Sinan Koç Videolarında Araçların Eksiklerinin Üzerini Örtüyor Mu?

Sinan Koç araçların kötü özelliklerini es geçiyor mu?

• Kullanılan toplam oy
    24
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Ahmet İşte Beğ

Ahmet
Senkromeççi
24
25
Youtube videolarında son zamanlarda araçların eksiklerinden bahsedilmeyişini hissetmeye başladım. Umarım bu şekilde düşünen tek insan ben değilimdir...

Bu başlığa da incelemelerde araçların ne gibi ailelere, koşullara uygun olmayacağını belirten, eşit miktarda olumlu ve olumsuz yorumlar bulunduran videolar isteyen arkadaşların gelmesini istiyorum. Aşağıda videolarda yer verilmesini istediğimiz konuları (örneğin carwow youtube kanalının yaptığı gibi araçların sinir bozan ve işe yarayan özellikleri listelenimi vb.) yazalım ve birgün Sinan Bey`'in bunları görmesini umalım...

Ne gibi eksiklerden bahsedilmiyor hocam ? Yani izlediğiniz bazı videolardan spesifik örnekler verebilirseniz, misal şu videoda şu araç hakkında eksiklerinden bahsedilmemiş veya pek değinilmemiş gibi somut örnekler verebilirseniz iletişim daha sağlıklı olabilir.

Benim dikkatimi çeken nokta şu oldu son zamanlarda, artık bütün arabaların fiyatları aşırı yüksek olduğu için hiçbir donanım ya da özellik o fiyatın karşılığı olamıyor. 300 küsür bin liralara reno captur aldığın zaman artık eleştirilecek bir yanı kalmıyor bence çünkü o paraya göre her şey eksik her şey yetersiz. :D Eskisi gibi sert eleştiriler yapılamıyor ve artık bence yapılamaz da çünkü sektör buna müsait değil ve sonuçta maddi kaygıları var herkesin :D

@sinan abiyi etiketledim,kayıtsız kalmaz görürse bu konuyu.Kendi düşüncem,çoğu videoda objektif değerlendirme yaptığı.Yalnız şöyle ufak bir detay var,eğer pozitif yönlerinden çok negatif yönlerini anlatırsa hem intiba olarak iyi olmaz alacak için,hem de marka değersizleştirme gibi görünür.Sinan abi çoğu zaman bu dengeyi kuruyor ve yorumluyor,tabii bazı yönlerde görüş ayrılıkları oluyor,söylenmemiş eksik yerler kalabiliyor orası ayrı.Bu benim naçizane görüşümdür.Bakalım kendi ne diyecek.

Ne gibi eksiklerden bahsedilmiyor hocam ? Yani izlediğiniz bazı videolardan spesifik örnekler verebilirseniz, misal şu videoda şu araç hakkında eksiklerinden bahsedilmemiş veya pek değinilmemiş gibi somut örnekler verebilirseniz iletişim daha sağlıklı olabilir.
Örneğin son videosu Toyota Hilux u ele alalım. Konuk arkadaş kasa kapağının ağır olduğunu dile getirirken Sinan bey gülüyor ciddiye almıyor. İsofix noktalarını konuk ele alıyor( Ki bu normal bir ailenin motordaki enjeksiyon tipinden daha çok önemsediği bir konu) Sinan bey kaputu açmış motoru anlatmaya uğraşıyor. Bana sanki Hani "Eleştirme artık para kaybedicem" der havası veriyor.

Aşağıda eklediğim görselde bunu belirten bir takipçiyi de ti ye alıyor.

