Tam kapanma sonrası otomobil fiyatları artacak mı?

Sıfır araç fiyatlarına 'güncelleme' gelmeye başladı zaten. Tam kapanma sonrası güzel açılacağız 😊

Ya haydi vergisiz baz fiyata göre basamaklı bir ÖTV sistemi getirildi. Bari bu basamaklar enflasyona göre güncelleme görse. Geçen yıl 130.000 lira olan %50-%80 geçiş sınırının bugün bir geçerliliği kalmadı.

Araçların fiyatları sürekli artıyor, işin garibi araç da yok piyasada. Yasaklar başladığından beri araştırıyorum piyasada araç yok. Bazı sitelerde de araçların kasıtlı olarak satılmadığını, gelecek zamla birlikte bayilerin kasıtlı zamlı satmak istediğini okudum. Yasak kalkınca bir iki bayiyi ziyaret edeceğim izlenimlerimi paylaşırım.

Artacak, notere gidersin nöbetçisini ararsın, arabaya bakacaksın yasak var izin alman gerek, esnafsan evde oturuyorken giderin var araba almakta tereddüt yaşarsın, ustaya baktıracaksın sanayi kapalı. Bütün bunlar varken araç almak en iyi dönemdi-yani kapanma dönemi- evet bu dönemden sonra bayağı bir artacağını pik yapacağını düşünüyorum.Şu an zaten en düşük seviyseinde son 3-4 ayı takip edenler kapanma sürecinde en düşük fiyatları gördüklerini rahatlıkla söyleyebilir.

Artacak, notere gidersin nöbetçisini ararsın, arabaya bakacaksın yasak var izin alman gerek, esnafsan evde oturuyorken giderin var araba almakta tereddüt yaşarsın, ustaya baktıracaksın sanayi kapalı. Bütün bunlar varken araç almak en iyi dönemdi-yani kapanma dönemi- evet bu dönemden sonra bayağı bir artacağını pik yapacağını düşünüyorum.Şu an zaten en düşük seviyseinde son 3-4 ayı takip edenler kapanma sürecinde en düşük fiyatları gördüklerini rahatlıkla söyleyebilir.

Benim anlamadığım şey, kapanma sürecinde patır patır araç satılması. Malum sarı sitede listemde ekli araçların bir çoğu kapanma sürecinde gitti ve dediğiniz gibi fiyatlar coşuyor.

Son düzenleme: