Sevdiginiz Araba markalarini neden seviyorsunuz ve nerden basladi bu sevgi ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan yunahki
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ford: hem sürüşü keyifli hem de 3 araba alıp 3'ü de Ford olunca ailecek ister istemez bir bağ kurunca Ford marka araçlara bir sempati kurmaya başladık.

BMW: Sportiflik, arkadan itiş, Alman kalitesi ve teknolojisi.

Range Rover: Lüks, sağlamlık, keyif, İngiliz mucizesi. Kendi deyimimle tekerlekli motoryat.

Otomobilde ingiliz ve alman, motoryatta ingiliz ve italyan.

Son düzenleme:
VAG: Böyle şey ya karşılıksız sevgi gibi. Genelde kullanışlı olmaları ve herşeyden barındırmaları yüzünden tercih sebebim oluyorlar.
BMW: Yeni nesil olanları pek hoşuma gitmiyor (1 Serisi ve 6 Serisi hariç) fakat eski nesilleri kesinlikle paha biçilemez.
Volvo: Minimalist dizaynları, felsefeleri ve kullanıcı kitlesi yüzünden her zaman gönlümde ayrı bir tahta sahiptir.

Araba sevgim ben 4-5 yaşlarında babamın kucağında Doğan Slx direksiyonunu kontrol ederek başladı.Uslu uslu kucağında oturur kendim sürüyormuşcasına eğlenirdim.Ehliyetimi aldıktan sonra arabalara olan ilgim sebebiyle çoğu arkadaşımın-akrabamın arabalarını fazlasıyla sürerek bir sürü araba tecrübem oldu yaşıtlarıma göre.
En sevdiğim markalar: Mazda-Citroen-Subaru = Global özgün markalar oldukları için.

Ama Toyota'nın kalbimde yeri ayrıdır.Çok iyi arabalar üretmeleri yanında ilk araba sürmeyi öğrendiğim marka; hem de sahip olduğum araba Toyota olduğu için marka-ben karakterlerimiz uyuşmasa da benim için çok özeldir.

Son düzenleme:
-Her markayı severim çünkü markalar bence amaçlarına uygun otmobiller üretiyorlar, marka fanatikliğini saçma bulurum çünkü 'en iyi araba' yada 'en iyi marka' diye bir şey yoktur.

Son düzenleme:
Bmw:Ben doğduğumda hala babamda bulunan siyah (schwarz) 2002 ile başladı bu sevda.İncecik b sütunları,deri koltukları ve o sanat eseri direksiyonu ile arabaya bindiğimde bir daha inmek istemezdim.Aracın içinde vakit geçirmek inanılmaz zevkliydi :D Bu hikayeden sonra bmw benim için sürücü odaklı tasarımı ve performans ile kaliteyi birleştiren en iyi marka oldu benim için seviyoruz efendim ailecek :D
Ferrari:Bu seviyede ki tüm araçlar neredeyse mükemmel ve petrolheadlerin hayalini süslüyor ama arabadan hiç anlamayan birisine bile Spor araba dediğiniz zaman aklına ilk gelen kırmızı bir Ferrari olur.Ferrari spor araba kültürünün başlangıcıdır benim için,her zaman seviyeyi o belirler.Araç değil sanat eseri üreten ve günümüzde nadir kalan şirketlerdendir :D Yolda görünce heycanlandıran ve hayallere daldıran arabadır,hiç alamayacak olsak bile :D

Kullanip bildigim otomobiller disinda mesela hic Alfa kullanmadim, hic Volvo kullanmadim (arkadasin cok kisa c30’unu kullanma firsatim oldu ancak bir halt anlamadim) hic Saab kullanmadim, hic Subaru kullanmadim..Belki bunlari kullanirsam fikirlerim degisebilir. Genelde her otomobilin kendine ozgu karakteri vardir, o karakteri benimseyip bir bag kurduysaniz geri kalan olumsuzluklar pek umurunuzda olmaz. Her otomobilde farkli seyler hissettigim icin, her otomobil farkli mottolarla on plana ciktigi icin hepsinin bende yeri ayri. Ancak kullanip cok sevdigim iki marka var onlar da Audi ve Mercedes

BMW: Küçükken en sevdiğim oyuncağım e30 kasa 3 serisi model arabamdı. Çocukluk aşkım diyebilirim :D Henüz bir BMW sahibi olamadım ama bir gün elbet olacak inşallah.

Subaru: Görsellerle ifade edeyim;

2574_mcrae-impr-1997_8765_592x333.jpg

2576_nz-suaru-burns-2001_56_592x333.jpg

2578_germany-subari-impreza-petter-2003_456_592x333.jpg

Mazda: 90lı yıllarda açılır kapanır farlı kırmızı 323 ile başladı.
Volvo: Sağlamlık, özgünlük. V40 ile devam ediyor.
Subaru: tabi ki parlement mavi bir impreza ile.

Ekli dosyalar

• mazda-323_17399.jpg
    mazda-323_17399.jpg
    11.8 KB · Görüntüleme: 87
  • 0000c8af_80_10_e8_82.jpg
    0000c8af_80_10_e8_82.jpg
    28.8 KB · Görüntüleme: 84
  • 01w.jpg
    01w.jpg
    65.7 KB · Görüntüleme: 81
Son düzenleme:
Şu markaları özellikle seviyorum diyemem. Yeri geliyor en çok deneyimlediğim, kendi aracımın da markası olan Ford'un bile ürettiği bazı modeller, bazı kusurları beni çok rahatsız edebiliyor. Onun yerine model model değerlendirmeyi uygun görüyorum. Fakat yine de sevdiğim değil de beni heyecanlandıran markalara gelirsek Jaguar gördüğüm an çok heyecanlanıyorum. Ford'un hothatch modelleri de beni çok heyecanlandırıyor. Keza F segmentin performanslı modellerinde de ( S63 Amg v.b ) aynı hisse kapılıyorum. Büyük ve geniş araba takıntım var. Küçük otomobilleri pek sevmem.

Ford.
Takvimler 2015 i gösterirken (16-17 yaşıma tekabül ediyor) babam ortağının mondeosuyla eve gelmişti ama artık ortağının değil onundu.Ertesi gün otopark.com focus testini yayınladı.Açtım, izledim ve ertesi gün marşa bastım.O ilk girdiğim virajdaki espnin hamlesi,yanlamanın verdiği heyecan ve aynı zamanda arabayı kaybetme korkusu, el ve bacak titremesi olarak dakikalarca sürdü ve o hisleri hala unutamam.O gün ve ilerleyen günlerde beraber geçirdiğimiz 72.000 kilometre boyunca arabadan beklediğim tek şey olan sürüş zevkini bana yaşattığı için mondeo mühendislerini tebrik etmek istedim. Benim için fordun ford içindede mondeonun yeri apayrıdır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...