviyor trafik polisleri. Hatta herkesin pek duymadığı bir ayrıntı daha vereyim, zonguldak'ta ilçeye doğru yolculuk ederken radar araçları 67 plakalardan ziyade yabancı plakalı araçlara ceza yazmayı seviyor. 67 plaka bir araç hız sınırını biraz aşsa da ceza yazmayabiliyorlar bunu bana tanıdığım bir trafik polisi söylemişti.
Nerelerde yapılıyor hocam genelde :) Çaycuma da yaşıyorum bende

Teşekkür ederim. Benim bir arkadaşım g.. istiyordu kayıtlı olduğu nüfusunun harfi olmak zorundaymış ondan alamadı böyle bir şey var mı?
Hangi ilçede oturuyorsanız oranın kodunu alabilirsiniz. Mesela ben Antalya Serik te oturuyorum, yeni araba alicagimda ya da plaka değiştirmek istediğimde gidip Antalya Muratpaşa (07 S) kodu alamıyorum, Serik( 07 Y) kodu alabiliyorum. Başka bir ilçe kodu almak için de orada ikamet ediyor olmanız ve ya orda birinin üzerinden yapıp en son arabayı kendi üzerinize devir yapmanız gerekiyor. Tabi bu işlemleri para karşılığı yapan insanlarda var.

Nerelerde yapılıyor hocam genelde :) Çaycuma da yaşıyorum bende
Zonguldak-Devrek arasında ( özellikle merkeze gelmeden evvel), Zonguldak'ın çıkışında Beycuma'dan hemen sonraki Karaman'ın içi ve biraz daha ilerisindeki meskun mahalde oluyor genelde radar. O yollarda 67 plakaları bazen hoş görebiliyorlar. Tabii her zaman yapıyorlar diye bir şey yok ama o yolu her gün gidip gelen bazı arkadaşlarım hız limitinin biraz üzerinde olmasına rağmen ceza yemediklerini söylüyorlar. Kimlik kontrolü yapan bir trafik polisi de bunu teyit etmiş.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...