SUV'ların Kapışması (Segment Sorunu)

Her arabanın sınıfının üstünde ufaktan üst sınıfa atan özellikleri vardır bunu zaten kabul ediyorum iyiyse iyi derim. Mesela sınıfının en iyi iç mekanına sahip olabilir ve o ön konsol C suv ile çok rahat yarışır bunu söyleyebilirim. Ama dediğim gibi hacim-süspansiyon konforu-yalıtım olarak ben C sınıfı ile yarışabilecek kalitede olduğunu şahsen düşünmüyorum. Bir ara makyajlı C-HR incelemeye gideceğim kendi aracımla hacim konusunu tekrar kıyaslarım.
Hah, işte ben de düşünüyorum. :D

Bu arada, tam şu anda Instagram'dan otoseyir 'in story'lerine bakmanızı tavsiye ederim. :) Konunun üzerine tam geldi.

Hangi suv hangi sınıfta ben de bilmiyorum, ilgilenmiyorum ancak eski bir Vitara kullanıcısı olarak ben de captur ve juke ile aynı cümlede kullanmam, ne Vitara'yı ne chr'ı.

Sınıflama için çok alakasız araclarin aynı kefeye koyulduğunu düşünüyorum.

Burada hata var. Yaris'in bagajı 286lt. Chr'ın bagajı büyük değil ama o kadar da küçük olamaz. Vitara 375lt idi, ona yakın diye hatırlıyorum.
Vitarayi arazi araci olarak goruyorum awd opsiyonu bile olmayan araclarla kiyaslamam sahsen, peki sizde Ch-r' in rakibi kim ?

On konsol kalitesine gore sinif belirleyeceksek, burada cok kaliteli ic doseme yapanlar var :) arabanin icini sonradan yaptirip sinif atlatalim. Juke renegade modellerine gomulmus ama bence ust modelleri kaliteli, trailhawk nismo modellerinden bahsediyorum

Vitarayi arazi araci olarak goruyorum awd opsiyonu bile olmayan araclarla kiyaslamam sahsen, peki sizde Ch-r' in rakibi kim ?

Üstte de yazdığım gibi, chr'ın rakibi şudur diyemiyorum. B suvler sayılıyor, chr onlarla aynı seviyede değil gibi geliyor; C suvler sayılıyor bakıyorum yok onlarla da aynı kefeye koyamıyorum. :D Coupe formlu değişik bir suv.

Yeni Vitara karoser yapısı olarak tam arazi aracı denemez diye düşünüyorum ancak burada adı geçen her suvden başarılıdır. Onun ayarında, saf suv altyapısı kullanan başka bir rakibi yok diye biliyorum (varsa bir de Ssangyong Tivoli vardır, bir yerden alınma platformsa bilmiyorum).
Üstte yazdığım "alakasız araçlar aynı kefeye koyuluyor" cümlesi size değildi, genel bir eleştiri. :)

Hazır adı geçmişken bir ilan paylaşayım, geçen gün ilk defa gördüm bu aracı. Muhtemelen Türkiye'de tektir, tek değilse bile bir elin parmaklarını geçmiyordur.
jukenismo.jpg

Üstte de yazdığım gibi, chr'ın rakibi şudur diyemiyorum. B suvler sayılıyor, chr onlarla aynı seviyede değil gibi geliyor; C suvler sayılıyor bakıyorum yok onlarla da aynı kefeye koyamıyorum. :D Coupe formlu değişik bir suv.