Ekli dosyalar

• Screenshot 2020-12-08 191141.png
    Screenshot 2020-12-08 191141.png
    29.2 KB · Görüntüleme: 0
Benim dikkatimi çeken nokta şu oldu son zamanlarda, artık bütün arabaların fiyatları aşırı yüksek olduğu için hiçbir donanım ya da özellik o fiyatın karşılığı olamıyor. 300 küsür bin liralara reno captur aldığın zaman artık eleştirilecek bir yanı kalmıyor bence çünkü o paraya göre her şey eksik her şey yetersiz. :D Eskisi gibi sert eleştiriler yapılamıyor ve artık bence yapılamaz da çünkü sektör buna müsait değil ve sonuçta maddi kaygıları var herkesin :D
Fakat dürüst olursak araba alan nüfüsün %80 i arabanın kağıt üstündeki verilerine, nası gazlıyoruna bakmıyor. İlla ki de bir araba diğerinden bir yerde daha kullanışlıdır diye düşünüyorum. Tabi ki fiyatlar fahiş fakat bu araçların içli dışlı incelenmesine engel değil. Bir bayan çocuğunu taşıyacağı arabada isofixler nasıl, çocuk koltuğu sığacakmı, bagaj ne alır (şekli nedeniyle aynı litre hacimler farklı kullanışlılıklara sahip olabiliyor biliyorsunuz.) gibi sorulara yanıt ararken bu videoları izliyor.

@sinan abiyi etiketledim,kayıtsız kalmaz görürse bu konuyu.Kendi düşüncem,çoğu videoda objektif değerlendirme yaptığı.Yalnız şöyle ufak bir detay var,eğer pozitif yönlerinden çok negatif yönlerini anlatırsa hem intiba olarak iyi olmaz alacak için,hem de marka değersizleştirme gibi görünür.Sinan abi çoğu zaman bu dengeyi kuruyor ve yorumluyor,tabii bazı yönlerde görüş ayrılıkları oluyor,söylenmemiş eksik yerler kalabiliyor orası ayrı.Bu benim naçizane görüşümdür.Bakalım kendi ne diyecek.
Teşekkürler Hocam.

Örneğin son videosu Toyota Hilux u ele alalım. Konuk arkadaş kasa kapağının ağır olduğunu dile getirirken Sinan bey gülüyor ciddiye almıyor. İsofix noktalarını konuk ele alıyor( Ki bu normal bir ailenin motordaki enjeksiyon tipinden daha çok önemsediği bir konu) Sinan bey kaputu açmış motoru anlatmaya uğraşıyor. Bana sanki Hani "Eleştirme artık para kaybedicem" der havası veriyor.

Konuk arkadaş abim olur :) arkadaşlar biz araba incelemelerinden para almıyoruz!! Kafanızda öyle bir algı varsa bırakın. Bagaj kapağını söyledik geçtik daha fazla uzatmanın anlamı yok çünkü video süresi çok uzuyor. Abim konforlu diyor ben değil zıplıyor diyorum, daha ne bekliyorsunuz. Küfür mu edelim bunu yapanın taa... demek mi tatmin eder sizi nedir ?
ISOFIX söyledik geçti uzun uzun ISOFIX konuşursak video 1 saat olur. Eleştirmemekle alakası yok yani, incelemeden para alsak Clio'ya binmezdik 😅 Ne kafaları yaşıyorsunuz anlamıyorum, bari bu forumun üyesi demesin bunları zaten ekşiciler yetiyor. Yapmayın gözünüzü seveyim

Konuk arkadaş abim olur :) arkadaşlar biz araba incelemelerinden para almıyoruz!! Kafanizda oyle bir algi varsa bırakın. Bagaj kapağını soyledik gectik daha fazla uzatmanin anlami.yok.cunku video süresi cok.uzuyor. abim konforlu diyor ben degil zipliyor diyorum daha ne bekliyorsunuz. Kifur mu edelim bunu yapanın taa... demek mi tatmin eder sizi nedir?
Isofix soyledik gecti uzun uzun isofix konusursak video 1 saat olur. Elestirmemekle alakasi yok yani, incelemeden para alsak clio'ya binmezdik 😅 ne kafalari yasiyorsunuz anlamiyorum bare bu forumun üyesi demesin bunlari zaten ekşiciler yetiyor. Yapmayın gözünüzü seveyim
Sinan bey kusura bakmayın da agresifleşiyorsunuz sanki:)
Lütfen biz de bu kanala aboneyiz videoları kendiniz izleyin diye yapmıyorsunuz ki...

Siz de izliyorsunuzdur bu sektördeki biri olarak diye düşünüyorum ve aşağıda bir kanalın linkini bırakıyorum.

Bu arkadaş ince ince detayına girip 15 20 dklık videoda işi bitiriyor.

Son olarak Sinan bey zaten sizin anlatımınızı sevmesek bu forumun farkında bile olmazdık lütfen hakaret algılamayın fakat eleştiriler herzaman olacak ve oluyor, benden yaşça ve tecrübece büyük biri olarak bunun farkında olduğunuzu biliyorum. Siz olumsuz yorumlara böyle cevaplar verdikçe bunlar kartopunun çığ oluşu gibi artacak biliyorsunuz.

Eğer izleyicinizi tatmin etmek istiyorsanız istedikleriyle ilgilenin Sinan bey. "Hee hee" hoş görünmüyor çünkü.

Hocam öncelikle şu bir gerçek ki eleştirmekten korkuyor olsa Toyota sürüş videosunda Toyota'nın şurası şöyle Ford Ranger'ın şöyle diye başka markayla kıyaslamaz. Zira eğer bir markadan korkulması durumu olsa yapılacak en son hata onu rakibiyle kıyaslayıp geride kaldığını söylemek olur öyle değil mi ? Bagaj kapağı konusunda, motor hacmi konusunda, motor gücü konusunda Ranger'ın gerisinde kaldığını misal kendisi belirtti.

İncelemelerde ' taraflı olabiliyor, korkuyor, eleştirmekte çekinip üstünü kapatıyor ' demek ayrı bir şey, carwow v.b bir otomobil inceleme platformu şöyle böyle yapıyor demek ayrı. Birinde art niyet var, öbüründe konsept ve içerik farkı var. Eğer incelemedeki eleştirilerde art niyet, yani eleştirmekten korkma durumu olduğunu düşünüyorsanız şahsım adına bunu sezdiğim hiç olmadı. Videoların içeriği konusunda konsept farkı istiyorsanız, başka konulara da değinilmeli, daha derin anlatılmalı, carwow v.b farklılıklar olmalı diyorsanız bu doğal bir durum. Bununla ilgili bir istek başlığı oluşturulur, aralarından hangisi uygunsa, Sinan'a da uyarsa içeriklerine o tarz bir konsept uygular. Ama dediğim gibi eleştirmekten korkmak mevzusuyla incelemenin içeriği, şekli bambaşka konular.

Son düzenleme:
Ben konudan bağımsız olarak foruma geldiğiniz gibi bir merhaba konusundan ziyade böyle bir konu açışınızdan art niyetli olduğunuzu düşünürüm.
Eleştiri isteyen bir insan olarak eleştiriye ben de açığım fakat art niyeti olan bir insan neden eleştirdiği insanın sitesinde durup ona para kazandırsın, kanalına abone olsun, her videosunu eksiksiz izlesin emin değilim:)

videoyu tam izlediğinizden emin misiniz ?

kapağın ağır olduğunu Sinan abi söylüyor zaten başka, diğer hafif kapaklardan örnek veriyor. Hadi onu geçtim dediğiniz gibi olsa bile montajsız değil ki bu video, dilediği kısmı ekler dilediği kısmı siler . Abisi Murat Koç'u öncesinde tembihler şunu şöyle de bunu böyle de diye. Kaldı ki Murat abi çok eleştirmiyor bile.

videoyu tam izlediğinizden emin misiniz ?

kapağın ağır olduğunu Sinan abi söylüyor zaten başka, diğer hafif kapaklardan örnek veriyor. Hadi onu geçtim dediğiniz gibi olsa bile montajsız değil ki bu video, dilediği kısmı ekler dilediği kısmı siler . Abisi Murat Koç'u öncesinde tembihler şunu şöyle de bunu böyle de diye. Kaldı ki Murat abi çok eleştirmiyor bile.
Efendim tabi ki izledim. Fakat gerçekten izledim sadece dinlemek yerine.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...