THP Motor ve Kronik Sorunları -1.6 THP Alırken Nelere Dikkat Edilmeli ?

sinan-cetin

Profesör
237
İlk nesil 2011 model bir Peugeot 508 beğendim. Araç 1.6 thp motora ve 6 ileri manuel şanzımana sahip. Gidip görmeyi düşünüyorum ama öncesinde bilmemi gerektiren sorunu çok olan bir motor mudur? Yüksek sıcaklıkta çalıştığını ve dikkat edilmezse aşırı ısınmaya bağlı sorunlar yaşandığını hatırlıyorum. Ek bilgisi olan var mıdır?

@alicangulpinar 156 beygirlik 2013 model RCZ sahibiydi.

Merhabalar,

Yaklaşık 2 yıldır 1.6 THP motor kullanıyorum. Bu süre zarfında herhangi bir arıza ile karşılaşmadım. Motor beni hiç üzmedi. 2011-2012 yıllarındaki bazı modellerde yüksek basınç pompası ile ilgili kronik sorundan bahsedilir. RCZ forumlarında, sayfalarında da bu konu devamlı konuşulur. Ama pompa değişiminden sonra herhangi bir sorunun kalmadığından söz eder herkes. Ki çoğunluk 2011-2012 yıllarına ait eski kasa RCZ araca sahip. Özetle konu dönüp dolaşıp aracın sahibine ve geçmişte nasıl bakıldığına geliyor. Düzgün, bakımlı bir araçsa 2011’den bu yana zaten pompasının da değişmiş olacağını düşünüyorum, problem yaşayacağınızı sanmıyorum. Alırken onu da sorabilirsiniz alacağınız kişiye. Thp’den anlayan usta önemli. Bir ustaya da baktırabilirsiniz. 2013 ve üzeri alırsanız zaten kronik diye değerlendirilen bir sorun kalmıyor.
Sorun yaşayan arkadaşların “Almayın” demesini de anlıyorum. Ancak bu her araç için böyledir.

Bu arada kendi aracım için örnek vermem gerekirse motor 90 derece sıcaklıkta çalışıyor. Sıkıştırdığımda bile 90 üzerine çıktığını görmedim. TSI motorları düşününce yüksek sıcaklıkta çalışıyor da diyemem.

Son düzenleme: