Testler için bir öneri.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

İstanbullu

Panpa
7,345
Marka
Hyundai
Merhaba
@sinan bey test ettiğiniz aracların, çekimleri bittiğinde, uygun bir noktada arabayı durdurup, kameralarınız kayıda devam ederken İnstagramdan veya youtube canlı yayın yapabilirmisin.
"Merhaba arkadaşlar, Bu gün yeni Skoda testindeyim, Araç hakkında sormak istedikleriniz varmı ?" Şeklinde araç hakkında soru cevap yapabilirmisin.

Kameraların bu anlarıda kayıt ederse , yapacağın kurgunun sonuna bu soru cevap kısmını ekleyebilirmisin.

Örnekler..

Sonunda degil de once yapip arabanin anlatimini ona gore sekillendirmek guzel fikir

Yok oyle guzel olmuyo. Orda canli yayinda telefonla canli canli gostercek.. Izleyici ile interaktif olacak. Sicak sicak bir iletişim kurulmuş olcak.. Youtubeden 200 bin kisiye canli yayin bildirimi gelicek. Potansiyel 200 bin izleycinin muhtemelen akilla gelebilcek herseyi soyleyecekler.. Mesela dogan kabak canli yayinda izleyici tavsiyesi ile şemsiyeyi buldu.. Felan filan..

Canlı yayın olayı bence kötü. Yani örneğin ben arabayı merak ediyorum fakat canlı yayın esnasında bi işim çıktı görmedim vs. şu
(
)
eski halde araç size geldiği gün konu açılsın zaten minimum 2 gün araç kalıyor. O 2 gün içinde de forumda da sorusunu soracak olan sizde cevaplanırken ara görüntülerle gösterimini yapabilirsiniz. Hem böylece forumun aktifliği üye artışı vb. olabilir. Böyle çok daha güzel olur. Gene aklımızda kalan soruları yorumlarda cevaplıyorsunuz zaten de sorunun cevabını ben alıyorum üstüne yorum geldikçe dibe düşüyor. Aynı soruyu arayan adam yorumu görmeyince kafasında soru işareti kalıyor.

Canlı yayın olayı bence kötü. Yani örneğin ben arabayı merak ediyorum fakat canlı yayın esnasında bi işim çıktı görmedim vs. şu
(
)
eski halde araç size geldiği gün konu açılsın zaten minimum 2 gün araç kalıyor. O 2 gün içinde de forumda da sorusunu soracak olan sizde cevaplanırken ara görüntülerle gösterimini yapabilirsiniz. Hem böylece forumun aktifliği üye artışı vb. olabilir. Böyle çok daha güzel olur. Gene aklımızda kalan soruları yorumlarda cevaplıyorsunuz zaten de sorunun cevabını ben alıyorum üstüne yorum geldikçe dibe düşüyor. Aynı soruyu arayan adam yorumu görmeyince kafasında soru işareti kalıyor.
canlı yayında işiniz çıkarsa canlı yayın kesilmiyor :) sonradan izleyebilirsiniz. youtube otomatik kaydedebiliyor.

canlı yayında işiniz çıkarsa canlı yayın kesilmiyor :) sonradan izleyebilirsiniz. youtube otomatik kaydedebiliyor.
fakat otopark yayına açtığı takdirde ve bence açılmaz çünkü kanalda video kalabalığı olabilir. Zaten önemli olan canlı yayın değil önemli olan sorular :)

Doğan kabağın video yu izlediyseniz her 5 dk da bir arabanın motorunu ve fiyatı soruldu. Daha önceden üzerinden geçilmiş şeyler soruldu sırf bu yüzden olmaz. Eskiden sohbette test edilecek araba ile ilgili başlık açılırdı o geri getirilmeli oradan sorarsınız.

Madem böyle bir başlık açılmış ben de testlerle ilgili yapılmasını çok istediğim bir hususu paylaşayım. Malum araçları test edip artı-eksi yönlerini anlatan bizlere fikir veren vloggerlar epey çoğaldı. Kimisi çok amatör kimisi epey profesyonel yapıyor bu işi.

Her ne kadar otopark testleri dışında pek fazla test videosu izlemeyi tercih etmesem de büyük resme bakınca herkes hemen hemen aynı arabaları alıp kendi meşrebince bir yandan anlatıp bir yandan kullanıyor ama farklı olmak adına araçların sadece gördüğümüz yerleri değil görmediğimiz yerleri hakkında da fikir edinebilsek çok iyi olurdu.

Sinan aracın tasarımı, dış görünüşü gibi göreceli konulara pek değinmiyor iyi de yapıyor ama araçların mühendisliği, nerelerde nasıl maliyet kısıntılarına gidildiği, hayati noktalarda ne kalitede malzemeler kullanıldığı gibi konulardan bahsedilse çok iyi olur. Ben piyasadaki bir çok aracın altını çok merak ediyorum mesela.

Örneğin arkası bağımsız süspansiyon olan Golf ile olmayan Golf arasında ne gibi farklar var? Yalıtım malzemesi (pütür) ne derece kaliteli ve aracın alt sacının tamamını kapatıyor mu? Karter yere ne kadar yakın? Aracı alırsak karter muhafazası taktırmalı mıyız? Egzoz yalıtımı ne durumda, aracın altındaki kablo tesisatı nasıl? Bunlar hep merak ettiğim ve bir aracı alırken çok önemseyeceğim konular.

Test videolarının 5-6 dakikasında aracı lifte kaldırıp şöyle bir görüntü alınsa ve kabaca bahsedilse diğer test videolarından çok farklı bir iş yapılmış olurdu.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...