Skoda Kamiq Monte Carlo aracı Piste hazırlamak

Utku Takahashi

Utku
Senkromeççi
4
23
Marka
Skoda
Öncelikle herkese merhaba. Forumda yeniyim. Uzun süredir piste çıkmak istiyordum ve bu yaz gitmeye niyetliyim. Aracım 2024 Skoda Kamiq Monte Carlo 1.5 TSI 150bg DSG. Aracın SUV olduğunun ve bu tür kullanım için çok uygun olmadığının farkındayım ancak yine de bu araçla piste çıkmak istiyorum.
Piste çıkmadan önce yapmayı düşündüğüm değişiklikler şunlar:
Mevcut lastikler Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3, durumları iyi (12.000 km / 2 yıllık).
  1. Motor yağı: Devir çevireceğim için VW onaylı olmakla birlikte biraz daha yüksek viskoziteye sahip ya da pist kullanımına uygun bir yağa geçmek istiyorum (şu an 0W-20 kullanılıyor).
  2. Fren balatası: Daha performanslı balatalara geçiş.
  3. Fren hidroliği: Kaynama noktası daha yüksek bir hidrolik sıvısı.
  4. Hava filtresi: Daha iyi bir filtre düşünüyorum; K&N olabilir.
  5. Yay: Bütçe kalırsa Eibach Pro-Kit spor yay takmak istiyorum.

Bunlar dışında dikkat etmem gereken başka bir şey var mı? Aracın garantisi dolduğu için bu konuda herhangi bir endişem yok.

Merhaba, her ay piste çıkmıyorsanız 0W-20 doğru karar, sadece performans odaklı aynı viskozitede bir yağa geçmeniz yararınıza olur. Bu noktada Motul X Power 0W-20 öneririm, biraz pahalıdır ancak ısı direnci çok yüksektir. Harici zaten aşırı yakıt ekonomisi odaklı ya da ucuz bir yağ değilse, pistte kolay kolay sorun yaratmayacaktır. 130-140 derecelere kadar sorun yok.

Balata olarak ATE Ceramic öneririm, ve tabii delikli disk performans odaklı bir disk fren. Örneğin Zimmermann gibi.

Fren hidroliği Motul RBF700 Dot4 alabilirsiniz, daha iyisi yok.

Hava filtresi kesinlikle K&N Cold air intake ile birlikte açık hava filtresi çok iyi bir seçim olur, buna imkan yoksa en azından kutu içi K&N de pist için daha iyi olacaktır.

Bunlara ek olarak Stage 1 yazılımı da düşünebilirsiniz, pistte çok daha eğlenceli olur.

Son düzenleme:
Merhaba, her ay piste çıkmıyorsanız 0W-20 doğru karar, sadece performans odaklı aynı viskozitede bir yağa geçmeniz yararınıza olur. Bu noktada Motul X Power 0W-20 öneririm, biraz pahalıdır ancak ısı direnci çok yüksektir. Harici zaten aşırı yakıt ekonomisi odaklı ya da ucuz bir yağ değilse, pistte kolay kolay sorun yaratmayacaktır. 130-140 derecelere kadar sorun yok.

Balata olarak ATE Ceramic öneririm, ve tabii delikli disk performans odaklı bir disk fren. Örneğin Zimmermann gibi.

Fren hidroliği Motul RBF700 Dot4 alabilirsiniz, daha iyisi yok.

Hava filtresi kesinlikle K&N Cold air intake ile birlikte açık hava filtresi çok iyi bir seçim olur, buna imkan yoksa en azından kutu içi K&N de pist için daha iyi olacaktır.

Bunlara ek olarak Stage 1 yazılımı da düşünebilirsiniz, pistte çok daha eğlenceli olur.
Aslında Stage-1 yazılımı da düşünüyordum ama DQ200 şanzıman kullanıyormuş araç. Çok nazlı bir şanzıman olduğunu duydum. İnternette 250nm tork limite göre tasarlandığını okudum fakat bu motor-şanzıman kombinasyonuyla 170-180bg- 300+ torka çıkan örneklerde gördüm. Şanzımana güvenmediğim için çekiniyorum sanırım ama fikre tamamen kapalı değilim, duruma göre bakacağım. Yağ konusunda devirli kullanımda biraz çabuk ısınıyor gibi ama bahsettiğiniz gibi yüksek ısı direncine sahip 0-20 yağ bu sorunuda çözecektir diye düşünüyorum. Stage 1+ DSG Tune konusunda tek soru işaretim aracın satılabilirliği konusunda ne kadar bir etkisi olur?

Bence piste çıkın mevcut ekipmanlar aşınsın balata bitsin vs vs sonra değiştirip tertemiz günlük binmeye devam edin.
İlk pist deneyimi sınırların tamamını kullanıp dibini sıyırmaya gerek yok.
Tamamen katılıyorum ,verebileceğim tavsiye lastik havalarını incelikle kontrol edin , araçtaki gereksiz yüklerden kurtulun , hadi birde girmeden iş çıkaralım maliyeti düşük olduğu için hidroliği değişip girin sonrasında tekrar değişme gidersiniz.

@S.Asil @Basri Amca Araba yüksek olduğu için yol tutuşu konusunda kaygılarım var. Lastikler sağlam durumda, asıl endişem frenler ve aracın yüksekliği. Hava filtresi ve yazılım şart değil ama aklımda var. Tabi bu iki şeyin ihtiyaçtan ziyade keyfi modifikasyonlar olduğunun farkındayım. Motor yağını da içim rahat olsun diye @Jeff Hardy 'nin önerdiği cinsten yağ ile değiştireceğim. Tavsiyeleriniz için hepinize teşekkür ederim.

Tek seferlik çıkacaksan piste, harcama yapmana gerek yok. Yağ sıcaklığı artacak onu takip et, yine fren kullanımında dikkat et diplerde fren yapma, 1 tur hotlap sonrası aracı soğutmaya çalış. Çok üzmeden, çok fazla zorlamadan keyfini çıkarmaya bak.