Eyvallah hocam çok teşekkür ederim cevabın içinPetrolun bittigini ne biz, ne de torunlarimiz gorebilirZaten biterse hayat cok zor bir hal alir.
Su anda kullandigim bilgisayarin, elimizdeki telefonlarin, altimizdaki arabalarin parcalarinin cok buyuk bir kisminin hammaddesidir petrol.
Kozmetik urunlerinde, ilac sanayisinde, endustriyel makinelerde, kimya ve boya sanayisinde en onemli hammaddelerden biridir petrol.
Etrafimizda renkli gordugumuz herseyde vardir petrol, yani petrolun olmadigi bir dunya kismen siyah-beyaz bir dunya demektir (mutlaka bitkisel boyalar vs de var ama her yerde kullanmaya elverisli degiller.
Toplumun buyuk cogunlugu petrolun sadece akaryakit olarak kullanildigini dusunerek bana " petrol bitince ne yapacaksin diyor" bende " ben muhendis adamin, baska is bulurum, asil sen ne yapacaksin" diyorum![]()
çip mip yok dimi >1.3 fio ile beni de yazın![]()
Hybrid tir o hydrib olsa duramazsın abiHyundai ioniq hydrib..
Yok 75 hpçip mip yok dimi >![]()
Bildiğim kadarıyla ağırlık sensörüne bağlı çalışıyor o sistem. Araç yük ağırlığına göre optimum yükseklikte tutuyor aracı. Örneğin bagaja ağır bir şeyler yüklediniz, yine arkanın çökmesine izin vermiyor kendi kendine aynı yükseklikte tutuyor.Porsche Cayenne 4.8 V8 500 Hp . Kalkışları acayip bi araç .normal seyrederken gazlayınca araba çıldırıyor tatlı tatlı arkasınıda bırakıyor ki. O araba ile vakit geçirdikten sonra sahibindende bakmaya başladım biraz eskileri baya uygunmuş nekadar LPG li cayenne var ya, vergisi çok du vazgeçtim.
Air ve cam tavan beni benden almıştı zaten. Ama arabayı alçaltınca kendi kendine kalkıyordu onu çözemedim.
https://www.sahibinden.com/ilan/vas...ne-turbo-bayi-cikisli-25000km-413028028/detay