seat ibiza 1.2 tsı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan acar93
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

acar93

Asfalt Kurutucu
34
seat ibiza 1.2 tsı almayı düşünüyorum manuel az yakar iyi kaçar dediler sizin düşünceleriniz neler ?

1.2 TSI manuel İbiza ST Style ile 5 kişi ve tıklım tıklım bagajla 3000 km'lik ufak bir Türkiye turu yaptık, yeri geldi içinde yattık. Saçma sapan trafiklere girdik (özellikle İstanbul ve İzmir), uzun yokuşlar çıktık, yavaş bir şekilde patikalardan gittik, klimayı hiç kapatmadık... Öyle ki, yol üstünde birimiz işini hallederken bile araba çalışır vaziyette klima açık bir şekilde bekledik. 5 kişi ve dopdolu bir bagajı da hesaba katarsak yakıtı, çekişi ve gidişi gayet iyi.

20160829_092723.jpg

Yukarıdaki fotoğrafta yapılan yolu, arabanın çalışma süresini, ortalama hızı ve tüketimi görebilirsiniz. Yakıt ve gidiş yönünden endişeniz olmasın. Çok bir performans beklentiniz yoksa sizi üzmez. Bunların dışında sorunuz varsa sorabilirsiniz.

Süspansiyonları çok iyi çok konforlu. Gidişi de iyi, araba gidiyo diye gaza gelip basarsan çok yakiyo basmazsan az yakiyo. Ama az yaksa bile bu benzin fiyatlariyla 30 kurus civarinda yakar. Yalniz biraz dar bi arac. Torpido kismi cok daraltiyo orayi, ferah bi arac değil.otursugun yerden kolunu saga uzatirsan belki kapiya deyebilirsin. Sonuc olarak guzel araba.

Hayırlı olsun hocam şimdiden. 1.2 motor iyidir. İbiza da zaten f/p aracıdır yami genel olarak iyidir uzmez.

Merhaba 1.2 TSI referance sahibiyim. Araç minik, tatli, afacan bi araç. Motoruna söyleyecek söz yok, çok ciddi iyi gidişi var. Atmosferik motorlu arabalardan sonra turbo gerçekten turbo gibi gelir. Araçın kullanımı kolay, rahat, motor çok sessiz, parasına göre mükemmel bir araç.

Süspansiyonlari sert, yol tutuyor fakat çukurlardan geçerken yada kasisten yavaş geçmek lazim. Düz yolda güzel fakat şehir içi çukurlu yollarda süspansiyonlar normal sayilacak derecede çokta kötü değil. Ama bi astra j'deki gibide değil.

Ufak tefek bişiler eksik gibi geliyor insana ama bu fiyata alınabilecek en iyi araba diyebilirim.

Donanım olarak alabilirseniz minimum Referance Plus alin hocam :) Sıfır mı alacaksınız?

Hocam şimdi yanlış anlama bişey söyleyeceğim; Bu araçlar turbo motor olduğu için ben atmosferik motorlar kadar uzun ömürlü olduklarını düşünmüyorum. 150bin kmde motoru gidenleri gördüm. O yüzden araba çok dolu artıları çok fazla ama o paralara ben almazdim.. Düşük km'li bi araç alirdim sunroof olmasın çünkü bi motor sıkıntısında 6-10bin lira gibi rakamlar çıkabilir :)

Geçen yakın bi abimin 1.4 TSI motoru 150bin km'de servis tarafından yenilendi. 13bin lira para harcadi. Bilgin olsun..

Bencede düşük kmli 2015 model 1.2 Referance Plus yada Style donanım bakılabilir.. Jant ve sunroof olmaz ama daha garanti olur yarın bigün satarkende sıkıntı yaşamazsınız..

Hocam şimdi yanlış anlama bişey söyleyeceğim; Bu araçlar turbo motor olduğu için ben atmosferik motorlar kadar uzun ömürlü olduklarını düşünmüyorum. 150bin kmde motoru gidenleri gördüm. O yüzden araba çok dolu artıları çok fazla ama o paralara ben almazdim.. Düşük km'li bi araç alirdim sunroof olmasın çünkü bi motor sıkıntısında 6-10bin lira gibi rakamlar çıkabilir :)

Geçen yakın bi abimin 1.4 TSI motoru 150bin km'de servis tarafından yenilendi. 13bin lira para harcadi. Bilgin olsun..
+1
Ben bu forumda TSI ömürleri ortalama 170.000-200.000 km civarı dediğim için edep sınırlarını zorlayacak şekilde alay ederek şuursuzca linç etmeye kalkan arkadaşlar oldu. Daha sonra bu konuda video paylaşımları filan da oldu. Sonuç olarak, @semihs arkadaşımızın söylediği gibi bir gerçek var. Özellikle 2. elini alırken kaç yıl, kaç km kullanacağınızı öngörerek almanızı öneririm. 2 yıl sonra 120.000 olmadan satarım gibi bir planınız varsa zaten düşünmeniz gereken bir konu değil. =)

Motor ömrünü vs. bir kenara bırakırsak, daha yeni bir araç almak daha mantıklı geliyor. Sonuçta yenisi için alt segmente düşülmeyecek.

max kullanacağım 3-4 yıl ve 40 bin bütçem var şuan için ne bakmalıyım az yakması ve kalkışının iyi olması lazım beni tatmin etmesi için

aynen kardeşim bu kasa daha hoş duruyor ama izmir bursa ankara dan bakıyorum ulaşım bakımından bana daha uygun olucağı için oralarda da bulamadım ben bu tarz bir araç :(

Bizim eski 2001 fabia yı almaya taa siirtten antalyaya gelmisti alan kişi haziran ayında. Güzel arac bulursan farkli ilde de olsa bak derim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...