Sigorta Girişi Yapılmış Fakat Aylık Ödemesi Yapılmamış Olmak?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan rosel
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

rosel

Profesör
Destekçi
620
Marka
BMC
Selamlar,

Aylık ödemesinden kastım prim ödemesi.Bu konu hakkında çok bilgim olmadığı için başlığı yanlış açmış olabilirim, şimdiden affola.

Benim sigorta girişim yapıldı birkaç sene önce. Farzedelim şu an yazlık çalıştığım yerde şimdilik öyle sigorta mevzusu filan olmadı. Sorum şu, sallıyorum 30 yıl sigortasız çalıştım ama sigorta girişim var, günümüz yasalarına göre 30 yıl sonra primimin tamamını ödeyip emekli olabilir miyim eğer bugünün yasaları 30 yıl sonra da geçerli olursa?

Son düzenleme:
Vallahi bildiğim kadarıyla oluyor, bizim apartman görevlisini emekli ediyoruz şimdi, onda öyle olacak galiba. Birde, hep derler ya büyüklerimiz, sigortanı önceden başlatalım, yaşa takılma diye, büyük ihtimal dediğin gibi bir olay oluyodur.

Selamlar,

Aylık ödemesinden kastım prim ödemesi.Bu konu hakkında çok bilgim olmadığı için başlığı yanlış açmış olabilirim, şimdiden affola.

Benim sigorta girişim yapıldı birkaç sene önce. Farzedelim şu an yazlık çalıştığım yerde şimdilik öyle sigorta mevzusu filan olmadı. Sorum şu, sallıyorum 30 yıl sigortasız çalıştım ama sigorta girişim var, günümüz yasalarına göre 30 yıl sonra primimin tamamını ödeyip emekli olabilir miyim eğer bugünün yasaları 30 yıl sonra da geçerli olursa?

4a sigorta kolunda geriye yönelik hizmet kazanmak sadece Mahkeme Kararı ile olur. Sigorta girişin yapılmış ise 5 yıllık hak düşürücü süre işletilmez, 30 yıl sonra da olsa iş mahkemesinden hizmetlerinin tespitini isteyebilirsin. (İşe giriş bildirgesi ve 2 şahit ile hizmetlerini kazanman çok yüksek-%90-95- ihtimaldir)

İlave: Sigorta primleri ödeme yükümlüsü işverendir, Mahkeme hizmetini tespit ettiğinde sen 1 kuruş bile ödemezsin, işverenin sigortalı dosyasına prim borçları tahakkuk ettirilir.

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...