Merhaba dostlar.
Bugün öğlen İstinye şubesine gittim ve XV test ettim. İlk başta karşılayan hanımefendi biraz katı ve umursamaz takılınca dedik şans gülmedi herhalde ama teste Serkan adında bir beyle çıktık. Kendisine bir de buradan teşekkür ediyorum

İlk olarak kendisi kullanmayı teklif etti iyi ki de etmiş, çünkü ben o kadar zorlayamazdım. Kendine ve arabaya olan güveni sayesinde baya bir üstüne çıktı arabanın panik fren, yüksek hızda virajlara girme ani slalomlar, dip gaz kavşakta dönme gibi işler yaptı. Arabanın limitleri çok yüksek çizgisinden şaşmıyor. Eyesight donanımı epeyce test ettik çarpışma önleme olsun adaptif hız kontrolü olsun oldukça başarılı çalışıyor .
Motor konusunda ise performansını yetersiz bulanların yorumlarını okudum ama kesinlikle öyle bir durum söz konusu değil. Arabadan bu aradan wrx sti performansı bekleyemeyiz sonuçta.
Ayrıca gerçekten çok dik bir yokuşta (şöyle ki öne eğilin dedi bize eğilemedik zaten emniyet kemeri kilitlenmişti,bildiğin yere bakıyoruz) yokuşun ortasında durduk. Arabada tam auto hold var hiç kaçırmıyor,süresiz yani. Çok hafif bir gaza dokunma ile kalkıyor. Yani araba 150 beygir olsun 200 beygir olsun bu kadar rahat kalkamaz ya. Aynı şekil iniş destek sistemini de kullandık.
Daha sonra yol kenarında durup bana verdi tabiki onun kadar zorlayamazdım küçük turlamalardan sonra şu dik yokuşta kalma durma işini denedim. Hayvan gibi bir eğimde düz yolda kalkıyormuş gibi kalkınca bu arabaya güçsüz demenin bir anlamı olmadığını gördüm. Sadece "yüksek hızlarda" sollamada belki biraz yavaş kalır. Onun dışında arabanın limitleri ve dengesi beni şaşırttı. Çok keyifli bir test oldu işini bilen, direksiyonu çok iyi biri ile tanışmam işin şanslı kısmı idi sanırım