Sıfır Araç Muayene Süresi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Ozgur44
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Ozgur44

Profesör
288
Selam arkadaşlar Dayım 2015 yılının son ayının son günlerinde Renault KANGOO sıfır araç aldı. Aracın çıkış tarihi ve ilk tescil tarihi 02.01.2016 fakat aracın vizesi 11.10.2016 tarihinde dolmuş. Kafamıza takılan şu normalde bu araçlarda 1 yıllık vize süresi, oluyor normalde bu aracın vize tarihide çıkış ve tescil tarihi olan 02.01.2016 tarihinden 1 yıl sonra yani 02.01.2017 tarihi olması gerekmezmi. Bu konu hakkında bilginiz varmı dünkü forumda konu açan erzurumda boyalı aracı satan bayii duyunca bizimde aklımıza acaba bu araç daha önce kullanılmışmı diye soru işareti bıraktı.

Aracı yetkili Renault bayiinden mi aldınız, yoksa galeriden mi?

İdari veya mali bir sebepten araç bayinin elindeyken daha önce kağıt üzerinde bayinin üzerine alınmış trafiğe tescil edilmiş olabilir. Siz satın aldığınızda üzerinize devir yapılmış olabilir. Aklıma sadece bu geliyor. Ama bayinin başına ekşime hakkınız var. Hiç bir şeyden değilse, muayene süresinden mağdur oluyorsunuz.

Araç test aracı olabilir mi? Malum bu araçlar trafiğe çıktıkları için muayeneleri yapılmak zorunda. Test araçlarının test süreleri bittikten sonra serviste sıfırlanıp, müşteriye bildirilerek teşhir ürünü, test aracı olarak 5-10.000TL daha ucuza satıldığı herkesin malumu. Yine 0KM teslim ediliyor, garantisi de teslim tarihinden itibaren başlıyor ancak muayene tarihi daha önce, tescil tarihi de keza öyle.

Seat servisten kuzene aldığımız 0 km aracın muayene geçerlilik tarihi teslim edildiği tarih. Bütün işlemleri bayii yaptı. Bu durum pek normal değil.

Tuvturk ve Renault baisiyle görüştük ve aracın fabrika çıkış tarihinin baz alındıgını ve o yüzden muayene süresinin 10 ay olduğu söylendi yani dayım aracı almadan 2 ay önce çıkmış araç

Tuvturk ve Renault baisiyle görüştük ve aracın fabrika çıkış tarihinin baz alındıgını ve o yüzden muayene süresinin 10 ay olduğu söylendi yani dayım aracı almadan 2 ay önce çıkmış araç
Valla ilk kez böyle bir şey duyuyorum, aklıma da hiç yatmıyor. Bu konuda net bilgi sahibi arkadaşlar varsa işin aslını yazsınlar gerçekten çok merak ettim.

Tüm araçlarda bu böyle, bir önceki aracım ben almadan 8 ay önce imal edildiği için için 8 ay önce muayene tarihi gelmişti, sırf bu yüzden ceza yemiştim, yeni aldığım aracım da 6. ay da imal edilmiş ben 8 ayda aldım ama muayene tarihi 6. ay.
Bunun dışında imal ve satış tarihi arasında uzun süre olan araçlar uzun süre durur halde beklediği için lastikleri çok erken değiştirmeniz gerekiyor buna da dikkat etmenizi öneririm.

Tum araclarda bu boyle.arac fabrikadan uretildigi tarihte basliyor.siz ne zaman alirsaniz alin.bende 6.5 ay once 0km aldigim aracimi(ticari) 2 gun once muayeneye soktum.

Bizde çok şasırdık ama böyleymiş. Çok saçma bi sistem gerçi ne saçma degilki güzelim ülkemde

Sıfır araç alarak değil de, burada sizlerden öğrenmek kısmetmiş :) Konuyu açıp soran ve cevaplayan arkadaşlara teşekkürler.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...