Tesla model S testi hakkinda

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

İstanbullu

Panpa
7,345
Marka
Hyundai
Hergun tesla ile ilgili ne yenilik ogrensem sizlerle paylasirim. Peki @and @sinan Tesla testinden sonra arac hakkindaki dusunceleriniz ne oldu. Biseyler degistimi...

Güzel araç, beğendim mi evet. Ama 400 bin liraya araç alacak olsam alır mıydım ? sanırım hayır. Aşırı zengin olsam garajımda dursun kullanırım diye alırdım ama 400 bin liraya tek araç hakkım olsa, ne alacağımı henüz kestiremesem de elektrikli araç almazdım sanırım.

Aslında bu araç için merak ettiğim bir konu var; bu araç için şehirler arası yolculuklarda gerçekçi olarak bakıldığında 400-450 km gibi bir menzili var. Supercharger ve batarya değişimi gibi iki tane de çözüm yolu üretmişler. Yalnız bu iki çözüm yolu için de istasyon kurulmuş olması gerekiyor. Türkiye'de 2016'nın sonuna kadar 9 ilde bu istasyonların tam anlamıyla kurulacağı söyleniyor ki şuan da sanırım hizmete açılmış istasyon var. Yalnız İstasyonların Türkiye'de yayıldığı kısımlara bakıldığında sadece batıdaki bazı illerde olduğunu görüyorum. Şimdi ben bu aracı alsam 800-900-1000 km'lik uzun yolculuklara çıkacak olsam istasyon mu arayacağım ? Ya gittiğim güzergahta istasyon yoksa yahut bana çok ters kalıyorsa ? Acil durumlarda her yerde istasyon bulamayadabilirim.. Bu aracın bildiğimiz standart prizlerden bataryasını doldurabilme süresi ne kadar acaba ?

Son düzenleme:
Bakımlarını yaptıracak servisleri olsa paramda çok olsa 7.60li yanına sessiz terör diye alır kordum emme bende ne o kadar para var nede bunun bakımlarını yaptıracak servis.

Son düzenleme:
Distribütör Trye gelirse ve model 3 buraya gelirse 2. araba olarak alırım onun dışında alacağımı sanmıyorum, ben dijital ekran şeklinde hız kadranını bile sevemedim hatta dijital el freni de hoşuma gitmiyor, 300.000tl civarı para verecek olsam şimdi yok ama 3.30e ya da 5.30e alırım

Son düzenleme:
Bir ince kıpırdanma oldu. :) Şimdi lüks sınıf araç düşünsem o zaman o bütçeyle Tesla'yı listeme alırım.
Pekiyi, bu arabanın bakımını yaptıracak olsam nerede yaptırabilirim? Bir fren balatası, bir batarya bakımı vs. neresi yapabilir Türkiye'de? Bu soruların cevaplarına göre son kararımı veririm.

Bu arabayı şehirler arası yolculuklarda kullanmak şimdilik ülkemizde zor bahsettiğiniz gibi istasyonlar yok gibi bi şey. Ama olaya şöyle bakmak lazım model t çıktığı zaman da benzin istasyonları çok azdı ama araç sayısı arttıkça yeterli istasyon sayısına ulaşıldı. Evet şimdilik bi türk ailesi tek araç olarak kullanayım memlekete gideyim, tatile gideyim diyemez ama eve 2.araç olarak düşünülse 5.20d parasına model s almak çok daha mantıklı çünkü km'de 7krş elektrik yakıyomuş :D Sonuç olarak tek araba olarak zor ama eğer evime 2.bir araba alacak olsam bu paralara başka seçenek düşünmem :D

Aslında bu araç için merak ettiğim bir konu var; bu araç için şehirler arası yolculuklarda gerçekçi olarak bakıldığında 400-450 km gibi bir menzili var. Supercharger ve batarya değişimi gibi iki tane de çözüm yolu üretmişler. Yalnız bu iki çözüm yolu için de istasyon kurulmuş olması gerekiyor. Türkiye'de 2016'nın sonuna kadar 9 ilde bu istasyonların tam anlamıyla kurulacağı söyleniyor ki şuan da sanırım hizmete açılmış istasyon var. Yalnız İstasyonların Türkiye'de yayıldığı kısımlara bakıldığında sadece batıdaki bazı illerde olduğunu görüyorum. Şimdi ben bu aracı alsam 800-900-1000 km'lik uzun yolculuklara çıkacak olsam istasyon mu arayacağım ? Ya gittiğim güzergahta istasyon yoksa yahut bana çok ters kalıyorsa ? Acil durumlarda her yerde istasyon bulamayadabilirim.. Bu aracın bildiğimiz standart prizlerden bataryasını doldurabilme süresi ne kadar acaba ?
Testi izlemedin sanırım, Sinan diyor ki normal prizden 10-12 saatte 150km lik menzil elde ediliyor.

Bence servis ağı, şarj istasyonu vs. gelişmedikçe ve çoğalmadıkça almak... fuzuli gibi. Güzel araç ama hala Türkiye yollarına adapte olduğunu düşünmüyorum.

Testi izlemedin sanırım, Sinan diyor ki normal prizden 10-12 saatte 150km lik menzil elde ediliyor.
Teşekkür ederim. Testi ileri sararak izlediğim için o kısımlara hiç bakmadım. Tesla'nın sitesinden gördüğüm kadarıyla 450 km'lik menzil için standart prizden dolum süresi olarak 32 saat gibi bir değer ortaya çıkıyormuş. Uzun yolculuklarda belli ki konaklamak gerek bir yerlerde.

Tek ilgimi çeken yer yakıt tüketmeden 450hp güç vermesi. alabilecek olsam alır mıyım, hayır. yakmayacak diye 400000 lira vermek fazla saçma olur ama aracın sahibi gibi bu tarz şeylere ilgi duyan biri olsaydım affetmez alırdım.

Avrupada yaşasam bir an bekleneden alırdım tesla. Yüzlerce hızlı şarj merkezi var.uzun yolculuklar icin tek yapilmasi gereken 5dk merkezlere bakmak okadar.

Test muhtesem olmus eyvallah, avrupada ve amerika bu araclarla uzun yolculuklar yapanlari bir kez daha kiskandim.Ne keyiflidir kimbilir:)

ef3d6.jpg

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...