Sınırsız Google Photos Bulut hesabı.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

İstanbullu

Panpa
7,345
Marka
Hyundai
Merhaba
Çep telefonum 16 gb kapasiteli, bilgisayarım ise modası gecmiş disklerden oluşan eski bir makine. Her gün onlarca resim çekiyorum ve bunları saklaması benim için büyük bir sıkıntı. Google Photos uygulaması kullanmaya başladım. Bu yazılım, cektiğiniz resimleri otomatik olarak google bulut hesabınıza aktarıyor. Fakat 15 gb lık bir alan tahsis ediliyor. Ayarlar sekmesinde, resim boyutlarını yüksek çözünürlükte aktar sekmesini seçerseniz, sınırsız yer hakkı veriyor.
Ben hergün küçük kızımın gelişim sürecini fotoraflıyor, videoluyorum. Eşimle bir sürü vlog yaptık, bunların saklayıp ilerde izletmek istiyoruz. Google photos şimdilik en güvenilir seçenek. Burda sıkıntı resimlerin ve videoların kalitesi ne olacağı. Sonucta google videoları ve resimleri yüksek çözünürlükte seçeneğini kullanarak aktarıyoruz.
Google burda şöyle bir açıklık getirmiş.

Yüksek kalite
  • Ücretsiz sınırsız depolama alanı.
  • Fotoğraflar alan kazanmak için sıkıştırılır. 16 MP'den yüksek çözünürlüklü fotoğraflar 16 MP olacak şekilde yeniden boyutlandırılır.
  • 24 inç x 16 inç boyutlarına kadar iyi kalitede 16 MP fotoğraflar yazdırabilirsiniz.
  • 1.080 p'den daha yüksek çözünürlüğe sahip videolar yüksek tanımlı 1.080 p olacak şekilde yeniden boyutlandırılır. 1.080 p veya daha düşük çözünürlüğe sahip videolar orijinallerine yakın görünür.
Zaten 10 mp boyutunu aşmayan fotoraflar ve 1080p geçmeyen çözünürlükte videolar aktardığımızdan, bizim herhangi bir kalite kaybımız olmuyormuş.
Bu bilgi benim için oldukca önemli bir bilgi, inanıyorumki bir çok kişi içinde işine yarayacaktır.

google-photos-logo-vector-download.jpg

Google Fotoğraflar çıkana kadar Mega diye bir bulut servisi kullanıyordum ücretsiz 50 GB veriyordu baya da güvenliğe önem verdikleri söyleniyordu ama Gogle Photos kullanması çok pratik ben de tavsiye ederim otomatik yedeklemeyi açın gerisiyle uğraşmayın herhangi bir telefon tablet bilgisayar farketmeksizin istediğiniz yerden arşivinize erişmek ve eşitlemek mükemmel bir olay.

Google Fotoğraflar çıkana kadar Mega diye bir bulut servisi kullanıyordum ücretsiz 50 GB veriyordu baya da güvenliğe önem verdikleri söyleniyordu ama Gogle Photos kullanması çok pratik ben de tavsiye ederim otomatik yedeklemeyi açın gerisiyle uğraşmayın herhangi bir telefon tablet bilgisayar farketmeksizin istediğiniz yerden arşivinize erişmek ve eşitlemek mükemmel bir olay.

Nerden baksan 300 gb dosya upload ettim. 2007 den bu yana tum arşiv.
Hepsini bu telefonla yaptim. Topu topu 5 gb boş yeri var. Telefonu geceleri otel odalarindaki wifi ile uploada birakiyordum... Milletin micro sd kartlari gumluyor. Tum tatil anilari ucuyor. Benim oyle 15 gunluk kamera cekimim gitti.
QuickMemo+_2017-03-21-16-30-43.png

Son düzenleme:
Bu dedigin sinirsiza yukseltme isini aplikasyonun icinden yapabiliyo muyuz? Nerden yapiliyo ss ekleyebilr misin? @istanbul

Şimdi sirayla takip et.

1 Ayarlar
2 Yedekleyin ve senkronize edin
3 yukleme boyutu.
QuickMemo+_2017-03-26-22-02-47.png
4 yuksek kalite seç.

Bu kadar. Bende wifi baglandikca resimler bulut hesabina tasiniyor. Windos ve apple uygulamasi var. Windosw 7 pc me kurdum. 20 yillik resimlerin hepsi aktarildi... :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...