Yeni Vitara karoser yapısı olarak tam arazi aracı denemez diye düşünüyorum ancak burada adı geçen her suvden başarılıdır. Onun ayarında, saf suv altyapısı kullanan başka bir rakibi yok diye biliyorum (varsa bir de Ssangyong Tivoli vardır, bir yerden alınma platformsa bilmiyorum).
Üstte yazdığım "alakasız araçlar aynı kefeye koyuluyor" cümlesi size değildi, genel bir eleştiri. :)

Hazır adı geçmişken bir ilan paylaşayım, geçen gün ilk defa gördüm bu aracı. Muhtemelen Türkiye'de tektir, tek değilse bile bir elin parmaklarını geçmiyordur.
Ekli dosyayı görüntüle 23482
nismo juke konu disi ama deginmeden edemeyecem bir ara ciddi ciddi dusunuyordum yol tutusu gidisi normal juke gibi degil cok basarili bir arac

Ekli dosyayı görüntüle 23482

Bu 1.6 turbo motor yanlış hatırlamıyorsam 1619 cc gibi bir şeydi. Ondan dolayı ülkemize gelmiyor hatta talisman,megane da filan da aynı motor mevcut sanırım clio rs deki motor da bu.

Başlığı en baştan ileti, ileti okudum. Kaliteli bir sohbet ortamı olmuş, geyik başlığına daha sık uğramak gerek.. :)

Başlığın araya girmiş bir iletisi var ki aslında tüm polemikleri sonlandırıyor. Berkin'in atmış olduğu iletide SUV araçlarda a-b-c sınıflandırması olmadığı bunun yerine mini(small)-compackt(medium)-large-XL (fullsize) ayrıldığını belirttiği ileti. Ancak bundan sonra şöyle bir sıkıntı oluştu markalar, insanların SUVlara olan ilgi ve alakalarını görünce mevcut platformlarını 5er cm yükseltince SUV araç yaptıklarını beyan ettiler arka arkaya.

Ee noldu sınıflandırma hepsi birbirine girdi. B sınıfı fiesta oldu ecosport hadi koy koyabilirsen Small Medium arasına. Hacim olarak fiestadan iyi diye onu compact yapar mı? yapmaz, yapmamalı ancak tüketici algısını bu şekilde yönlendiriyorlar. Günün sonunda herkes ihtiyacına maksimum karşılık veren aracı arayıp buluyor.

Bu 1.6 turbo motor yanlış hatırlamıyorsam 1619 cc gibi bir şeydi. Ondan dolayı ülkemize gelmiyor hatta talisman,megane da filan da aynı motor mevcut sanırım clio rs deki motor da bu.

1618cc veya 1619cc evet, 1.8mtvsi ödeniyor. Yalnız diğer 1.6digtler ile bu araç aynı değil, nismo paket daha önce görmemiştim. Sırf görseli mi farklı yoksa standart 1.6digt den herşeyiyle mi farklı bilmiyorum.

1618cc veya 1619cc evet, 1.8mtvsi ödeniyor. Yalnız diğer 1.6digtler ile bu araç aynı değil, nismo paket daha önce görmemiştim. Sırf görseli mi farklı yoksa standart 1.6digt den herşeyiyle mi farklı bilmiyorum.

Motor olarak ne farklılık var bilmiyorum ama bu Juke hızlı versiyonu. Süspansiyon-direksiyon filan standart Juke dan farklı.

alttakimda farkliliklar kesinlikle vardir diye dusunuyorum cunku arac cok daha iyi yol tutuyor, virajlarda daha guven veriyor

alttakimda farkliliklar kesinlikle vardir diye dusunuyorum cunku arac cok daha iyi yol tutuyor, virajlarda daha guven veriyor

Motor olarak ne farklılık var bilmiyorum ama bu Juke hızlı versiyonu. Süspansiyon-direksiyon filan standart Juke dan farklı.

Standart Juke ile değil, 1.6digt ile 1.6digt nismo arasında fark var mı varsa neler demek istemiştim. :) Tüm 1.6digtler nismo değil.

Standart Juke ile değil, 1.6digt ile 1.6digt nismo arasında fark var mı varsa neler demek istemiştim. :) Tüm 1.6digtler nismo değil.
ben de ondan bahsetmistim duz 1,6 turbo da 1.6 turbo nismo da var polonyada deneme sansim oldu ikisini de

nismo rs deneyimim olmadi nismo icin soylediklerim