Renault yetkili servislerinin ne koyduğunu eğer koyulurken yanında değilseniz kimse bilemez, çünkü faturada 5W40 RN710 gibi yansıtıp aslında RN 17 5W-30 ya da tam tersini yapabiliyorlar. Hatta onu koyan eleman dahi eğer varilden dolduruyorsa ne koyduğunu bilmiyordur eminim, ki bu yağlarla 20 bin km de bir bakım vaadediliyor. Aslında ne kadar güzel bir uygulama ancak bu şekilde uygulandığı için kullanılan yağ long life mı, kaliteli mi, gerçekten 20 bin km gidebiliyor mu emin olmak mümkün değil bu da ciddi risk demek.
Ben yukarıda yazdığı gibi motul rn17 onaylı 0w20 koydurdum. Gittim aynı yağın 5w30 olanını da aldım ileride ona geçeceğim. Donanım haberde makine mühendisi olduğunu söyleyen bir arkadaş beni çok korkuttu. Bugün yağı satan distributore gittim yeni yağ satmak isteyeceği halde o da bir sorun olmaz biz dizel yüz bindeki egeaya da 0W-20 koyuyoruz senin araban 40 binde daha dedi. Zaten her iki yağ secici de gen 0w20 hem 5w30 öneriyor fakat 150bin km altı ise 0w20 öneriyor km de bir etken yani bilginiz olsun
Bu arada, yağı ayırırken,
burada oynarken doğru "ekipmanı" seçmenin de ne kadar önemli olduğunu hatırladım.