Şerit takip sistemini kapatmak

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Cagdas Cag

Panpa
Destekçi
2,840
Marka
Audi
Arkadaşlar selam,

Skoda Kodiaq model aracımızda şerit takip asistanı var fakat sürüşü inanılmaz baltalıyor ve zora sokuyor. Bunu kapatmanın bir yolu var mı? Servise götürmeyi düşünüyoruz.

Bilgi eğlence sisteminde car menüsünde Sürüş asistanı fonksiyon alanına dokunun. ■ LLane Assist(şerittakip asistanı) - Şeritte tutma yardımcısı ayarı ■ Etkin - Asistanın etkinleştirilmesi/devre dışı bırakılması

şeklinde bir ibare var kodiaq'ın kullanma klavuzunda. Bu ibareye göre devre dışı bırakılabiliyor olması gerekiyor. Hiç denedin mi hocam ?
Sayfa 247 https://www.skoda.com.tr/skodaweb_files/2018216142538597_YeniKodiaqKullanimKilavuzu.pdf

Bilgi eğlence sisteminde car menüsünde Sürüş asistanı fonksiyon alanına dokunun. ■ LLane Assist(şerittakip asistanı) - Şeritte tutma yardımcısı ayarı ■ Etkin - Asistanın etkinleştirilmesi/devre dışı bırakılması

şeklinde bir ibare var kodiaq'ın kullanma klavuzunda. Bu ibareye göre devre dışı bırakılabiliyor olması gerekiyor. Hiç denedin mi hocam ?
Sayfa 247 https://www.skoda.com.tr/skodaweb_files/2018216142538597_YeniKodiaqKullanimKilavuzu.pdf
Karıştırdım ama bulamadım. Bir daha bakayım hocam:)

Silindir kapamanin deaktif edilmedigini saniyordum ben de..Sonra abuk subuk bir menunun icinden cikmisti..Illa kapatiliyordur

Ortadaki ekrandan Car’a bas. Sonra alt köşede işaretlediğim butona tıkla
8677cf4d28503de4ad7875fe6fa7e6fc.jpg

Sonra karşına araç ayarları kısmı çıkacak. Ordan sürüş asistanı kısmına gir ve kapat.
eae722d46167a4487a36a642aebd4777.jpg

Ekran temaları zaten aynı. Dediğim şekilde kapatırsın.

Bende de öyle oyuncak falan pek yok. Haliyle kapatılacak bir şey de yok. Motor stop ettikten sonra farların bir müddet daha açık kalması özelliğini kapatabildim sadece. Ampullerin ömrü az diye ne tasarruflar yapıyorum :D

Ben sürüş asistanı bölümünden sadece yorgunluk tespit sistemini kapatabiliyorum :) Onu da 2.5 senedir çalıştıramadık :D

Ben sürüş asistanı bölümünden sadece yorgunluk tespit sistemini kapatabiliyorum :) Onu da 2.5 senedir çalıştıramadık :D
Bende öyle şeyler yok, titanium çok boş. Otomatik park asistanı yerine diğer güvenlik ekipmanlarından 1-2 tane koysalardı daha iyi olurdu. Kaç kişi otomobil park etmekte zorlanıyor ki sadece park asistanını standart koymuşlar anlayamadım :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...